Fidesz szimpatizánsok! Mivel magyarázzátok azt, hogy az alkotmánytervezet fordításából kimaradt a határon túliak szavazati joga?
Köszi a linket.
Van különbség a kettő között, lehet azért, mert a magyar szöveg a végleges verzió, a fordítást meg már előbb elkezdték, de a határon túliak szavazati jogára vonatkozóan spec. ugyanazt mondják, csak az angolban azt mondja, hogy lakóhelyhez kötik, a magyarban meg azt, hogy a választási tv. lakóhelyhez kötheti.
De mint már mondtam én tudok magyarul is. A magyar változat lép életbe. És ami a legfontosabb, felnőtt vagyok, el tudom dönteni az eurokraták véleményének ismerete nélkül is, hogy tetszik-e nekem az alkotmánytervezet vagy sem. Sajnálom, ha más nem érzi magát elég felnőttnek ehhez. Ha valami nem tetszik benne, nem az eurokratákra fogok hivatkozni, mert ún. 0 típusú érv. (El lehet mondani, de senkit nem győz meg, legfeljebb azokat erősíti meg, akik maguk is így gondolták.)
Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen. Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti.
All adult Hungarian citizens residing in the territory of Hungary shall have the right to be elected and the right to vote in parliamentary elections, local elections of representatives and mayors, as well as the elections of members of the European Parliament.
Báhháháháháháhá
A fidesz-fan beszél józan észről, miközben azt se tudja, mi folyik körülette a világban, és még a guglit se tudja használni. Csak annyit kellett volna beírnod te sokeszű, hogy "alkotmány fordítás", és máris láttál volna több tucat oldalt, ahol leírják, hogy a kedvenc pártod milyen primitív módon próbálja átvágni a nála okosabb embereket. Nála okosabb emberen még tán a baktert is érthetném.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:21
Képzeld, nem vagyok Fidesz fan.
Képzeld, tudok guglit használni, de ha valaki azért írogat ide, hogy meggyőzzön arról, hogy micsoda ocsmány dolgokat művel a Fidesz, akkor vegye már a fáradtságot arra, hogy lehivatkozza a mondandóját és ne kemem kelljen már keresgetni. Ez olyan szinten minimálkövetelmény, hogy kár erről beszélni.
Amúgy segítek, az a te bajod velem, hogy a te szavaiddal ellentétben az éenyéimből a tárgyilagosság süt és nem a zsigeri gyűlölet.
15:04
"Kedves barlanglakók. Itt a cikk. "
Amelynek van folytatása is:
Tehát minden EP képviselő megkapta a parlament honlapján olvasható angol változatot is.
Mellesleg több forráskritikát javasolnék. Az is rögtön kiderült ugyanis, hogy ezt az egész fordításos cirkusz ki is kezdte: az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet. Azaz maga a nagybetűs SZDSZ.
Amúgy meg a Fidesznek semmi szüksége nem volt rá, hogy esztelen iramban fordításokat küldözgessen Brüsszelbe. Ez is bénázás a javából. Az alkotmányozás ugyanis magyar belügy. Ahogyan a határon túli állampolgárok szavazati joga is az.
Sebaj, a szoci-liberális bagázs megint bizonyította, hogy mennyire ócska, semmirekellő, senkiházi banda. Brüsszelbe járkálnak árulkodni, hát csak tegyék. A józanul gondolkodó többség annál jobban megveti őket. Már általános iskolában is kiközösítik azokat a gyerekeket, akik mindig a tanár nénihez szaladgálnak árulkodni meg "megmondani" a többieket. Itt sem lesz másként.
"Sebaj, a szoci-liberális bagázs megint bizonyította, hogy mennyire ócska, semmirekellő, senkiházi banda. Brüsszelbe járkálnak árulkodni, hát csak tegyék."
Ha jól tudom, korábban a fidesz ugyanezt tette, hogy mikor merre, arról ne kérdezz mert nem követem minden lépésüket, de majd lesz tuti aki erről be tud számolni. Mindenesetre a szokásos kettős mérce még ma is szánalmas dolog.
"Ha jól tudom, korábban a fidesz ugyanezt tette, hogy mikor merre, arról ne kérdezz mert nem követem minden lépésüket..."
Beszámolok én neked, a 2006 őszén történt szemkilövetések és egyéb jogsértések ügyében kampányoltak Brüsszelben.
Kicsit nem ugyanaz a szitu.
"Az is rögtön kiderült ugyanis, hogy ezt az egész fordításos cirkusz ki is kezdte: az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet. Azaz maga a nagybetűs SZDSZ."
Az a baj ezzel Theorux, hogy ez harmat gyenge érv! A bénázás az bénázás, függetlenül attól, hogy ki figyel fel rá. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!