Egy miniszterelnöknek mi a feladata?
Házi feladat általános iskola alsó tagozatában..
Hogyan lehetne leírni a gyerek nyelvén? Csak, hogy megértse ő is.
nincs ilyen feladat általános iskolában
amúgy [link]
Ezt próbáld meg gyereknyelvre lefordítani:
"A miniszterelnök feladat- és hatásköre
A miniszterelnök feladatai egyrészt az Alkotmányból, másrészt egyéb jogszabályokból vezethetők le:
1. javaslatára nevezi ki és menti fel a köztársasági elnök a minisztereket, ennek megfelelően a kormány csak akkor tekinthető megalakultnak, miután tagjait megválasztották;
2. vezeti a Kormány üléseit;
3. a kormány által hozott rendeleteket és határozatokat aláírja, biztosítja azok végrehajtását;
4. Az Országgyűlés elé terjeszti a kormány programját és a kormány munkájáról készített beszámolót;
5. a Honvédelmi Tanács tagja;
6. gyakorolja a munkáltatói jogokat a miniszterek tekintetében.
A miniszterelnök kinevezi, megbízza például:
1. az országos rendőr-főkapitányt,
2. a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnökét,
3. a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács tagjait,
4. a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatóját."
"Ez az egyik házi feladat az általános iskola 3. osztályában.."
Ezt nagyon nehezen tudom elhinni...
Köszi második a válaszod! Egyszerűen egy mondatban leírtuk..
Igen, én is csodálkozom elég sokszor, hogy miket tanulnak az iskolában. Nagyon másképp, és sok minden mást is tanítanak alsóban, amit a gyerekek meg sem értenek. Na mindegy, nem ide tartozik.
Ezt kell tudniuk, nem olvasni, meg ezerig fejben számolni!
Éljen a magyar közoktatás!
Az pedig, hogy az ötödikes gyerek gyakorlatilag analfabéta, szövegértése nulla, a négy alapműveletből kettő homályos, persze századrangú kérdés.
Ám tudja, hogy mi a frakció. Hurrá!
"Ez az egyik házi feladat az általános iskola 3. osztályában.."
A rendszerváltókat azért becsültem régen - ma már nem - mert az iskolákból kitiltották a politikai megnyilvánulás minden fajtáját.
Ha valóban házi feladat, akkor:
1.) a tanítónéni hithű fideszes és túllihegi "hatalmát", hogy még véletlenül se rúgják ki, ha odakerül a sor, mert lesz rá írásbeli bizonyíték,
2.) lemaradtam az oktatás átszervezéséről és lehet, hogy már ott kell Orbán elvtárs feladatát ismerni, hogy mire a gyerek felnő tudjon önzetlenül, hosszú, viharos tapsot produkálni, ha meglátja,- meghallja.
Egyébként én azt írtam volna, hogy azt kell neki csinálni mint a Fáraónak. Még egy "j" betűt is beszúrtam volna a megfelelő helyre, mert hátha ott végzi és aláírtam volna, hogy "Látnok".
A sokadik helyen az igazgatót meg kellene kérdezni, hogy a kollégája tudja-e, hogy mit kell csinálni a 3. osztályban, ismeri-e az alaptantervet és egyáltalán van-e tanítói diplomája? De, ha ez így normális, akkor én vagyok a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!