Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha már mindenképp kapnak...

Ha már mindenképp kapnak szavazati jogot a határon túliak, akkor hogy lenne jobb?

Figyelt kérdés
Ha a Magyarországon működő pártok listáira (FIDESZ, MSZP, Jobbik, LMP stb...)szavazhatnának, vagy ha saját maguk közük jelölnének, és csak olyanok kaphatnák meg a határon túli magyaroknak járó mandátumokat, akik addig életvitelszerűen Erdélyben/Felvidéken/Kárpátalján, stb... éltek? Hangsúlyozom, ha már mindenképp kapnak, és erről nem akarnak letenni. Melyik lenne a jobb megoldás?Légyszi ha határon túli vagy, azt is írd oda!
2011. ápr. 2. 17:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
Hát,én ezzel valahogy nem nagyon értek egyet,h ki nem Magyarországon él,az kapjon ide szavazati jogot,sztem mindenki oda szavazhasson ahol él
2011. ápr. 2. 18:03
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Ha Magyarorszagon mukodo partokra szavazhatnank az lenne a megfelelobb. Elobb az anyaorszgaban kell rendet rakni asztan jovunk mi. Amugy Erdelyi vagyok
2011. ápr. 2. 18:06
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Orbán egyértelműen megmondta,hogy kapnak szavazati jogot. Csak még az nem dőlt el,hogy milyen formában?

Az eddig hallott variációk:

1./Csak a pártlistákra szavazhatnak,képviselők személyére nem.

2./ Saját képviselőikre szavaznak,és azok lesznek a magyar parlamentben.( Orbánt ismerve,Tőkés László híveit akarja itt látni)

Én egyik esettel sem értek egyet.

Mindenki szavazzon ott,ahol él.

2011. ápr. 2. 18:09
 4/22 anonim ***** válasza:
67%
18.o6. Ha nem élsz itt,akkor hogyan döntöd el,hogy melyik párt fog az anyaországban rendet rakni? A Fidesz éppen azért akar nektek szavazati jogot adni,hogy több legyen a szavazója.
2011. ápr. 2. 18:20
 5/22 anonim ***** válasza:
73%

Akárhogy is lesz, a célt és a lényeget Mikola már 5 éve kikottyintotta:

http://www.youtube.com/watch?v=LjqGzDqftRw

Ezt a mocskos szándékot pedig nem kívánom támogatni, miközben az égvilágon semmi bajom a határon túliakkal.

2011. ápr. 2. 18:22
 6/22 anonim ***** válasza:
64%
ki mondta, h a fideszre szavaznek? sok a fidesz parti de sok a jobbikos is.
2011. ápr. 2. 18:25
 7/22 A kérdező kommentje:
De nem jobban képviselne Titeket egy olyan, aki tényleg Erdélyben él?
2011. ápr. 2. 18:34
 8/22 anonim ***** válasza:
70%
Azok az okosok akik nalunk elnek leginkabb sajatmagukat nezik es nem torodnek a magyarsagal. En jobban orvendenek, ha mondjuk Szegedi Csanad kepviselne minket, es nem Marko vagy Tokes vagy mit tudom en ki.
2011. ápr. 2. 18:37
 9/22 anonim ***** válasza:
45%
Kétkamarás országgyűlés kellene és a felsőházba küldhetnének képviselőket a határon túli magyarok de saját helyi jelöltet nem pedig magyar pártok képviselőit. Ez lenne a legjobb megoldás szerintem.
2011. ápr. 2. 18:41
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

"vagy ha saját maguk közük jelölnének, és csak olyanok kaphatnák meg a határon túli magyaroknak járó mandátumokat, akik addig életvitelszerűen Erdélyben/Felvidéken/Kárpátalján, stb... éltek? "

De könyörgöm, mivel egy másik országban élnek, miért jelölhessenek a MAGYAR parlamentbe képviselőket? Ha egyszer életvitelszerűen ott élnek, akkor talán az ottani parlamentbe kéne bejuttatni őket nem?

2011. ápr. 2. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!