Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kérdésem azokhoz szól, akik...

Kérdésem azokhoz szól, akik szidják az új alkotmányt. Mi a rossz benne? Miért nem tetszik nektek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok semmilyen párti, nem akarok vitát kelteni a kérdésemmel. Még gyerek vagyok, és tájékozódni szeretnék. Itthon sajnos tabu téma a politika, ezért próbálok netről, innen-onnan infót gyűjteni. Leginkább azt hallani, hogy támogatják, de vannak akik szerint mégsem jó. Erre lennék kíváncsi, hogy mi az ami nem jó benne? Nem demokratikus, vagy mi? Esetleg ha konkrét példákat is tudnátok írni, annak örülnék.
2011. ápr. 18. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Remélem a sok sápítozó liberális bánatában a Dunába öli magát. Legalább ennyi haszna lenne az új alkotmánynak. :DDD
2011. ápr. 18. 17:59
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Nekem azért nem tetszik, mert a természetvédelem ellen van, csődbe húzza a nemzeti parkokat, stb... Az életem célja/értelme, hogy természetvédelmi őr lehessek valamelyik hazai nemzeti parkban, most pedig megakadályozzák ezt. Tudod milyen rossz érzés? Lelkileg tönkretesznek.
2011. ápr. 18. 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Alapvetően például az, hogy az emberek többségének támogatása, beleszólása, véleményének figyelembevétele NÉLKÜL készült. Nem véletlen, hogy a Fideszen kívül az ÖSSZES párt egypárti Fidesz-alkotmánynak nevezi, és nem hajlandók a nevüket adni hozzá.

Így kell elérni, hogy az országnak 4 évente új alkotmánya legyen... Bravó Fidesz!

Pedro

2011. ápr. 18. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
32%

"Alapvetően például az, hogy az emberek többségének támogatása, beleszólása, véleményének figyelembevétele NÉLKÜL készült."

Mindenki meg lett kérdezve! Ha nem válaszoltál, magadra vess!

"Nem véletlen, hogy a Fideszen kívül az ÖSSZES párt egypárti Fidesz-alkotmánynak nevezi, és nem hajlandók a nevüket adni hozzá."

Szerinted ha másik párt csinálná az alkotmányt melléállna a többi? Tipikus magyar virtus: ha nem hajszál pontosan a mi akaratunk teljesül megsértődünk, duzzogunk, hisztizünk és a valagunkat verjük a földhöz. Ennyit tömören a pártokról!

2011. ápr. 18. 18:31
 5/6 egy szabadkőműves válasza:
67%

Szakértők szerint ez az alkotmány a világ legrövidebb alkotmánya a leghosszabb preambulummal. Szerintem ez mindent elmond. A Nemzeti Hitvallásnak nevezett izé (bocsánat nem tudok rá jobb szót, vagyis igen, de azért évezredekre bannolnának innen)olyan történelmi tényeket állít amik vagy rég elavultak, vagy még a mai történelemtudomány sem bizonyította be a helyességét, inkább csak hagyományokat ír le történelmi tényként. Ezzel a legnagyobb baj, hogy így rossz irányba sodrja a történelemtudományt, mert akik ezentúl eltérnek ettől, azokat alkotmány sértőnek nevezheti, így az államnak túl nagy beleszólása lesz a történelembe (lásd kommunizmus).

A másik ok amiért kritizálják az az, hogy sok helyen nem egyértelmű. Pl.: az abortusz kérdésben.

Leginkább azonban az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása miatt kritizálják. Ugyanis az új alkotmányunk elveszi a pénzügyi kérdésekben az AB döntés jogát, amit csak akkor kap vissza, ha az államadósság a GDP 50%-a alá süllyed. Ez viszont előrelátható időn belül (10 év) nem fog bekövetkezni.

A legnagyobb baj viszont az vele, hogy mivel most elfogadták, már elég nehéz lesz megváltoztatni.

De hangsúlyozom ezek csak az én véleményeim, szívesen látnék itt mellette szóló érveket.

2011. ápr. 18. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenki meg lett kérdezve!"

- Igen. Persze. Miután már készen volt az alkotmány szövege.

Meg miről is kérdeztek meg? Hogy akarom-e hogy az alkotmány védje azokat a dolgokat amiket mindenki szerint védeni kell? Hát igen, valóban ez aztán érdemi beleszólás volt!

"Ha nem válaszoltál, magadra vess!"

- Válaszoltam. Kitöltöttem, és visszaküldtem. De mivel NEM egy független testület számlálta a szavazatokat, EGYÁLTALÁN nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem tévedtek-e, mint például a több helyről felvett költségtérítések esetében...

"Szerinted ha másik párt csinálná az alkotmányt melléállna a többi?"

- Nem. Éppen ezért alkotmányt nem az EGYIK és nem a MÁRIK pártnak kell csinálnia, hanem KONSZENZUS alapján a pártok összességének. Tudod a dolgok működőképességének a záloga nem az ostor, hanem a MEGEGYEZÉS.

"ha nem hajszál pontosan a mi akaratunk teljesül megsértődünk, duzzogunk, hisztizünk és a valagunkat verjük a földhöz. Ennyit tömören a pártokról!"

- Osztom a véleményedet. Olyanok mint a gyerekek a homokozóban. Szerintem az ÖSSZESET haza kellene zavarni, és többé a parlament közelébe sem engedni őket!

Pedro

2011. ápr. 18. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!