Ha egy évre országot cserélnénk Ausztriával, lepusztítanánk azt is?
Hát ha nem is mindent érdemlünk meg,de az utóbbi 20 év átkát igen.
Egyébként ez pont olyan mint amikor az árvíz károsult cigányoknak adtak új,modern lakásokat kb 1 éve.Mostanra úgy néz ki mint az a vályog amiben eredetileg laktak.
Ha átmész Magyarországról Ausztriába, rájössz, mit hagytál a hátad mögött, és mi más a határ túloldalán. Menj át a zebrán gyalogosként a két országban, meglátod, hol vesznek emberszámba és hol nem. Vagy nézz meg egy települést itt és odakint, meglátod, hol vannak jobban összefirkálva az épületek, lepusztítva a falak, és szeméttel összeszórva az utcák. Menj el orvoshoz itt és kint, és meglátod, melyik országban várja ki mindenki türelmesen a sorát, és hol furakodnak az emberek a másik elé... tisztelet a kivételnek.
Sorolhatnám tovább, rengeteg példa van, de ezeket azért emeltem ki, mert olyan dolgokról van szó, amelyek befolyásolják egy adott társadalom hangulatát és közvetve egy ország gazdasági helyzetét. Közhely nálunk, hogy "ha majd minket is megfizetnek, akkor majd mi is dolgozunk", de a fentiek mind olyan dolgok, amelyeknek az égvilágon semmi köze a pénzhez. Ezen kellene elgondolkodni.
Az hogy valaki nemzeti érzelmű nem baj, sőt. Én is örülök hogy magyar vagyok és büszke is vagyok rá. Csak az a baj ha valaki elvakultan nemzeti érzelmű.
Egyébként nagyon tetszik a kérdésed és elgondolkodtatónak tartom.
"Meg akarom érteni, hogy milyen lelki folyamatok zajlanak indulatoktól mentesen, és miként születhet valódi magyar összefogás."
Hát szerintem ezt nem a GYK-n kéne elkezdeni, itt ugyanis még abban sincs mindig egyetértés, hogy kit "kell utálni" :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!