Miért játssza a Fidesz-KDNP nevű gazdasági tömörülés ezt a játékot?
Miért dobnak be olyasmit a köztudatba, amit aztán úgysem tartanak meg?
Ez még csak tervezet, valószínűleg ugyanaz lesz, mint a vármegyékkel, hogy a Corvinus megmarad ,a többiek megszívják.
Rühellem a Fidesz-KDNP-t!
[link] erre van pénz bazzeg...
[link] de erre nincs.
Valami Fideszes megmagyarázná ezt?
Mindenki maga dönti el a sorsát. Ha ennyire nem tetszik, hogy szabadon meg lehet válaszatni, hogy az illető mihez akar kezdeni magával,akkor költözz el Észak-Koreába.
"Aki meg okos, rátermett, az úgyis egyetemre fog járni."
Aki meg okos, rátermett az úgyis talál unkát.
Mint mondtam egy diplomás munkanélküli
1. átképezheti magát
2. nem csak "elárusító" lehet.
3. Mint már írtam, ez egy sokkal mobilabb végzettség, ergó nem biztos, hogy sz@rt fog pucolni a diplomájával.
Ezt csak a hozzád hasonló agymosottak véleménye és nem a valóság.
"Másrészről pedig sokan nem is tanulnak érettségire,"
Ők éhen döglenek majd, vagy gürizhetnek egész életükben. K*rvára nem érdekel az osztálytársaid sorsa. De az esélyt mindenkinek meg kell adni.
nem csak diplomával lehetsz milliomos vagy átlag feletti keresettel rendelkező.
"Egész Európában hiány van a jól képzett mérnökökből, orvosokból"
Ez igaz. És hol van szükség (jelenleg!) annyi közgazdászra, kommunikáció-szakos diplomásra, jogászra, bölcsészre amennyi "készül"? Jó ácsot csak jövőre tudsz lekötni, és áll az építőipar... Nincs egy értelmes műszerész, egy normális varrónő...
Attól nem fognak kevesebben jelentkezni ezekre a szakokra, mert a Fidesz éppen bezárat jó pár egyetemet.
Amúgy te is konzumidióta vagy kedves 70-es -.-
nem érted, hogy van elég szakmunkás, csak FIZETŐKÉPES kereslet nincs rájuk? A legjobbak pedig elmennek ebből az országból. Meg tudom érteni őket, mikor hülyékkel vannak körülvéve és még meg sem fizetik őket.
Nem tudom, jártál-e valaha egyetemen... ismertél-e onnan embereket (tömegesével)... egyetemista vagyok, a NYME-n tanulok. Ismerek több városból, több karról diákokat... a 70-80%-a léhűtő, anyuci-apuci eltartja, minden nap buliznak, aztán valahogy majd csak átengedik őket a vizsgákon. Többen részegen jönnek iskolába rendszeresen, ráadásul egyetemista létükre olyan buta egy része, hogy még az egyetem közelébe sem szabadna engedni az olyan sötét embereket. Egyszerűen az egyetemisták nagy része nem odavaló. Mit lehet a nem odavalók ellen tenni? Vagy megszűntetni a költségtérítéses képzést, úgy ahogy van, és csak annyit felvenni, amennyit az állam támogatni bír (pl nálunk 45 emberből 15 csak az államis, akkor legközelebb csak 15-öt vegyenek fel, ne 45-öt), mellette pedig megemelni a ponthatárokat, minden szakon minimum 350-360 pont, ennyit egy leendő egyetemistának illik elérnie (a kritikusok megszólalása előtt, tavaly közel 400 pontom volt). Vagy amit még tenni lehet, az az, hogy megszüntetnek egyetemeket, karokat, szakokat, leépítik az egész rendszert. Közgazdásznak tanulok, tudom, hogy Dunát lehet belőlük rekeszteni, sajnálom. Túl könnyen közgazdász lehet manapság az ember, tehetség nulla is elég hozzá, holott azt vallom, hogy ehhez a szakmához is ugyanúgy tehetség, egy bizonyos beállítottság, gondolkodásmód kell, csakmint a többihez. Nem attól leszek jó közgazdász, hogy szépen bemagolom, hogy alakul az IS-görbe ez és az esetén, hanem attól, hogy megvan bennem az üzleti érzék, a vezetői, elemzői, problémafelismerési hajlam, képesség. És ezt tanulni nem lehet. Röhejes volt számomra egy olyan tárgy, mint a Vezetés és szervezés, ahol meg kellett tanulni, mik a vezető feladatai, hogy lehet valaki jó vezető... ezt tanulni kell?! Ha valaki pipogya, akármit tanul, úgysem lesz jó vezető. Na mindegy... azt akartam az egésszel mondani, hogy sok nem odaillő ember van az egyetemeken. Nálunk pl van olyan, aki eredetileg grafikus akart lenni, rajzra ment először, de nem bírta, és átjött közgázra. Igazából utálja a matekot, meg úgy az egészet, de ez könnyebb. Milyen közgazdász lesz az ilyen?! El kell zavarni az összes nem egyetemre való embert.
Lényeg, hogy tényleg sok az egyetemista, valamit tenni kell. Szerintem jó ötlet a leépítés.
"Szerintem jó ötlet a leépítés."
Én itt több mindent érzek a te esetedben:
1. nagyképűséget
2 "sehova nem hívnak bulizni, mert stréber vagyok" című műsor
3. senki nem mondta, hogy mindenki egyetemre való és ott nincsenek léhűtők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!