Ha már mindenképp kapnak szavazati jogot a határon
túliak, akkor hogy lenne jobb?
Figyelt kérdés
Ha a Magyarországon működő pártok listáira (FIDESZ, MSZP, Jobbik, LMP stb...)szavazhatnának, vagy ha saját maguk közük jelölnének, és csak olyanok kaphatnák meg a határon túli magyaroknak járó mandátumokat, akik addig életvitelszerűen Erdélyben/Felvidéken/Kárpátalján, stb... éltek? Hangsúlyozom, ha már mindenképp kapnak, és erről nem akarnak letenni. Melyik lenne a jobb megoldás?Légyszi ha határon túli vagy, azt is írd oda!
Hát,én ezzel valahogy nem nagyon értek egyet,h ki nem Magyarországon él,az kapjon ide szavazati jogot,sztem mindenki oda szavazhasson ahol él
2011. ápr. 2. 18:03
2/22 anonim válasza:
Ha Magyarorszagon mukodo partokra szavazhatnank az lenne a megfelelobb. Elobb az anyaorszgaban kell rendet rakni asztan jovunk mi. Amugy Erdelyi vagyok
2011. ápr. 2. 18:06
3/22 anonim válasza:
Orbán egyértelműen megmondta,hogy kapnak szavazati jogot. Csak még az nem dőlt el,hogy milyen formában?
Az eddig hallott variációk:
1./Csak a pártlistákra szavazhatnak,képviselők személyére nem.
2./ Saját képviselőikre szavaznak,és azok lesznek a magyar parlamentben.( Orbánt ismerve,Tőkés László híveit akarja itt látni)
Én egyik esettel sem értek egyet.
Mindenki szavazzon ott,ahol él.
2011. ápr. 2. 18:09
4/22 anonim válasza:
18.o6. Ha nem élsz itt,akkor hogyan döntöd el,hogy melyik párt fog az anyaországban rendet rakni? A Fidesz éppen azért akar nektek szavazati jogot adni,hogy több legyen a szavazója.
2011. ápr. 2. 18:20
5/22 anonim válasza:
Akárhogy is lesz, a célt és a lényeget Mikola már 5 éve kikottyintotta:
Ezt a mocskos szándékot pedig nem kívánom támogatni, miközben az égvilágon semmi bajom a határon túliakkal.
2011. ápr. 2. 18:22
6/22 anonim válasza:
ki mondta, h a fideszre szavaznek? sok a fidesz parti de sok a jobbikos is.
2011. ápr. 2. 18:25
7/22 A kérdező kommentje:
De nem jobban képviselne Titeket egy olyan, aki tényleg Erdélyben él?
2011. ápr. 2. 18:34
8/22 anonim válasza:
Azok az okosok akik nalunk elnek leginkabb sajatmagukat nezik es nem torodnek a magyarsagal. En jobban orvendenek, ha mondjuk Szegedi Csanad kepviselne minket, es nem Marko vagy Tokes vagy mit tudom en ki.
2011. ápr. 2. 18:37
9/22 anonim válasza:
Kétkamarás országgyűlés kellene és a felsőházba küldhetnének képviselőket a határon túli magyarok de saját helyi jelöltet nem pedig magyar pártok képviselőit. Ez lenne a legjobb megoldás szerintem.
2011. ápr. 2. 18:41
10/22 anonim válasza:
"vagy ha saját maguk közük jelölnének, és csak olyanok kaphatnák meg a határon túli magyaroknak járó mandátumokat, akik addig életvitelszerűen Erdélyben/Felvidéken/Kárpátalján, stb... éltek? "
De könyörgöm, mivel egy másik országban élnek, miért jelölhessenek a MAGYAR parlamentbe képviselőket? Ha egyszer életvitelszerűen ott élnek, akkor talán az ottani parlamentbe kéne bejuttatni őket nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!