Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok: egy jó szándékú...

Mit gondoltok: egy jó szándékú, tisztességes emberből lehet miniszterelnök?

Figyelt kérdés

Nem tagadom, hogy magamról van szó, ugyanis sokat gondolkozom azon, hogy ha lenne rá lehetőségem, szívesen foglalnék helyet én a miniszterelnök(nő)i székben.

Viszont: én hiszek abban, hogy lehet tisztességesen politizálni, de nem tudom, hogy az emberek - akik oly sokat panaszkodnak a hazugságok miatt - mennyire támogatnának valakit, aki a valóságról tájékoztatja őket. Nem fényeznénk, és nem meséket adnánk elő, hanem a kész tényeket, még akkor is, ha azok rosszul hangzanak. Juthat-e egyáltalán előre egy ilyen ember, vagy a politikusoknak szinte "muszáj" elbukni a becsületességüket, ha fenn akarnak maradni hazánkban?

Komoly kérdésnek szántam, tehát kérem, hogy a bunkó válaszolók kíméljenek. Köszönöm.

2011. máj. 3. 14:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát ha képes gy eljutni odáig, hogy médiafelületet nyerj, akkor bármi megeshet.

Ellenben ha ez nem jön össze, akkor ne sokat remélj.

Ráadásul nem hiszem, hogy lehetőséged lenne becsületesen eljutni a miniszterelnöknői pozícióba, mivel a fejesek úgy sem engedik meg, hogy egy olyan ember kerüljön ilyen fontos pozícióba, aki ellenük dolgozik.

2011. máj. 3. 14:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Én bunkó leszek de nem foglak kímélni

Mégis minek mennél te miniszternek f*szt verni 0-24ben?

Az csak a te elképzelésed hogy lehet normálisan politizálni, de mikor 20másik nyomorult a torkodnak ugrik hogy már pedig velünk kell tartanod, akkor úgyis a pénz fog beszélni

Meglátnád kisapám milyen pénzek forognak ott elájulnál

2011. máj. 3. 14:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Elmondom miért.

Azért nem kerülhet olyan ember ebbe a posztba mert még a miniszterelnöknek is vannak felettesei.Én el tudom képzelni azt,hogy az utóbbi 20 évben mindig a külföld irányított.

Meghúztak egy határt és megmondták ,hogy ezen belül mozoghattok.

Na most,ha valaki becsületes,tisztességes akkor azt nem tudják megfogni ha elszalad vele a ló.

Ne nagyon álmodjunk róla,hogy mikor benne vagyunk az unióba meg a NATO-ba stb. majd nem fognak beleszólni a belpolitikába.

2011. máj. 3. 14:53
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát a második hozzászólónál is van valami.

Hiába csinálnád becsületesen a dolgodat, az a 20 ember (vagy még több) tényleg ott lenne és tönkretenne.

Különben sem az számítana, hogy mennyire vagy becsületes, hanem az hogy mennyire látnak annak az emberek.

Márpedig ezek a szemetek simán előhúznának valami hazugságot rólad és leadnák a TV-ben, hogy milyen gonosz vagy és mindenki bekajálná.

Innentől kezdve simán börtönbe juttatnának. Ez ilyen egyszerű.

2011. máj. 3. 14:55
 5/14 anonim ***** válasza:

Miniszterelnöknek születni kell.

Komoly válasznak szántam.

2011. máj. 3. 14:55
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen, pont ezek azok a buktatók, amelyek miatt úgy gondolom, hogy nemigen lehet miniszterelnök valakiből, ha tisztességes. De mi van akkor, ha valamilyen médiafelület folytán ismertté válok - nem mint celeb -, és politikusi terveket pedzegetve mellém áll a "nép". Vagy mondjuk csak egy része eleinte, akik becsülik a tisztességet, és talán a későbbiekben mások is megbizonyosodnak arról, hogy én tényleg csak a jót akarom ennek az országnak.

Vajon az ellenzékieknek lenne nagyobb hatalma, akik nem szívesen látnának a székben, vagy a lakosoknak?

Természetesen ezek csak feltételezések.

2011. máj. 3. 14:58
 7/14 anonim ***** válasza:

Lehet, csak akkorra már nem biztos, hogy olyan lesz, mint volt.

A jelenlegi miniszterelnökünk nagyjából úgy kezdte a politizálást, mint te akarod most. Segíteni akart az országnak, megdönteni az akkor uralkodó rendszert, hogy szabadon élhessünk. Igen közeli tapasztalatból tudom, hogy tényleg őszintén így gondolta.

Eltelt húsz év. Nézd meg, mi a helyzet most. A hatalom a tisztességes, jó szándékú embereket is tönkreteszi sajnos. És még ha akadna is olyan, akit tényleg nem, azt a többi húzza le.

Tisztességes és jó szándékú vezető kizárólag akkor létezhet, ha diktátor. Ez azonban ellentmondás, a diktatúrát soha nem fogadják el az emberek, legyen bármilyen jó és hatékony is.

2011. máj. 3. 15:13
 8/14 anonim ***** válasza:

Soha nem választatnának meg az emberek sem.

Nekik az kell, aki ügyesebben hazudik, többet ígér, és csillogóbb az imázsa.

Senkit nem érdekel az ország sorsa, meg az igazság.

A másik, hogy az ilyen politikust úgy tiporják el a többiek, mint rinocérosz a petúniát. Napokon belül megcsodálhatnád, milyen "mocskos" dolgokat is lehet rólad előkeresni, vagy csinálni.

Az is igaz, hogy miniszterelnöknek születni kell. Nézd meg, milyen garnitúra ül most is a parlamentben: egyiknek sem autószerelő meg tanár szülei voltak.

Ez egy zárt világ, kiváltságosoknak.

2011. máj. 3. 15:21
 9/14 doboszoli ***** válasza:

Ne bizakodj!

Kb. annyi eséllyel indulhatnál, mint a trójai faló, az epsoni derbyn.

2011. máj. 3. 17:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Becsületes ember legfeljebb puccsal kerülhet a miniszterelnöki székbe, de ha ez történik, akkor azt is hamar félreállítják a kedves UU-s és NATO-s "barátaink". A politika ma nem jelent többet, mint a becstelenség művészete.
2011. máj. 3. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!