Akik szerint nem volt jó a régi alkotmány, azok szerint miért nem volt jó?
A neve. Ez még mindig az 1949 évi nemtudomhányas törvény, aminek persze a szövegét az elmúlt 20 évben teljesen átírták, de ez nem érdekel senkit.
A lényeg, hogy még mindig ugyanaz a neve, ezért ez egy mocskos kommunistarákosistaszovjet alkotmány, amit ideje lecserélni egy olyanra, amely végre visszahozza a sosemvolt hagyományainkat.
És persze 2/3 az 2/3.
"Két pasi odamegy egy csajhoz: Ma este egy nagyot dugunk hármasban.
A csaj tiltakozni kezd, mire az egyik pasi megszólal: Csak semmi tiltakozás, 2/3 az 2/3."
Na valahogy így kell, ez máris sokkal jobb nem?
Pedro
2011-ben? Hát mert FÜLKEFORRADALOM volt!
Pedro
Mikor néztem a vitát, még a múlt hetit Kövér László mondta, hogy hatályon kívül helyezik a "kommunista" Alkotmányt.
Én akkor biza' meglepődtem, mert mondom a "kommunista" Btk.-val, Ptk.-val, Csjt.-vel mi lesz?
Valóban 49. évi törvény, de a Btk. 78-as, a Ptk. nem emlékszem mennyi olyan 59 körüli nincs kedvem megnézni, a Csjt. 52-es.
Szokás mondani, hogy 89-ben az akkori Alkotmányból annyi maradt meg, hogy a Magyar Köztársaság fővárosa Budapest.
Valóban azt írja, hogy az új Alkotmány elfogadásáig a békés politikai átmenet elősegítése érdekében...
Ettől függetlenül nyilván minden alkotmány az új alkotmány elfogadásáig tart, szóval mind ideiglenes.
De ezt szerintem széles politikai és társadalmi konszenzusnak kell megvalósítani nem a kormánynak, mert úgy nem biztos, hogy megvalósul az átmenet a többpártrendszerbe, jogállamba, köztársaságba, mint írja a régi preambuluma.
A nemzeti konzultációt is tudnám kritizálni, mivel olyan kérdést nem láttam következetlenül, hogy kell-e új Alkotmány. Talán a 7 millió "tartózkodom" azt jelenti, hogy nem...
Mindegy ma elfogadták... Hétfőn Pali bácsi aláírja.
Én már érzem a változást...
Még annyit akarok hozzátenni, hogy ez a 49-es a szakjogászoknak megfelelt. Ha már itt tartok azt is hozzáteszem, hogy az alkotmánynak az állam szervezetét és a benne élők jogait kell tartalmaznia, nem minden hülyeséget, ami az alkotók eszébe jut.
A jogok és kötelezettségek összhangjáról: nem helyes mivel, ha nem fizetek adót akkor nem gyakorolhatom a vallásomat? Vagy elveszik a véleménynyilvánításhoz való jogom, emberi méltóságom, gondolatszabadságom? Persze bünti jár érte, és a jog és kötelezettség olyan értékduál, ami általában együtt jár, de ilyen értelemben nem beszélhetünk róla.
Az államszervezet is jobb vót a régibe...
Bocsi, hogy kicsit túlmentem a kérdésen, csak gondoltam válaszolok egy másikra is, ami azt kéri számon, hogy mi rossz az újban, csak oda már fáradt voltam írni, mert hosszú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!