Mi a véleményetek arról, hogy jövőre lehet vasárnaponként zárva lennének a boltok? (ha megszavaznák)
Ez igazából jó kérdés ugyanis több oldalról kell tekinteni.
Németországban ez működik. Nálunk ha bezár egy, két napra akkor mindenki bevásárol mintha háború lenne.
Jogosnak is lehetne tartani a bezárást, hogy egy napig otthon legyenek és tudjanak a családdal lenni.
De viszont sokra mennének az eladók azzal, hogy ugyan otthon vannak a családdal, de kirúgjak őket. Mondták, hogy ebben az esetben (vasárnapi zárva tartás) 10 ezres leépítésekre lehet számítani.
Akkor lehet választani, hogy melyik a jobb az alkalmazottaknak. Ha kirúgjak őket és vasárnap otthon lehetnének(bár minden nap) vagy vasárnap nem (más szabad nap igen), de van munkájuk.
LSD: Utak állapota.
És nem biztos, hogy a német vagy a francia árú rosszabb mint a magyar. Előfordul, hogy az a jobb és az olcsóbb.
Szerintem nem lenne jó. Régen persze, a vasárnap pihenőnap volt, mert az egyház meghatározta.
Ma szerintem senki ne határozza meg, az ember mikor dolgozik. Például én sokkal jobban szeretem, ha van hétköznap szabadnapom, mivel a hivatalos ügyeket csakis akkor tudom elintézni.
A családokat nem hiszem, hogy befolyásolná a dolog. Aki olyan, annak ma sem a bevásárlás jelenti a vasárnapi programot. Akinek pedig igen, annak valószínűleg a vasárnapi tévézés lesz az új program.
Leginkább szerintem ne szóljon bele a politika a gazdaságba. Vagy legalábbis ne ilyen szinten.
Fiatalasszony koromban vasárnap zárva voltak az üzletek,szombaton pedig egyóráig voltak nyitva. Hétköznap munka után nem tudtunk bevásárolni idő hiány miatt. Szombaton pedig olyan tömeg volt,hogy órákat vett el a bevásárlás. Péntek este már szintén nagy volt a tömeg. Kenyeret,vagy tejet pl. ha pénteken vetted meg,akkor már vasárnap az elég száraz volt. A mai kenyerek pedig 2 nap után ehetetlenek.
Kis boltba pedig nem járok,mert alig van választék,és jóval drágább,mint a nagyobb boltok. Akinek kevés a pénze,annak ez is számít.
De ha a KDNP szerint vasárnap nem szabad dolgozni,akkor ez miért csak a kereskedőkre vonatkozik? Miért nem vonatkozik ez az egészségügy dolgozóira,a mentősökre,közlekedési dolgozókra,rendőrökre stb. is?
Miért szabad főzni,házimunkát végezni a családanyáknak? Vagy aki állatokat tart,az miért eteheti,gondozhatja őket?
Nem kell mindenben a katolikus egyház parancsait követni. Inkább a józan észre kellene hallgatni.
S kereskedelemben dolgozók nem azért akarnak vasárnap is dolgozni,mert annyira élvezik. Hanem azért,mert az igen alacsony bérüket a vasárnapi munka egy kicsit emeli.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem se kellene hétvégén dolgoznia senkinek.
Ha tűz üt ki, majd hétfőn összesöpörjük a hamut. A betegeknek megmondjuk, hogy hétvégén tilos rosszabbodni, meghalni pedig egyenesen bűn. Rendőrre meg nincs is szükség, hiszen a betörő sem fog dolgozni hét végén.
Így mindenki el tud majd menni a vasárnapi istentiszteletre, csak a pap nem lesz ott, mert ugye neki is jár a hétvége...
Pedro
Mi kis faluban lakunk.
Mivel szombaton is dolgozunk (és néha vasárnap is), a nagy bevásárlást vasárnap tudjuk elintézni. Általában összekötve azzal, hogy a "gyereket" elvisszük a vonathoz, hogy visszamenjen a koliba. Ha meg már magunknak bevásárolunk, megtesszük ezt a szüleimnek is, akik egy utcában laknak velünk és már elég idősek. Sok mindent feleannyiért megveszünk, mintha a falubeli boltban vennénk.
Az eladók sem dolgoznak minden vasárnap.
Viszont ha vasárnap zárva lesznek a boltok, nem lesz szükség ennyi eladóra, vagy elbocsájtják őket és mehetnek munkanélkülire, vagy lecsökkentik a munkaidejüket 6, vagy 4 órásra és kevesebbet keresnek majd.
Aki ilyen helyen dolgozik, tudta, hogy vasárnap is van munka, és vállalta.
Ezzel a gondolatmenettel, hogy vasárnap lehessen a családdal, nem kellene dolgozni az orvosoknak, ápolónőknek, vendéglátósoknak, benzinkutasoknak, vasutasoknak, buszsofőröknek, stb, stb sem.
Zárjuk be szombat este az országot, aztán majd hétfő reggel kinyitjuk.
"Akkor megyek a TESZKÓba, az sosincs zárva. Ha mégis, akkor benzinkút."
Akkor egy kis összegfüggéseket.
A BOLTokat zárnák be. A TESZKÓ(Tesco) is BOLT!!!
Ergo az is be lenne zárva.
Utóirat nálunk az előző hónaptól kezdve 23-06 között nincs nyitva a tesco. Pár ember a változtatás miatt utcára került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!