Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy ekkora gáz...

Mi az oka, hogy ekkora gáz van a görögöknél?

Figyelt kérdés
Én úgy tudtam, hogy nagyban megy ott a Dolce Vita, meg rengeteg lóvé van a turizmusból. Hogyhogy ilyen csóró kis K-Eu. ország mint a miénk jobb helyzetben van?
2011. ápr. 20. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert össze-vissza hamisították a költségvetési adatokat, és mesterséges jólétet csináltak, amit nem termeltek meg.
2011. ápr. 20. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Agyonköltekeztek a bankok biztosíték nélkül döntötték a hiteleket az Olympia óriási hasalás volt már 4 évvel az Olympia elött lehetett tudni hogy nincs rá anyagi fedezet és mégis kierőszakolták.
2011. ápr. 20. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem 400 éves török uralomnak lehet némi köze a dologhoz...

Hogy jobban élnek jelenleg? Ezt nem tudom, de nem hiszem. Lehet, hogy van turizmusa, de attól még nem a mi szintünk.

2011. ápr. 20. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Mi az oka, hogy ekkora gáz van a görögöknél?"

Eladósodik az ország, és az állam nem tud megtakarító intézkedéseket tenni, mert az ilyesmi elbukik a lakosság ellenállásán. Az eladósodás pedig nem járult hozzá érdemben az ország fejlődéséhez vagy az életszínvonalhoz, ugyanis óriási a korrupció. Görögországban mindenhol meg kell kenni az illetékeseket, ha valaki útlevelet vált ki, vagy építési engedélyt kér, vagy akármilyen más ügyet intéz, mindenhez kenőpénz kell. Romániában vagy Oroszországban alig van olyan szintű korrupció, mint Görögországban.

Egy felmérés szerint az átlag görög évi 1350 eurót költ korrupcióra. Ez ott kb. egyhavi fizetés. Képzelheted, mennyire lehet hatékony a görög állam.

2011. ápr. 21. 01:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon komoly!!!!!! Nem tudtam, hogy ott ekkora korrupció van.
2011. ápr. 21. 12:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Az előzőekben is van igazság, de elmondom milyen a görög ember.

A görög ember iszonyúan lusta és utál adót fizetni. Minden ház tetején kilóg a betonvas, mert törvény szerint csak akkor kell a házad után adót fizetni, ha be van fejezve. Természetesen a "második emelet" soha nem lesz befejezve... Az adóhatóságnál 700 úszómedence volt bejelentve... 13 000 abbahagyták a számlálást. A tengerpartot leszámítva környezetük elhanyagolt és gazos... Iszonyú nagy a feketegazdaság... És ezt az egészet a kormány megspékeli azzal, hogy korán elmehettek nyugdíjba és jelentős szoctámot kaptak az emberek... Ez a kettős hatás kilőtte az államadósságot a tarthatatlan szintig... Itt avatkozott be az EU.

Röviden: Teljes mértékben a görög polgárok tehetnek arról (kis állami rásegítéssel), hogy ott vannak ahol.

Engem speciel felháborít, hogy a sok lustaság miatt szív még mindig fél Európa.

Styloo

2011. ápr. 21. 13:31
 7/8 A kérdező kommentje:
Brutális!!! Ezek rosszabbak mint mi..
2011. ápr. 21. 13:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösz mind2töknek, nagyon érdekes volt amúgy!!!
2011. ápr. 21. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!