Kik fognak kikerülni a rokkantellátásból, ha eddig se véletlen, hogy oda valaki bekerült?
Van, aki szerint csak az 55 év alattiakat vizsgálják át, mert aki idősebb, már nem kap munkát. De aki 45... hát az se nagyon.
Aki tanulatlan, képzetlen, az se igen kap majd munkát.
Aki eddig meg tudta venni a dokit, az ez után is megveszi, csak jobban a zsebébe nyúl.
Akik tényleg rokkantak, nem tudnak dolgozni, azok megint csak nem fognak tudni munkát vállalni, még ha akarnak sem.
Az persze világos, hogy ez ELVILEG azért van, mert sokan nem is akarnak dolgozni, mások a munkanélküliség helyett választották, és nem mindenki munkaképtelen ebből a rengeteg emberből.
Szerintetek elsősorban kiktől vonják meg a támogatást?
(Nem vagyok rokkant, nem érint a dolog ilyen szinten. Csak ismerek pár 60%-os rokkantat, akik lustasággal vannak leszázalékolva, és eddig még soha nem akadtak fenn a szűrőkön. Kíváncsi vagyok, vajon ezúttal kiesnek-e.)
utolsó, hiába háborogsz,ez így van .... ezen túl szted nem a pénzen fog múlni minden?
másrészt most a 80% alattiak vannak nagy veszélyben vagy a teljes munkaképtelen 80% felettiek is ? mindenkit felülvizsgálnak határidő lejárta előtt ?
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 03:17
Abszolút reális vagyok.
Az a doki, akinek eddig havonta akár 300 ezret is hozott a konyhára, hogy kiadott egy-egy papírt, eztán sem fog önként lemondani erről, a bitang kemény 100 ezres fizetése mellett.
Aki feketén, meg "rokkantan" havonta összekapargált magának havi 300 ezret, az megint nem fog önként és dalolva megélni a 23 ezres segélyből, hanem kifizeti a dokit, és megy minden tovább.
Eddig is azok voltak bajban, akik tényleg nem tudtak dolgozni, de "csak" 60%-os rokkantak, mert lehet, hogy menni alig bír, de pénz nincs, így a doki nem olyan bőkezű, hogy azé' ne legyen má' mindenki 80%-os rokinyugger.
Eddig is volt egy csomó felülvizsgálat, és pont nem azok potyogtak ki a rendszerből, akiknek kellett volna, így bocs, ha szkeptikus vagyok.
Elsőnek: egy cseppet nem sajnálom őket, inkább egészséges kárörömmel nézem, hogy most megint kapkod az a három-négy ember, akikről pontosan tudom, hogy tudNÁNAK dolgozni, de nem akarnak.
Ahogy mondani szokták: az ország egyik fele fél, hogy nem lesz munkája, a másik fele meg fél, hogy egyszer dolgoznia kell.
Egyelőre az első feléhez tartozom.
azok a rokkantnyugdíjjasok (pl. a cukorbetegek akik 80-100%-os rokkantnak (II.csoport) vannak nyílvánítva, de azért érvényes jogosítvánnyal rendelkeznek biztosan.
Ha a közúti vezetésével nem veszélyezteti más közlekedők biztonságát, testi épségét, mert NEM OLYAN BETEG, akkor mért NE dolgozhatna?!!!
12:39
"Aki feketén, meg "rokkantan" havonta összekapargált magának havi 300 ezret, az megint nem fog önként és dalolva megélni a 23 ezres segélyből"
Aki feketén összeszedett havi 300 ezret, az nem is a 60 ezres rokkantnyugdíjából élt, szóval ezután sem a 23 ezres segélyből fog élni. Az állam vesztesége viszont csökken.
Nem logikus a szöveged. Értelmetlenségeket írsz.
"...legalább százezer embert lehet a munkaerőpiacra visszavezetni. Az országos rehabilitációs hivatal főigazgatója azt mondta: megfelelő rehabilitáció után a többségnek van esélye újra munkába állni."
"A nemzetgazdasági miniszter elsősorban azoknak adna munkát, akiknek 50 és 79 százalék közötti az egészségkárosodása, és még több mint 5 éve van a nyugdíjkorhatárig. – TELJES FELÜLVIZSGÁLATOT tűztünk ki célul és azt, hogy 100-150 ezer ember a rokkantnyugdíjasok világából térjen vissza a munka világába – hangsúlyozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter."
2011. április 18.
Forrás:
most akkor megint a kérdés:
50-79% közöttiekre megy ki a játék vagy TELJES felülvizsgálat lesz??
TELJES felülvizsgálat lesz, de ez időigényes és teljesen új (FIDESZ) aparátussal fogják végrehajtani, akiket előbb ki kell válogatni, betanítani stb.... ezért ebben az évben csak a 79% (III: csop.) alatti rokkantakat veszik elő.
Majd jövőre jönnek a többiek, az un. II csop. rokkantak, akik önmaguk ellátására képesek.
Egyelőre úgy tűnik, hogy az I. csoportú rokkant nyugdijjasokat (önmaguk ellátására képtelenek csoportja) a felülvizsgálati tervezet a közeljövőben nem érinti.
Az igazságos kezdeményezésből hiányzik a jóindulat!
Mivel, hogy mindenki magából indul ki, így hát jó magam sem vagyok kivétel!
A következő lenne az illetékes törvényhozók figyelmébe ajánlanom, annak ellenére, hogy sajnos nekem félni valóm nincs, mivel a csontjaim,/gerinc/ egy rossz mozdulattól is törnek!
De ha már nyomorékra dolgoztam magamat, a feleségem gyomorrákban meghalt 36-éves korában, és én 5-tisztességes gyermeket neveltem fel, adófizető állampolgárokat, akkor miért sajnálta az 5%-os nyugdíjemelést megadni, a visszafordíthatatlan, nem gyógyítható többszörös csigolya törés miatt, megadni.
Azért mert összevont 70-egynéhányezer ft-ot kapok???
Arról nem akarok beszélni, de én is látom a dolgozni tudó rokkantakat, sőt hozzám is jár némi ellenszolgáltatás fejében olyan rokkant a ház körüli munkát elvégezni, aki sok ép dolgozó embert megszégyenít fizikai munkája lévén.
Ha én lettem volna a törvényhozó, akkor először is azt vizsgálnám, hogy ki dolgozik(első körben)
Továbbá aki nem tud dolgozni, anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!