Jobbik és ateizmus. Ez összeférhetetlenség?
Figyelt kérdés
Vagyis nem teljesen ateizmus csak nem tudok egy dogmatikus monoteista vallásban hinni. Megvan a saját világnézetem-hitem, és szerintem ahhoz hogy valaki erkölcsös jó ember és hazafi legyen, nem kell kereszténynek lennie.2011. ápr. 6. 07:54
11/15 anonim 

válasza:

"Megvan a saját világnézetem-hitem, és szerintem ahhoz hogy valaki erkölcsös jó ember és hazafi legyen, nem kell kereszténynek lennie."
Ez szerintem is így van.
12/15 anonim 

válasza:

Az értékrend, mint fogalom nem keverendő össze a vallással! Ha én ausztrál bennszülött vagyok és gyakorlom a törzsi vallásomat, attól még élhetek a keresztény értékrend alapján.
13/15 anonim 

válasza:

Figyu!
Fogalmi zavarban vagytok.
Az ateizmus Isten létét tagadja,nem az egyház ellen szólal fel.
14/15 anonim 

válasza:

Nem feltétlenül, a Jobbik világnézete és a kereszténység eszméi amúgy is szöges ellentétben állnak. Jézus meg zsidó volt.
15/15 anonim 

válasza:

Jézust a zsidók ölték meg...
Nyilván ezért tagadja a zsidó vallás,hogy járt már közöttünk a messiás,Isten fia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!