Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem szánalmas az, amikor...

Nem szánalmas az, amikor valaki azzal kezdi a mondandóját, hogy "Én ugyan nem vagyok rasszista, de. " és akkor itt elkezdi szidni a cigányokat, zsidókat?

Figyelt kérdés
Ha valakinek baja van velük, akkor vállalja is fel. Vagy az emberek félnek kimondani a véleményüket? Úgy tudom, hogy szabad véleménynyilvánítás van.
2011. máj. 5. 13:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Én arra utaltam, hogy akinek baja van a cigányok viselkedésével az ne úgy álljon hozzá a témához, hogy a végén még neki kelljen bocsánatot kérnie a cigányok rossz tulajdonságai miatt, mert így nem lesz előrejutás az ügyben, csak pár tesze-tosza, ügyetlen, bátortalan, önbizalomhiányos vélemény, amivel nem lehet olyan erősen érvelni, mintha valaki odaállna és megmondaná a magáét. Ilyenekre gondolok:

"Én igazából nem vagyok rasszista, de amit a cigányok csinálnak, az már elkeserítő. De most légyszíves ne haragudjatok rám, nem vagyok gonosz ember és nem mindre mondok rosszat, kérlekszépen ne hibáztassatok, nagyon szégyellném magam, ha azt gondolnátok, hogy én egyik cigányt sem szeretem, mert nekem azért van jópár cigány barátom, akik rendes emberek és szeretem őket meg minden, de azért mégis tűrhetetlen, amit a többségük művel, blabla..."

Szóval így nem lesz előrejutás. Ha valaki szeretne valamit elérni, akkor a saját véleményén belül ne mondjon ellent annak, amit előzőleg állított, különben hiteltelenné, légneművé válik a gondolata.

Én ezt gondolom.

2011. máj. 5. 13:51
 12/22 A kérdező kommentje:

"Tudod ki a rasszista? Egyik ismerősöm faterja, aki megtiltotta a lányának, hogy egy cigó csávóval járjon (aki egyébként osztálytársam, tisztességes, és nem az a "ki-ha-én-nem típus), holott még egyszer sem látta, nem is ismeri."

Nagyon helyes, hogy megtiltott a lányának. Tele van magyarokkal az ország, miért kell neki cigánnyal összejönnie? Lehet, hogy a srác normális, de nem túl valószínű, hogy a népes rokonság is hasonló kis szende emberkékből fog állni. Nekem is van 3 lányismerősöm, akik cigányokkal jöttek össze. Jól felcsináltatták magukat, megszületett két helyen a gyerek (a harmadiknál úgy megverte őt cigány párocskája, hogy elvetélt, HAHA!). Mára már mindannyian megbánták a döntésüket, mert rájöttek, hogy milyen egy cigánnyal és családjával együtt lenni és már mindhárman szétmentek a párjukkal, csak kettőnél ottmaradt ugye a kölyök és most nevelhetik egymaguk, de meg is érdemlik.

Ezt egyébként még neveléssel kellett volna megoldani a kedves papának, nem utólag tiltogatni.

2011. máj. 5. 14:02
 13/22 anonim ***** válasza:
18%
Az miért baj ha valaki rasszista?Az vagyok és?Az egyik barátom összejött 1 cigány csajjal erre úgy elküldtem a p*csába hogy szakítottak.Meg is vertem volna de nem bántom az állatokat.
2011. máj. 5. 14:25
 14/22 anonim ***** válasza:

Előző, Azért baj, mert akkor semmivel sem vagy különb egy magyarokra halált kiáltó cigányasszonynál, a gyűlöleted képtelenné tesz arra, hogy része legyél a megoldásnak.

Mondom ezt úgy, hogy a tolvajkodó purdékat agyonütném.

2011. máj. 5. 14:48
 15/22 tetris ***** válasza:
Kérlek szépen benneteket, soroljatok már fel nekem 10 olyan cigány embert, akire büszke lehet az ország! Na jó, elég lesz 5 is.
2011. máj. 5. 15:40
 16/22 anonim ***** válasza:

Pongor Károly, Péli Tamás, Veres Lajos, Veres Mariska, Járóka Sándor.

Az ész nélküli rasszizmus ugyanolyan értelmetlen, mint az ész nélküli fajvédelem. Cigánybűnözés van, bűnöző cigányság nincs. A bűnözőket kell kiemelni, a tisztességeseket békén hagyni.

2011. máj. 5. 16:02
 17/22 anonim ***** válasza:
Ha szóbahozod, hogy a fiadat elverték, a lányodat kirabolták, a kertedet meg lepusztították, akkor tuti jön vmi okostojás, és elkezd rasszistázni. Na ezért.
2011. máj. 5. 16:37
 18/22 anonim ***** válasza:
A "DE" előtt kimondottak sosem számítanak.
2011. máj. 5. 18:03
 19/22 anonim ***** válasza:

"ha kimondod, hogy van cigánybűnözés, akkor azzal azt mondod ki, hogy egyes emberek azért bűnöznek, mert cigányok"

Tévedés. Ezzel azt mondod ki, hogy igenis van a cigányok között nagyarányú bűnözés. Fehérbűnözés is van, mégsem azt jelenti, hogy valaki azért bűnöző, mert fehér.

S szánalmas vagy sem, én szoktam így kezdeni mondatot. Ugyanis valóban nem vagyok rasszista, ez azonban nem zárja ki, hogy tisztában egyek a cigányok egy részének tetteivel. Viszont mivel tapasztaltam, hogy ha nem jelentem ki mondatom előtt, hogy nem vagyok rasszista, azonnal beskatulyáznak, ezért így teszek.

Ha nem mondom, a másik ember azonnal felháborodottan kezdi szidni a cigányokat, mert azt hiszi, egyetértek azzal, hogy mindet ki kell irtani, és eszébe sem jut, hogy én nem így gondolom.

Hát ezért hasznos például megemlíteni társalgás előtt, hogy így álljanak hozzád.

2011. máj. 5. 18:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Apam aszt mondta "nincs ojan ciagny aki ot percig eleteben nem volt ciany" ezert apam rasszista? Igan az es buszken felis valalja, ahogy enis, es a batyam is. Halal az egeszre. Ez egy elo pestis. Nincsen ojan h jo cigany csak turheto.es abbolkeves van. Halal rajukis igy legalab bisztosra megyunk.
2011. máj. 5. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!