Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért játssza a Fidesz-KDNP...

Miért játssza a Fidesz-KDNP nevű gazdasági tömörülés ezt a játékot?

Figyelt kérdés

Miért dobnak be olyasmit a köztudatba, amit aztán úgysem tartanak meg?

Ez még csak tervezet, valószínűleg ugyanaz lesz, mint a vármegyékkel, hogy a Corvinus megmarad ,a többiek megszívják.

Rühellem a Fidesz-KDNP-t!

[link] erre van pénz bazzeg...

[link]

[link] de erre nincs.

Valami Fideszes megmagyarázná ezt?

2011. máj. 4. 21:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

Ne félj majd nemsokára kapsz egy magyarázatot arról,hogy bezzeg a Gyurcsány,provokatív vagy,ez csak aprópénz stb.

Pedig hát sok kicsi sokra menne ha nem herdálnák el.

2011. máj. 4. 21:28
 2/16 anonim ***** válasza:
48%

Ez a rengeteg egyetem mégis minek jó? Hogy utána majd a diplomások ne találjanak munkát, és képezzünk diplomás munkanélkülieket?

Persze ehhez át kell alakítani a szakmunkás képzést.

2011. máj. 4. 21:30
 3/16 A kérdező kommentje:

"Ez a rengeteg egyetem mégis minek jó? "

Néztél te már körül a környező országokban, fidesznyik?

Szerinted mire jók az egyetemek? Visszalököd azt a hülye szöveget, hogy Magyarországon most csak és kizárólag szakmunkásokra van szükség.

Elárulom neked, hogy ez bizony a gazdaságunknak és a versenyképességünknek is jót tesz, hogy sok egyetem van.

Mondjuk ha a kisebb főiskolákat bezárják, azt még megérteném.

De miért pont a legversenyképesebbet? Nézz meg nemzetközi összehasonlításokat!

2011. máj. 4. 21:34
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem vagyok se fidesznyik, és a további megbélyegző megjegyzésektől kímélj, szedd össze azt a kevés (?) kultúrádat, ami van.

Na ha a tiszteletkör meg van, akkor válaszolj, minek képezzünk munkanélküli diplomásokat az állam pénzén, és mit szólsz ahhoz, hogy hiány van szakmunkásokból?

2011. máj. 4. 21:38
 5/16 anonim ***** válasza:
56%

erhnn:

Csak az lesz a probléma,hogy ez több év múlva lesz életképes.

Gondolj bele a következő 3-4 évben mindenki elmegy gimnáziumba,ahol azt gondolja,hogy meg tudom csinálni majd felvesznek stb.

Aztán majd kiderül,hogy nem veszik fel.

Szakmát nem fog önmagától tanulni mert ő többre hivatottnak gondolja magát.

Lesz még egy csak érettségivel rendelkező generációnk.

2011. máj. 4. 21:43
 6/16 anonim ***** válasza:
10%

Szakmunkásra van szükség??

Egész Európában hiány van a jól képzett mérnökökből, orvosokból, stb. Zárjuk be az egyetemeket.... gratulálok, elmebetegek!

2011. máj. 4. 21:46
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem foglak kímélni, mert tájékozatlan vagy és még te mersz kérdőre vonni engem.

"minek képezzünk munkanélküli diplomásokat az állam pénzén, és mit szólsz ahhoz, hogy hiány van szakmunkásokból?"

ha nem tudnád, nem minden diplomás lesz munkanélküli. Aki diplomás munkanélküli (és fiatal viszonylag), az előbb-utóbb talál valamilyen munkát (még ha nem is a képzésének megfelelőben), ezáltal hozzájárul az ország gazdasági teljesítményéhez. Tudod, a diplomának pont az a lényege, hogy nem feltétlenül jár vele szakmai végzettség, viszont sokkal "mobilabb", ergó sokkal több munkahelyre lehet pályázni. Egyébként nem szakmunkásokból van hiány (ugyanis egy csomó MUNKANÉLKÜLI szakmunkás van és nekik lenne bőven munka, szerinted miért mennek külföldre? mert itt nem fizetik meg őket.), hanem pl mérnökökből, természettudományi "végzettségű" szakemberekből!

2011. máj. 4. 21:46
 8/16 A kérdező kommentje:

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:46

Örülök, hogy egy időben válaszoltunk, talán ez észhez téríti ezt az agymosottat!

2011. máj. 4. 21:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Azokból IS hiány van, ezért kell új megoldani, hogy arra helyezzük a hangsúlyt, olyan képesítést támogasson az állam, amire tényleg szükség van, de minek még x+1 közgazdász, jogász mit tudom én?

A másik meg az állam kiad egy rakás pénzt azért, hogy utána a diplomájával elmenjen elárusítónak? Ráadásul 4-5 évet elveszteget az életéből az állam pénzén. Aki meg okos, rátermett, az úgyis egyetemre fog járni.

2011. máj. 4. 21:54
 10/16 anonim ***** válasza:
Másrészről pedig sokan nem is tanulnak érettségire,úgyis tudják, hogy mivel sok a hely az egyetemeken valahova úgy is felveszik, nem egy volt osztálytársam volt, akit így vettek fel, és most mit csinálnak? Raktárba, útépítőcégnél munkás, meg mit tudom én mit csinálnak.
2011. máj. 4. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!