Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Választójog 16 éves kortól?

Választójog 16 éves kortól?

Figyelt kérdés
Ausztriában működik...
2011. ápr. 2. 19:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok k18 éppenhogy lemaradtam, a választásokról ,de lényegtelen.

Én személy szerint rengeteget foglalkozom politikával apám történelem tanár szóval mindig is ment a politika ,bár már nekem másabb nézeteim alakultak ki ami mindenképpen ajánlott az elvakultság elkerülése végett. Itt voltak top5-ben mikor jobban mikor ráértem ,szóval magamat alkalmasnak tartom.....

DE a saját korosztályomat a facebook és egyéb agymosó média által általánosításokra alapozó korosztályt elnézve én feltenném 20-ra nemhogy levenném 16-ra.

2011. máj. 20. 16:52
 22/28 anonim ***** válasza:

Én más feltételhez kötném.

1. Eleve csak 22 éves kortól járhat

2. Nem mindenkinek lehet beleszólása, csak aki dolgozik és nem issza szét az agyát.

3. Kormányt, pártot, stb.-t nem, csak helyi polgármestert lehet és kész.

4. Nem vagyok demokrata.

2011. máj. 20. 17:16
 23/28 anonim ***** válasza:
45%
Örömmel olvastam az öntudatos és szimpatikus ifjak megnyilatkozását. Mégis úgy látom, a többség, a 16 év körüli fiatalok éretlenek még arra, hogy felelősségteljesen döntsenek.
2011. máj. 20. 17:44
 24/28 anonim ***** válasza:
85%
Felemelném 23-ra. Addigra már dolgozik vagy végez az egyetemmel, ahol valószínűleg már külön lakott a szüleitől, de mindenképpen függetlenedett. Ne a család miatt szavazzon valakire, hanem amit a saját bőrén érez.
2011. máj. 20. 17:58
 25/28 anonim ***** válasza:
Nevetséges a 16 év akkor még mással vannak elfoglalva! Ebben a korban inkább még gyerekek! Élvezzék a fiatalságukat! 18.év alatt ne legyen szavazati jog!
2011. máj. 20. 23:16
 26/28 anonim ***** válasza:

tegnap 17:58

és a szakmunkásokkal mi lesz? idióta...

2011. máj. 21. 10:17
 27/28 anonim ***** válasza:

Választójog? Természetesen járjon minden adófizetőnek, beleértve az-ex-adófizetőket (nyugdíjasok) is, kortól függetlenül. A kiskorú adófizető választójogát gyakorolhassa a gondviselője.

De: csak adófizetőnek járjon.

2011. máj. 21. 13:19
 28/28 anonim ***** válasza:

16 évesen kiforratlan személyiség...

(ritka kivételek vannak)

2011. máj. 21. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!