Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak az emberek és az...

Miért vannak az emberek és az állam is megőrülve a feketemunkától, ha közben meg rákényszerítenek sok sok vállalkozót?

Figyelt kérdés

Csak nééz magadba!

Ha valami szolgáltatást veszel igénybe, hányszor kérsz számlát csak hogy 30% al többet fizess?

De azoknak a vállalkozóknak a helyébe mit csinálnál, akik csak nagyrészt fekete munkából tudnak megélni?

Esetleg azok helyébe, akik már nem is működtetnek legális vállalkozást, csak feketén dolgoznak hogy ne kelljen segélyért sorbanállni?

2011. ápr. 18. 12:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A csalások miatt magas az adó, és a magas adók miatt van sok csalás.

Nem csak a 16% számít, hanem az összes járulék, ezekkel együtt összesen kb 50% a jövedelemadó. Továbbá a maradékból lejön az áfa, ha elköltöd.

Egyékbént utálom a magas adókat és mindenfajta adócsalást is.

A vállalkozókról meg annyit, hogy csak egyszer nem kértem számlát, amikor kiderült, hogy a fűtésszerelő amúgy sem fizetné be az adót, mert két számlatömbje van. Egy másik vállalkozó meg azzal igazolta magát, hogy 500eFt-ot keres, de nincs még 500-a, hogy befizesse az államnak. De sajnos ha egymilliót keresett volna, akkor ugyanezt mondta volna. Ez mondjuk értékrendi kérdés, ezért ilyen kérdésekben egyik fél sem fogja meggyőzni a másikat.

Általánosságban meg az a véleményem, hogy mivel az emberek nem hajlandók adót fizetni, ezért keményen csökkenteni kell, mert akkor az adófizetők nem lennének óriási hátrányban a nettó jövedelmet tekintve. Ez a fontos, nem pedig az, hogy több vagy kevesebb adó folyna-e be az adócsökkentéssel. Ezzel együtt persze sok állami szolgáltatás fizetős lenne, de a magasabb nettóból mindenki ki tudná azt fizetni.

Lehet választani: mindenki fizet adót rendesen, a jövedelmével arányosan, és van ingyen óvoda, iskola, egészségügy, utazás és a többi, vagy minimális adót fizetünk, és ezek a szolgáltatások fizetősek. Nálunk persze el van kúrva, az elmúlt 20 évben nem sikerült egy normális rendszert összehozni.

2011. ápr. 18. 13:37
 12/21 anonim ***** válasza:
52%
13.34. Én nem arról beszélek hogy lopjunk csaljunk hazudjunk. Mivel ezt nem szabad mert az állam nem szereti a konkurenciát. Hanem arról, hogy azt írta , hogy 100 ember dolgozik neki, ez megkérdőjelezi bennem , hogy ez magyar cég e és , hogy ennyire becsületes.
2011. ápr. 18. 13:40
 13/21 anonim ***** válasza:
Saját észből, de egy külföldi üzletemberrel egyetemben, aki nagy lehetőséget látott a tudásomban. És igen, nincs se vissza nem térítendő, se semmilyen állami támogatás. Amivel a cég tartozott az az üzletember barátom felé volt, de az már a múlté. Viszont nagy könnyebbség számomra persze, hogy nekem csak a szakmai részért kell felelnem, az üzleti rész nem rám hárul. Ezt hívják munkamegosztásnak, vagy ha úgy tetszik csapatmunkának. Szerencsére úgy látom van még itt más válaszoló is aki az én nézetemet vallja, ő is azt bizonyítja hogy vannak még mások is akik nem kizárólag csalásból képesek elképzelni a sikeres munkát. Sok sikert, 13:34 - es!
2011. ápr. 18. 13:44
 14/21 anonim ***** válasza:
13:40 - esnek: Magyar cég, csak külföldre megy a szállítás. Semmiféle csalás nincs benne. Ha elhiszed, ha nem, teljesen mindegy. Minden dolgozó magyar, minden adó, járulék az országnak megy. A társam természetesen szintén kapja a maga részét a termelésből, de azt hiszem ez nyilvánvaló.
2011. ápr. 18. 13:52
 15/21 anonim ***** válasza:
48%
Nah megjött a gyárember osztani az észt :) Hozom a popcorn-t :)
2011. ápr. 18. 14:30
 16/21 anonim ***** válasza:
ember, hány loginod van neked?
2011. ápr. 18. 14:46
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

12:58, te KOMOLYAN elhiszed hogy a befizetett adód ilyenekre megy el? A Marsról jöttél ide, vagy honnét? Hadd ne mondjam el, kik kezébe kerül a befizetett adód, mert mindenki elkezdene naccizni jobbra-balra, jó magyar szokás szerint.

Az állambácsi lófszt se juttat az oktatásnak, a közműveknek, meg az egészségügynek a befizetett adókból. Sokkal egyszerűbb kirúgni az alkalmazottak 90%-át, bezárni a kórházakat, bezárni a szárnyvonalakat, amit pedig nem tudnak szétrókázni 1 hónap alatt, azt eladják külföldieknek, elsősorban olyan befektetőknek, akik menet közben árkot vágnak a járda mellé az orrukkal...ezt mivel magyarázod?

