Mi volt eddig az Orbán kormány intézkedési közül az, amit pozitív dolognak értékelsz?
1500 ft -tal kevesebbett keresek :)
Ez pozitívum , mert nem költöm el hülyeségekre és káros dolgokra .
Nem járok annyit az autóval .
Ez is pozitív , mert védem a környezetet !
Minden utcasarkon állnak traffival a rendőrök .
Pozitív , mert legomboltak 30e ft -tal és ezáltal még kevesebbet autózok , de most már jobban odafigyelek (bár még mindig gyorsan hajtok)
Megbüntetik a bicikliseket (engem még nem büntettek meg szerencsére).
Eszem ágában nincs felülni biciklire ezáltal nem fáradok el , majd nem iszom annyi üditőt és nem eszem annyit , tehát takarékosságra sarkallnak .
Persze kicsit sarkítottam a dolgokon , de én a saját bőrömön egyelőre nem érzek semmi pozitív dolgot .
Na , hirtelen ennyi jutott az eszembe :)
Negatív: Kevesebbet autózom, kevesebb cuccot tudok vásárolni ugyanannyi pénzből.
Számomra pozitív: Dohányzás tiltása aluljárókban, buszmegállókban
Pozitívumok:Minden embertől,aki nem végez közmunkát attól megvonták a szociális segélyt(még egyetemistáktól is),felmerült a fegyverliberalizáció és talán a sorkatonaság.
Negatívumok:16%-os adókulcs,90 napig lesz munkanélküli segély(jövőre),médiatörvény,alkotmány bíróság semmibe vétele,áremelések,hamburgeradó felvetése,gyerekek utáni szavazati jog felvetése,külföldön élő kettős állampolgárok szavazati jogának felvetése,államkötvények kibocsátása külföldieknek,"államadósság kassza" és még sok millió látszatintézkedés.
Pozitív: az egykulcsos adó.
Többi intézkedésük nem volt közvetlenül hatással rám, így nem tudom értékelni.
Még én jártam a legjobban:
- a családom havi jövedelme 45.000-el lett kevesebb, az új überigazságos adópolitika miatt. Sebaj legalább nem kell attól félnem, hogy a továbbra is szabadon garázdálkodó és minden felelősségre vonást továbbra is megúszó rablógyilkosok túl sok pénzzel megrövidítenek!
- sokszorosára nőtt az ára mindennek (főleg a benziné), amíg szinte minden más becsületes munkás embernek a jövedelme megcsappant, de ez végül is nem baj:D!!! A lényeg az, hogy a megélhetési kormánypárti politikusok jövedelme az egekig nőtt, így nem kell hogy megszakadjon miattuk a szívem hogy éhen halnak. Micsoda fergeteges megkönnyebbülés!
- a magánnyugdíj pénztáramba összekuporgatott mintegy másfél millámat egy tollvonással lenyúlták, így legalább ezután arra sem lesz gondom.
- megvonták a szüleim közgyógy jogosultságát (akik mindketten kőkeményen végiggürizték a maguk 40 évét), amíg munkát sose látott naplopók tejesen ingyen váltják ki a gyógyszereiket, addig bennünket havi 60 ezer gyógyszerre menő többletköltség terhel. Külön öröm számomra - de leginkább a szüleim számára - tehát, hogy nem kell félnapokat elcseszni hosszabbításkuncsorgással ha lejárnak a közgyógy igazolványaik. Ja és szintén külön öröm ért bennünket e hónap elején, amikor megvonták a gyógyszereink tb támogatását, hogy több pénz maradhasson a politikusoknak korrupcióra meg luxusk*rvákra! Végtelenül megnyugtat, hogy nem fogják rosszul érezni magukat.
- a páromat létszámleépítés miatt pont a múlt héten hajították ki a munkahelyéről (önkormányzati dolgozó volt már vagy 10 éve). Erre még a munkanélküli járulékát is megnyirbálják, ami azért bivajpusztulatosan jó, mert ösztönözve van hogy mihamarabb új munkahelyet keressen.
Csak így tovább! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!