Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy miniszterelnöknek mi a...

Egy miniszterelnöknek mi a feladata?

Figyelt kérdés

Házi feladat általános iskola alsó tagozatában..

Hogyan lehetne leírni a gyerek nyelvén? Csak, hogy megértse ő is.

2011. ápr. 7. 19:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

nincs ilyen feladat általános iskolában

amúgy [link]

2011. ápr. 7. 19:15
 2/19 anonim ***** válasza:

Ezt próbáld meg gyereknyelvre lefordítani:

"A miniszterelnök feladat- és hatásköre

A miniszterelnök feladatai egyrészt az Alkotmányból, másrészt egyéb jogszabályokból vezethetők le:

1. javaslatára nevezi ki és menti fel a köztársasági elnök a minisztereket, ennek megfelelően a kormány csak akkor tekinthető megalakultnak, miután tagjait megválasztották;

2. vezeti a Kormány üléseit;

3. a kormány által hozott rendeleteket és határozatokat aláírja, biztosítja azok végrehajtását;

4. Az Országgyűlés elé terjeszti a kormány programját és a kormány munkájáról készített beszámolót;

5. a Honvédelmi Tanács tagja;

6. gyakorolja a munkáltatói jogokat a miniszterek tekintetében.

A miniszterelnök kinevezi, megbízza például:

1. az országos rendőr-főkapitányt,

2. a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnökét,

3. a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács tagjait,

4. a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatóját."

2011. ápr. 7. 19:19
 3/19 A kérdező kommentje:
Sverdans.. Ez az egyik házi feladat az általános iskola 3. osztályában..
2011. ápr. 7. 19:21
 4/19 anonim ***** válasza:

"Ez az egyik házi feladat az általános iskola 3. osztályában.."

Ezt nagyon nehezen tudom elhinni...

2011. ápr. 7. 19:23
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszi második a válaszod! Egyszerűen egy mondatban leírtuk..

Igen, én is csodálkozom elég sokszor, hogy miket tanulnak az iskolában. Nagyon másképp, és sok minden mást is tanítanak alsóban, amit a gyerekek meg sem értenek. Na mindegy, nem ide tartozik.

2011. ápr. 7. 19:31
 6/19 doboszoli ***** válasza:

Ezt kell tudniuk, nem olvasni, meg ezerig fejben számolni!

Éljen a magyar közoktatás!

2011. ápr. 7. 19:33
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Az hogy kifossza a lakosságot.
2011. ápr. 7. 19:51
 8/19 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon is jó, hogy tanítanak ilyet. Lényegtelen mikor. Legalább megadják a lehetőséget, hogy ne legyenek hülyék mikor pl egyszer majd szavaznak. Ugyanis az emberek többsége azt sem tudja mi az az alkotmány,kormány, vagy a frakció, de azért ő már politizlál.Itt is vannak egy páran ilyenek.
2011. ápr. 7. 19:54
 9/19 doboszoli ***** válasza:

Az pedig, hogy az ötödikes gyerek gyakorlatilag analfabéta, szövegértése nulla, a négy alapműveletből kettő homályos, persze századrangú kérdés.

Ám tudja, hogy mi a frakció. Hurrá!

2011. ápr. 7. 20:46
 10/19 anonim ***** válasza:
74%

"Ez az egyik házi feladat az általános iskola 3. osztályában.."

A rendszerváltókat azért becsültem régen - ma már nem - mert az iskolákból kitiltották a politikai megnyilvánulás minden fajtáját.

Ha valóban házi feladat, akkor:

1.) a tanítónéni hithű fideszes és túllihegi "hatalmát", hogy még véletlenül se rúgják ki, ha odakerül a sor, mert lesz rá írásbeli bizonyíték,

2.) lemaradtam az oktatás átszervezéséről és lehet, hogy már ott kell Orbán elvtárs feladatát ismerni, hogy mire a gyerek felnő tudjon önzetlenül, hosszú, viharos tapsot produkálni, ha meglátja,- meghallja.

Egyébként én azt írtam volna, hogy azt kell neki csinálni mint a Fáraónak. Még egy "j" betűt is beszúrtam volna a megfelelő helyre, mert hátha ott végzi és aláírtam volna, hogy "Látnok".

A sokadik helyen az igazgatót meg kellene kérdezni, hogy a kollégája tudja-e, hogy mit kell csinálni a 3. osztályban, ismeri-e az alaptantervet és egyáltalán van-e tanítói diplomája? De, ha ez így normális, akkor én vagyok a hülye.

2011. ápr. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!