Ha az élet fogantatástól halálig tart, akkor?
1.Olyan esetben sem lehet abortuszt elkövetni ha előreláthatólag súlyos fogyatékossággal születne a gyermek? És ha ez esetben elkövethető lenne az abortusz, akkor ez felvetné azt is hogy a súlyos fogyatékossággal élőket meg lehet ölni? Hiszen ha a 3 hónapos fogyatékkal élőt - hiszen az alkotmány szerint ő már él, stb - meg lehet ölni ilyen indokkal, akkor a 132 hónapost is?
Ez csak egy feltételezés.
2. Ha valakit megerőszakolnak, neki ki kell hordani, és fel kell nevelnie azt a gyereket?
Annyira uncsi ez a folytonos alkotmányfóbiátok
ne agódj te sem továbbra is lehet ugyanugy gyereket szülni,elvetettni abortuszra menni.
Nyugodj le jó
Szerintem jogos a kérdés.
Ez pont olyan mint a média törvény,hogy nincsenek konkrétumok,nem tudod mi lesz bűn és mi nem.
Én nem vagyok véresen abortusz ellenes, azért ezeket ilyen esetekben természetesen támogatom.
Illetve még egy esetben, de a szüleidnek már késő.
22.04. Az abortusz NEM emberölés,és a világon kevés helyen van abortusztilalom,helyesen. Csak a bigott vallásosok tartják annak.
Az ilyen emberek nem gondolják végig a gyerek érdekét!
Ha az embriónak joga van megszületni,akkor a megszületett gyermeknek miért nincs joga ahhoz,hogy tisztességes körülmények között nevelkedhessen fel? Mi a fontosabb és emberségesebb?
Ha a szülő nem tudja a gyerekét eltartani,nincs fedél a fejük fölött az miért jó a gyereknek? Miért jó,ha állami gondozásba adja a gyereket? Vagy rosszabb esetben a kukába rakja?
Ha egy nő megszül egy gyereket,soha,senki nem vizsgálja,hogy alkalmas-e szülőnek? Biztosítja-e az anyagiakat,szerető családi környezetet stb.
Ha viszont valaki örökbe akar fogadni gyereket,annak tanfolyamon kell részt vennie,minden módon megvizsgálják a körülményeit,az anyagi helyzetét stb.
Pedig a gyerekek érdekében elsősorban a felelőtlenül gyereket vállalók körülményeit kellene megvizsgálni. Ha ezek a körülmények nem megfelelők,akkor engedélyezni kell az abortuszt.
Nem vagyok abortuszpárti,de van amikor szükségesnek tartom.
Annyi felesleges dologra költ a kormány, miért nem költ a nem kívánt terhesség megakadályozására?
Miért nincsenek az iskolában megfelelő oktatás a megelőzésről? A nemi élet veszélyeiről?Miért nem ingyenesek a fogamzásgátló szerek?
Ha erre fektetnék a hangsúlyt,akkor drasztikusan csökkenne az abortuszok száma.
Ez sem kerülne többe az államnak,de hasznosabb lenne.
Az abortusz NEM emberölés,csak a bigott vallásosok tartják annak.
Egy 8-10 hetes magzatnak szinte minden fontosabb szerve felismerhető,végtagjai szinte olyanok mint a tieid, csak miniatűrben, dobog a kis szíve, fájdalmat érez, mérhetőek az agyhullámai.Ennek semmi köze a valláshoz, ezek tények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!