Miért fontosabb egy csomó magyarnak a létbiztonság, mint az élet élvezése?
Tehát tegyük fel kap valaki X mennyiségű fizetést. Megy vásárolni, vehet a boltban rosszabb ételt és finomabb ételt. A rosszabb ételt veszi meg, hogy pénzt tudjon spórolni. De minek spórolni? Azzal csak azt éri el, hogy végig rosszat fog enni, a pénz meg halmozódik fel, mondván "majd jó lesz valamire." Eltelik 3 nap, az emberünk kisétál az utcára, elüti egy autó, és meghal. Ha a jobb ételt vette volna meg, tartalmasabb, élvezetesebb élete lett volna.
És nehogy valaki azzal magyarázza ki, hogy "Hámmer' a családnak tesszük félre!", mert a család is jobban járna, hogyha a feleség több drága cuccot vehetne meg magának és emiatt élvezetesebb lenne az élete, a gyerek is jobban járna, hogyha superman-játékot kapna kínai piaci sz*r helyett, és az egész család is jobban járna, hogyha az Adriára mehetne el nyaralni, nempedig Zalarottyantóra, mindezt csak azért, hogy pénzt tegyünk félre a semmiért, amikor bármikor megmurdelhetünk és emiatt nembiztos, hogy profitálni fogunk a félretett pénzből. Abból viszont csak profitálhatunk, hogyha a mának élünk és mindenből a legjobbat vesszük meg.
Én speciel legalább annyit szeretnék továbbadni a gyerekeimnek mint amit én kaptam,és a legalábbon van a hangsúly.De a lényeg az hogy a pénz amit félretesz az ember nem tűnik el,csak szimplán nincs használva.Lehet hogy aztán tényleg nem az én hasznomat szolgálja majd hanem a leszármazottaimét de szerintem az önzetlenség nem ciki.
Hogy miért nem veszek már most menő játékot a gyereknek ha ő a fontos?Mert befektetésnek nem elég jó ötlet nomeg semmivel sem jár rossabbul hogy nem egyenletesen költök rá hanem nagy dózisban kap majd zsét később.
"Miért fontosabb egy csomó magyarnak a létbiztonság, mint az élet élvezése?"
- Majd ha gyereked lesz, megtudod.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!