Egyet értesz Novák Előddel (Jobbik) hogy Magyarországon holokauszt ipar folyik?
Én csak azt nem értem, miért kérdez valaki valamit, ha már eleve tudja a választ, és az úr hangjaként borzasztó primkó és átlátszó módon moderál. Nyilvánvaló, hogy hasonszőrű "nemzettestvéreinek" és Novák Fütyikének a spannja...
Valóban sokkal több áldozata volt a II vh.-nak. De ez nem "véralgebra" kérdése. Itt tudatos, szervezett, faji alapú genocídiumról volt szó. Vö. "Az összeesküvés" c. film a Wannsee-i konferenciáról. (Conspiracy, 2001).
Nem olvastam végig, de szerintem itt valamit nem értesz Kedves Kérdező!
Szerintem a zsidók elleni népirtás azért kapott ekkora hangsúlyt ( a történelem órákon is) hogy tanuljunk belőle. Tanuljunk a hibáinkból/hibákból, hogy ez legközelebb ne történhessen meg, vagyis ne engedjük meg hogy megtörténhessen (legalábbis velünk, ha érted)
Abban viszont egyet értek veled, hogy ez már túlzó (amúgy pont ezek miatta a dolgok miatt én nagyon nem szerettem a töri órákat -) mindenki azt mondd és úgy állít be dolgokat ahogy akar, ezt meg a 10 éveseknek meg meg kell tanulniuk, majd felelni kell belőle, röhej)...
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha a zsidós-hitleres "sztorit" nem adnák le a történelem órákon, vajon akkor is ilyen ellenállás lenne a zsidó nép felé? (nem vagyok zsidó, sem zsidó párti, csupán kíváncsiságból kérdem). Illetve régebben amikor erről tanultunk, megkérdeztem a tanárt hogy ugyan mitől robbant ki ez az egész, melyik volt az momentum mikor azt mondták, hogy oké, a zsidóknak "menniük kell"? És erre nem is tudott válaszolni...hebeget-habogot, mert ugye azzal tisztában vagyunk hogy minden ilyennek van oka. Ok nélkül azért nem lehet kivégezni ennyi embert...
Na a másik amit szerettem volna mondani, hogy - igaz csak 2-eim voltak töriből - (másból nem, a fenti okok miatt) de én nem emlékszem arra, hogy hasonló dolgokat meséltek volna más kontinens népeivel kapcsolatosan is. Pedig volt, nem is egy. Sőt a terrorizmus sem új keletű dolog. Pl: Japán metrón a sarin gáz... erről sem tanultunk anno, mint sok hasonló esetről sem, pedig ez is történelem...
"Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá."
(Juhász Gyula: Trianon)
Ugyanezt mondanám a holokausztról is.
Mindkettő tragédia, mindkettőre emlékezni kell, egyiket se tagadjuk és egyikből se csináljunk üzletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!