Az ügyvédnek az igazat kell mondani?
Figyelt kérdés
Ha pl. én egy gyilkos vagyok (természetesen szó nincs róla) és bérelek egy ügyvédet a tárgyalásomhoz neki el kell mondanom szóról szóra ahogy történt az eset vagy beadom a mesét, hogy mindenképp megússzam? Nem értem, nem fake.2011. ápr. 5. 18:51
1/8 anonim válasza:
ezt te döntöd el, kötelezi az ügyvédi titoktartási eskü szóval ebből bajod nem lehet, kivéve ha az ügyvéd úgy tudja ártatlan vagy és elszólod magad...
2/8 anonim válasza:
Van egy igaz dolog:Az ügyvédnek az egyetlen dolga,hogy védjen.Őt nem érdekli,hogy elkövettél-e valamit vagy nem neki csak tiltakoznia kell a vádak ellen(nagy vonalakban).
3/8 anonim válasza:
Az ügyvédet kötelezi a titoktartás. Ha nem mondod el,hogy mi történt valójában,nem biztos,hogy eredményesen tudja képviselni az érdekeidet. A védőbeszédet és azt,hogy te mit mondj,hogyan viselkedj a tárgyaláson az általa ismert adatok szerint készíti. Ha a tárgyaláson bármilyen adat,vagy tanúvallomás ellenkezik azzal,amit mondtál neki,váratlan helyzetbe kerül,és nem biztos,hogy tudja jól kezelni.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Bár nekem elég morbid helyzet, hogy pl. tudja, hogy egy többszörös gyilkost véd és ő még pénzt is kap ezért. És mi történik, hogyha mégis megszegi a titoktartást, ha bemárt egy gyilkost? Büszkék rá a bűnös meg megy csücsülni.
2011. ápr. 5. 19:44
5/8 anonim válasza:
őt meg kirúgják az ügyvédi kamarából és egy alávaló lények számítana...
6/8 anonim válasza:
A saját karrierjét tenné tönkre egy ilyen lépéssel.
7/8 anonim válasza:
Hát ez a baj komám, nem az igazság nevében járnak el.
8/8 anonim válasza:
Egy büntetőjogos ügyvéd szerintem az esetek többségében nem AKARJA tudni, hogy a védence ártatlan vagy tényleg gyilkos. Azért eltekintve egy-két kivételtől, az ügyvéd is normális érző ember, és a nemtudás jót tesz a gyomornak... a pénznek meg ugye nincs szaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!