Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint nem volt jó a...

Bumbi02 kérdése:

Akik szerint nem volt jó a régi alkotmány, azok szerint miért nem volt jó?

Figyelt kérdés
Egyszer feltettem a kérdést, de most megint aktuálissá vált. Annyi helyen olvasom hogy ez benn a rossz, az benn a rossz.. Ennyi unatkozó alkotmányjogászunk van?
2011. ápr. 18. 18:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Mert a Fidesz ezt mondja!
2011. ápr. 18. 19:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az nem tetszett nekik benne,hogy az előző rendszerből is fennmaradtak passzusok...csakhogy azokkal meg nem volt semmi baj,ideológiailag a demokráciával összegyeztethetők voltak,sőt ideológiailag a "kommunizmus" írmagját is kiírták! Most kapott egy konzervatív,"hagyományörző","keresztény"(?) szinezetet! Legközelebb az lesz a feladat,hogy újra semlegesítsük ideológiailag és akkor az alkotmányjogászoknak is igazuk lesz! Az SZDSZ is kampányolt már az alkotmány megváltoztatása mellett,ezek mind unatkoztak,ahelyett,hogy értelmes programokat gyártottak volna vagy megtisztították volna a pártot a nyerészkedőktől! A látvány politika mind a két oldalon (Fidesz-MSZP) figyelemelterelésnek jó,hogy ne figyeljünk a nyomorra! A Fidesznek kapóra jönnek ezek a vármgyés gumicsontok,addíg sem arról beszélünk,hogy hol van az új egymillió munkahely meg a radikális adócsökkentés!
2011. ápr. 18. 19:06
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

A neve. Ez még mindig az 1949 évi nemtudomhányas törvény, aminek persze a szövegét az elmúlt 20 évben teljesen átírták, de ez nem érdekel senkit.

A lényeg, hogy még mindig ugyanaz a neve, ezért ez egy mocskos kommunistarákosistaszovjet alkotmány, amit ideje lecserélni egy olyanra, amely végre visszahozza a sosemvolt hagyományainkat.

És persze 2/3 az 2/3.

"Két pasi odamegy egy csajhoz: Ma este egy nagyot dugunk hármasban.

A csaj tiltakozni kezd, mire az egyik pasi megszólal: Csak semmi tiltakozás, 2/3 az 2/3."

Na valahogy így kell, ez máris sokkal jobb nem?

Pedro

2011. ápr. 18. 19:06
 4/12 A kérdező kommentje:
igen, ez szokott lenni a legnagyobb kifogás, hogy a 1949es XX. törvény..de hát akkor kidobom a Simsonomat is, azt meg 1985be gyártották..
2011. ápr. 18. 19:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Az 1949-es IDEIGLENES Alkotmány (volt). Ha a jelenlegi legitimitásával kapcsolatban probléma az, hogy nem fogadták el, akkor kérdés: az 1949-est hány ember támogatta? Hát az 1989-es módosítását?
2011. ápr. 18. 19:28
 6/12 A kérdező kommentje:
1949ben alkotmányozási kényszer volt, összeomlott az előző rendszer, zürzavar, új állam,érthető (más dolog hogy nem ilyen alkotmányozásra volt igény), 1989ben alkotmányozási kényszer volt. összeomlott az előző rendszer, zűrzavar,új állam, érthető, de 2011ben.. miért lenne?
2011. ápr. 18. 19:33
 7/12 anonim ***** válasza:
amit nem a fityesz csinál az mind rossz,ennyi
2011. ápr. 18. 20:41
 8/12 anonim ***** válasza:

2011-ben? Hát mert FÜLKEFORRADALOM volt!

Pedro

2011. ápr. 18. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Mikor néztem a vitát, még a múlt hetit Kövér László mondta, hogy hatályon kívül helyezik a "kommunista" Alkotmányt.

Én akkor biza' meglepődtem, mert mondom a "kommunista" Btk.-val, Ptk.-val, Csjt.-vel mi lesz?

Valóban 49. évi törvény, de a Btk. 78-as, a Ptk. nem emlékszem mennyi olyan 59 körüli nincs kedvem megnézni, a Csjt. 52-es.

Szokás mondani, hogy 89-ben az akkori Alkotmányból annyi maradt meg, hogy a Magyar Köztársaság fővárosa Budapest.

Valóban azt írja, hogy az új Alkotmány elfogadásáig a békés politikai átmenet elősegítése érdekében...

Ettől függetlenül nyilván minden alkotmány az új alkotmány elfogadásáig tart, szóval mind ideiglenes.

De ezt szerintem széles politikai és társadalmi konszenzusnak kell megvalósítani nem a kormánynak, mert úgy nem biztos, hogy megvalósul az átmenet a többpártrendszerbe, jogállamba, köztársaságba, mint írja a régi preambuluma.

A nemzeti konzultációt is tudnám kritizálni, mivel olyan kérdést nem láttam következetlenül, hogy kell-e új Alkotmány. Talán a 7 millió "tartózkodom" azt jelenti, hogy nem...

Mindegy ma elfogadták... Hétfőn Pali bácsi aláírja.

Én már érzem a változást...

Még annyit akarok hozzátenni, hogy ez a 49-es a szakjogászoknak megfelelt. Ha már itt tartok azt is hozzáteszem, hogy az alkotmánynak az állam szervezetét és a benne élők jogait kell tartalmaznia, nem minden hülyeséget, ami az alkotók eszébe jut.

A jogok és kötelezettségek összhangjáról: nem helyes mivel, ha nem fizetek adót akkor nem gyakorolhatom a vallásomat? Vagy elveszik a véleménynyilvánításhoz való jogom, emberi méltóságom, gondolatszabadságom? Persze bünti jár érte, és a jog és kötelezettség olyan értékduál, ami általában együtt jár, de ilyen értelemben nem beszélhetünk róla.

Az államszervezet is jobb vót a régibe...

Bocsi, hogy kicsit túlmentem a kérdésen, csak gondoltam válaszolok egy másikra is, ami azt kéri számon, hogy mi rossz az újban, csak oda már fáradt voltam írni, mert hosszú...

2011. ápr. 18. 22:12
 10/12 A kérdező kommentje:
én csak arra vagyok kiváncsi, lesznek-e új választások? mert ha már alkotmányozunk , akkor alkotmányozzunk rendesen. ahogy illik. ahogy hagyomány.
2011. ápr. 18. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!