Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik párt fog győzni szerint...

Melyik párt fog győzni szerintetek a következő választásoknál?

Figyelt kérdés

Nekem egy elég érdekes teóriám van. Szerintem az MSZP-s nyugdíjasok addigra már szép lassan kihullnak, tehát az MSZP kiesik a parlamentből. Az LMP-nek megint küzdenie kell majd a bejutásért. A Jobbik viszont lehet, hogy megnyeri a választásokat. Egyrészt sok olyan fiatal van akik nem tudtak most szavazni és ők Jobbikosok, másrészt pedig ha Erdélyben is szavazhatnak akkor szerintem ott is a Jobbik lesz előnyben. De lehet még nem lesz elég, hogy megverje a Fidesz-t. Szerintetek?

Olyan válaszokat kérem mellőzünk, hogy nem lesz következő választás :D xD

2011. ápr. 25. 10:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%
fidesz, sajnos.
2011. ápr. 25. 11:36
 12/18 anonim ***** válasza:
82%

Én azt mondom ha komolyan akarunk foglalkozni ezzel a kérdéssel térjünk rá vissza 2 és fél év múlva.Most még nehéz ezzel foglalkozni.Exponenciálisan nő a bizonytalanok aránya ,közülük a legtöbb csak most bizonytalan választáskor nem.

A Fidesz 2/3 eláshatjuk ez biztos.

Az MSZP-t ne ásd még el(bár én is örülnék ha elsüllyedne),de emlékezzünk vissza 1994-re és 2002-re.

A Jobbik meg inkább réteg párt, kormány alakítás jelen helyzetben nem várható.

LMP meg egy SZDSZ-es szavazó tábort birtokol.

Én annak örülnék,hogy ha bejutna 1-2 kis párt.

2011. ápr. 25. 11:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Van rá esély, hogy a Jobbik nyerjen. Jelen pillanatban én rájuk szavaznék.
2011. ápr. 25. 12:14
 14/18 anonim ***** válasza:

"A Jobbik meg inkább réteg párt, kormány alakítás jelen helyzetben nem várható. "

Nem tartom jobban annak, mint az MSZP-t.

2011. ápr. 25. 12:54
 15/18 anonim ***** válasza:

Sok minden lehet, kérdező:

"másrészt pedig ha Erdélyben is szavazhatnak akkor szerintem ott is a Jobbik lesz előnyben. "

ezzel nem értek egyet. Egyrészt nehogy már pont Erdély befolyásolja ekkora mértékben a szavazásokat. Másrészt onnan is van, aki le sem sz*rja az egészet, vagy Fideszre szavazna. ennyit erről.

2011. ápr. 25. 13:30
 16/18 anonim ***** válasza:

A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:54

Lehet.

Azért nem tartom réteg pártnak mert idáig akármi történt mindig ők voltak a "segéd kezek" mindenki más után.

2011. ápr. 25. 14:09
 17/18 anonim válasza:
A Fidesz vagy a JOBBIK Fog nyerni.De remélem majd a JOBBIK nyer.
2011. ápr. 25. 15:53
 18/18 Mardu ***** válasza:

Várhatóan több párt nem fog bejutni, hiszen 10 % lett a bejutási küszöb. (Bár ezt se lehet kizárni.) A kormánypárt népszerűsége attól fog függni, hogy javul e számottevően az életszínvonal, lesz e több munkahely, nőnek e a rendvédelmi, közalkalmazotti bérek , illetve mennyire lesz szervezett az ellenzéki antipropaganda.

Az mszp ezzel a szerencsétlen lájkolós nagyon fiatalosak akarunk lenni arculattal nem fogja tudni megnyerni a fiatalokat, viszont abba is bele kell gondolni, hogy egyre több nyugdíjas lesz , és ha ugyanolyan pofátlan nyugdíjasoknak szóló propagandát fog felmutatni az mszp mint eddig biztos helye lesz a parlamentben.

Az LMP egy érdekes kérdés, nekik lassan , ám de folyamatosan nő a szavazótáboruk, és nem is feltétlenül a liberális beállítottságú emberekhez szólnak, hiszen a gazdaságpolitikájuk (illetve ami a programjukban akként olvasható) egyáltalán nem liberális. Ha ezt jól kommunikálják, akkor mind az mszp, mind a kiábrándult fidesz szimpatizánsok közül tudnak támogatókat szerezni.A környezettudatosság, és a zöld értékek annyira nem foglalkoztatják még a magyar embereket.

A jobbik bejutása, és eredménye attól függ majd, hogy mennyit lesznek kint az utcán. A jobbik rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen a szavazóik igénylik az utcai megmozdulásokat, és a kemény retorikát, viszont ha ezzel együtt nem tudnak parlamenti párttá is válni, akkor megmaradnak rétegpártnak, egyfajta elég erős protest jelleggel. Viszont ha hirtelen konszolidálódnának sokkal többet veszítenének mint nyernének.

2011. ápr. 25. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!