Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az élet fogantatástól...

Bumbi02 kérdése:

Ha az élet fogantatástól halálig tart, akkor?

Figyelt kérdés

1.Olyan esetben sem lehet abortuszt elkövetni ha előreláthatólag súlyos fogyatékossággal születne a gyermek? És ha ez esetben elkövethető lenne az abortusz, akkor ez felvetné azt is hogy a súlyos fogyatékossággal élőket meg lehet ölni? Hiszen ha a 3 hónapos fogyatékkal élőt - hiszen az alkotmány szerint ő már él, stb - meg lehet ölni ilyen indokkal, akkor a 132 hónapost is?

Ez csak egy feltételezés.

2. Ha valakit megerőszakolnak, neki ki kell hordani, és fel kell nevelnie azt a gyereket?

2011. ápr. 25. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Annyira uncsi ez a folytonos alkotmányfóbiátok

ne agódj te sem továbbra is lehet ugyanugy gyereket szülni,elvetettni abortuszra menni.

Nyugodj le jó

2011. ápr. 25. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem jogos a kérdés.

Ez pont olyan mint a média törvény,hogy nincsenek konkrétumok,nem tudod mi lesz bűn és mi nem.

2011. ápr. 25. 21:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt hiszem erre nem fognak kötelezni.
2011. ápr. 25. 21:14
 4/10 anonim válasza:
ahogy ez most le van fektetve nem változtat a dolgok jelenlegi állásán innen 1 lépés az "indokolatlan" (tehát nem betegség miatti) abortusz betiltása...még tényleg nincs miért aggódni csak nem tudom miért éri meg állambácsinak ha 16-17 éves felelőtlen "szülőknek" lesznek gyermekei akik segélyből fognak élni:) (ha rosszat mondtam ne kövezzetek meg én csak 19 éves abortuszt nem igazán pártoló női fejjel próbálom értelmezni a dolgokat) szerintem is él már az a magzat de nemhiszem h ez a helyes megoldás a problémára:)
2011. ápr. 25. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:
10%

Én nem vagyok véresen abortusz ellenes, azért ezeket ilyen esetekben természetesen támogatom.

Illetve még egy esetben, de a szüleidnek már késő.

2011. ápr. 25. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Az emberölést a világ minden országában törvény tiltja. Végre nálunk is így lesz.
2011. ápr. 25. 22:04
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

22.04. Az abortusz NEM emberölés,és a világon kevés helyen van abortusztilalom,helyesen. Csak a bigott vallásosok tartják annak.

Az ilyen emberek nem gondolják végig a gyerek érdekét!

Ha az embriónak joga van megszületni,akkor a megszületett gyermeknek miért nincs joga ahhoz,hogy tisztességes körülmények között nevelkedhessen fel? Mi a fontosabb és emberségesebb?

Ha a szülő nem tudja a gyerekét eltartani,nincs fedél a fejük fölött az miért jó a gyereknek? Miért jó,ha állami gondozásba adja a gyereket? Vagy rosszabb esetben a kukába rakja?

Ha egy nő megszül egy gyereket,soha,senki nem vizsgálja,hogy alkalmas-e szülőnek? Biztosítja-e az anyagiakat,szerető családi környezetet stb.

Ha viszont valaki örökbe akar fogadni gyereket,annak tanfolyamon kell részt vennie,minden módon megvizsgálják a körülményeit,az anyagi helyzetét stb.

Pedig a gyerekek érdekében elsősorban a felelőtlenül gyereket vállalók körülményeit kellene megvizsgálni. Ha ezek a körülmények nem megfelelők,akkor engedélyezni kell az abortuszt.

Nem vagyok abortuszpárti,de van amikor szükségesnek tartom.

Annyi felesleges dologra költ a kormány, miért nem költ a nem kívánt terhesség megakadályozására?

Miért nincsenek az iskolában megfelelő oktatás a megelőzésről? A nemi élet veszélyeiről?Miért nem ingyenesek a fogamzásgátló szerek?

Ha erre fektetnék a hangsúlyt,akkor drasztikusan csökkenne az abortuszok száma.

Ez sem kerülne többe az államnak,de hasznosabb lenne.

2011. ápr. 26. 07:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az abortusz NEM emberölés,csak a bigott vallásosok tartják annak.

Egy 8-10 hetes magzatnak szinte minden fontosabb szerve felismerhető,végtagjai szinte olyanok mint a tieid, csak miniatűrben, dobog a kis szíve, fájdalmat érez, mérhetőek az agyhullámai.Ennek semmi köze a valláshoz, ezek tények.

2011. ápr. 26. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként arra, hogy elfogadható-e az abortusz az anya egészsége érdekében, ha a magzat beteg, meg ha megerőszakolták a nőt, arra majd akkor térjünk vissza, ha az abortuszok 95%-át ezen három ok valamelyike miatt fogják végezni. Jelenleg az ÖT százalékát végzik ezen három ok miatt. És a többségét még csak nem is azért, mert ne tudnák felnevelni,ha akarnák, vagy ANNYIRA csórók, hogy csak éhezne a gyerek.Viszont én is úgy gondolom, hogy nem a szigorítás a cél, az csak eszköz lehet. A cél az abortuszok VALÓS felszámolása, azaz külföldre se menjenek abortuszra a magyar nők, meg feketén sem. Ez pedig komplexebb megoldási programot igényel. És azt gondolom, hogy az új Alaptörvény erre kötelezi a mindenkori hatalmat, ha helyesen értelmezik, nem puszta tiltásra. Értelmezésem szerint, ha betiltják, ugyanakkor mennek majd a magyar nők külföldre, meg feketén, és ez ellen nem tesznek semmit, és ennek okainak felszámolására, akkor nem fogják teljesíteni az új Alaptörvény szóban forgó pontját. Ugyanakkor szigorítás nélkül is teljesíthetik, ha anélkül is sikerül különféle módszerekkel látványos javulást elérniük. Ugyanakkor jó lenne leszögezni, hogy alapvetően nem jogról beszélünk, hanem bűnről.
2011. ápr. 26. 14:37
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
És amúgy is jó lenne a gyermekáldást végre annak kezelni, ami, ÉRTÉKNEK. És kicsit pozitívabban gondolkodni. Például: Ugye ha egy intézménynél meghal valaki, akkor kiteszik a fekete zászlót. Na de miért nem teszik ki a FEHÉR zászlót, ha gyerek születik, vagy akár már akkor ha várandós egy dolgozó az adott intézménynél?
2011. ápr. 26. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!