Lehet még a mi életünkben nagysebességű vasúthálózat Mo-n?
http://www.youtube.com/user/erhnn94?feature=mhum#p/a/f/0/OrT..
Én pont most gondoltam erre. De ahhoz annyit kéne dolgozni, mint Japánban, ki kéne rakni azokat, akik nem akarnak dolgozni.
Amúgy az esély rá 50%, vagy igen, vagy nem.
Most úgy tűnik, hogy lesz gyorsvasút 2020-ra, Budapest és Győr között, mert valami Uniós dolgot terveznek, de ez nem biztos, én így emlékszem. De gondolj csak bele, a század elején gondolták, hogy majd autópályán 150-el fogunk süvíteni?
Lényegesen drágább lenne nagysebességű vasutat üzemeltetni, mert képzettebb alkalmazottak, jobban karbantartott járművek, fejlettebb biztonsági rendszerek kellenének.
Ha egy mostani átlagos MÁV-vonat leszalad a sinről, max egy állomás melletti házat telibe kap a mozdony meg az első kocsi azt kész. Ha valami 600-al repesztő csodamasina siklik ki akkor pusztítást vághat, mint egy lezuhanó repülőgép.
Sokkal képzettebb személyzet is kell ahogy már említettem, mivel minden veszélyesebb lenne, nagyobb lenne a hibalehetőség.
Sokkal gyakrabban kéne korszerűsíteni a vagonokat, mozdonyokat, hogy ne legyenek véletlenszerű meghibásodásokból adódó balesetek.
Persze mindez megoldható lenne, csak PÉNZ PÉNZ PÉNZ!
Nagyot néznél ha mondjuk Budapestről Szolnokra 20000 lenne a vonatjegy egy irányba, másodosztályon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!