2012 tényleg a világ vége?
Még több pénzt vesz el tőlünk a kormány? Meg fogunk tudni így élni egyáltalán mi kisemberek itt Magyarországon?
Hát valakinek meg kell fizetnie az egykulcsos adóból fakadó bevétel hiányt...
Például a baromi jól fizetett közalkalmazottaknak - akiknek már 3 éve bérstop van, most további 4 évre meghosszabbítják. Így a reálbérük (csak az inflációt számolva is) kb a felére esik vissza.
Megszűnik az adójóváírás - kíváncsi vagyok, vajon ezután is azt fogják-e mondani a nagyon fideszbarátok, hogy még az alacsony jövedelműek is többet visznek haza (ami mondjuk eddig sem volt igaz).
Világvége? Nem hiszem. Csak sarcolás. Vagy megszorítás - bár ezt a szót a Fidesz nem szereti... Jó, akkor nevezzük reformnak.
Reformok, Fidesz módra. Köszönjük az összes Fidesz-szavazónak!
Pedro
Pedro
Bármilyen kormány lenne, ugyanezt csinálná (talán még a Jobbik is). Kicsit erős ezzel a szavazókat vádolni.
Styloo
Styloo, erhnn
Hát nem tudom, ti hogy vagytok vele, én az egy kulcsos adó miatt 25 ezerrel többet viszek haza (viszonylag jól keresek), tehát jól jártam vele. MÉGIS azt mondom, hogy nem így kellett volna csinálni, PONTOSAN AZÉRT, mert így csak csökken az állam bevétele - és ne gyertek nekem azzal, hogy majd nő a belső fogyasztás, én is ismerem ezeket a rögeszmefuttatásokat...
Egy fenét nő. Eddig is a 120 forintos vizezett szlovák tejet vettem a tescoban, ezután is azt fogom venni. Eddig jó volt nekem az 1000 forintos trappista, ezután sem fogok 1400-ért sajtot venni - ezek ugyanis NEM EZEN MÚLNAK!
"Bármilyen kormány lenne, ugyanezt csinálná"
Érdekes, a (választások előtti) Fidesz szerint nem. Akkor még a benzin jövedéki adóját is csökkenteni akarták. És persze megszorításokra sincs szükség szerintük. Csak REFORMOKRA.
"Muszáj alacsonyan tartani a hiányt."
Érdekes, vajon miért is nem emelte meg a Fidesz 7%-ra a hiányt - pedig ezt akarták... Ja hogy Nem engedték. Na de miért is érdekel ez minket? Hiszen mi nem hagyjuk, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk, ugye?
Szólamokkal, jelszavakkal, jó nagy pofával NEM LEHET megváltani a világot. Ahhoz értelmes, átgondolt gazdaságpolitika kell, amivel az emberek TÖBBSÉGÉNEK támogatását meg lehet szerezni.
Tudom, 2/3. - VOLT (Bár az is csak 53% volt). Már az sincs. A Fidesz támogatottsága a 2010 szeptemberi állapothoz 30%-kal csökkent - és ez pontosan jelzi az intézkedéseik fogadtatását.
Persze mindenki máshogy látja a dolgokat. Tiszteletben tartom a ti véleményeteket is, de ugye nem haragszotok, ha én nagyon más véleményen vagyok.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!