Valaki előttem nagyon jól mondta: A nagykutyák képtelenek lassan fél évszázada működőképes rendszert létrehozni. Lehet hogy nem is akarnak, lehet hogy nem érdekük, zavarosban jó halászni...

2011. ápr. 18. 15:16
 18/21 A kérdező kommentje:

Jahhj!

Végig nevettem az olvasottakn!

A magyar problémák netovábbja a magas adó és járulék.

Emlékeztek a választások előtt arra a tizen valahány közgázra, akik elemezgették azt hogy mi a leg égetőbb Mo on? A magas adókat nevezték meg első helyen.

Ugyanis nincs lehetőség a fejlődésre.

Mert a családi, féllegális megoldásból nem képesek a vállalkozók " 90% a " egy gazdaságos üzemméretre berendezkedni. Ugyanis itt az adóelkerülés, beépült az árakba. Szó szerint. Hiszen egy épipari vállalkozó hogy dolgozhatna 1600-1800Ft / rezsi h díjjért? Csak számolj utánna. Áfa- élő munka+járulék- üzemeltetési költség " gép, szálítás, stb stb " kinek hogy" szja és nem is marad 350-550Ft nél több. Annyiért meg senki nem dolgozik mint vállalkozó. De mivel a piac ezt az árat diktálja, nem is képes pld egy 10-15 fős ugrásra, ami sokkal gazdaságosabbá tenné és nagyobb projekteket is lehetővé tenne. Érdekes hogy a lengyeleknél arányaiban ugyan annyi épipari munkás van, de csak 1/6 annyi cég, ami jól illusztrál. De sajnos ez így van minden területen.

A külföldre dolgozó barátomnak akkora szerencséje és annyival másabb helyzete van, hogy ő tényleg nem oszthetja az észt. Arról nem is beszélve hogy én fizettem az elmúlt 12-13 évben annyi adót hogy ha elmennék munkanélkülinek akkor sem szólhatna senki egy szót sem, sőt ha 5 évig lennék ellátott még akkor sem.

Az hogy meg ki is a hibás a kialakult helyzetben?

Az elmúlt 20 év politikusai.

Ugyanis a gazdaság organikus fejlődése, megoldotta volna a problémát. Az az, ha nem engednek a külföldi lobbiknak és rakják tele az országot külföldi szemetekkel, men privatizálják szét az országot kicsepegtetve a bevételeink nagyrészét, már rég lehetett volna az árak természetes emelkedésével egy ütemben adót csökkenteni.

A baj ott kezdődik, hgy 1990 óta ami történt ebben az országban az egyenlő az árubabocsájtással.

Ha megnézed ezt jól láthatod:

[link]

Aki ért a számok nyelvén és látja a párhuzamokat az egyből látja mi is itt a valódi probléma.

Érdemes a párhuzamokra figyelni.

Na most ezek után, hogy nem én K el az egész országot, és nem én és a hozzám hasonlók miatt tartunk it, és mert hogy nagyon sokat befizettem eddig adóba és járulékba.

Ne hogy én legyek már a hibás, hogy nem fogok azárt nélkülözni hogy adózhassak, tovább , tovább, csak hogy legyen mit elsíbolni a politikusainknak!

2011. ápr. 18. 15:58
 19/21 anonim ***** válasza:

15:16!

Nem mondtam azt, hogy nincs korrupció meg sikkasztás az államban. Én azt mondom, hogy amiket felsoroltam, bizony mindet adóból tartják fenn. Miért szerinted miből? Levegőből? Ingyen csináltatták, üzemeltették? Az állambácsi két szép szeméért adják a benzint, a kötszert? Ez mind pénzbe kerül, amiből igen, nincs annyi, mint amennyi kellene, de akkor is van valamennyi. És az államnak ezek az összegek bizony az adókból jönnek be. Ne legyél már ennyire szűklátókörű...

Azzal meg nincs értelme vitatkozni, ha te elkezdesz fajelméleti összeesküvéseket gyártan.

2011. ápr. 18. 22:57
 20/21 anonim ***** válasza:

22:57, nem tartják fenn. Pont ezt mondom. Az adó jórészét elteszik a cápázóhorog-orrúak, a többit megkapják segíílyként kedves indiánus honfitársaink, és ha esetleg még marad egy kis fölösleg, azt osztják szét az oktatás, egészségügy stb. között. Az állambácsinál az ország és az emberek jóléte nem élvez elsőbbséget. Ha nem marad zseton, az adott területeknek nem fizetnek semmivel - egyszerűen megszüntetik, bezárják, széthordják, szétlopják vagy eladják, a munkásokat elbocsájtják, mehet mindenki a híd alá csövelni. Jópár éve ez megy folyamatosan, attól hogy nem tudsz róla, nem én vagyok a szűklátókörű.

Az összeesküvés-elméletről annyit, hogy ez nem elmélet, ez már jópár éve gyakorlat. Nem kell csodálkozni hogy senki nem akar adózni.

2011. ápr. 19. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!