Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, ki fogja a...

Mit gondoltok, ki fogja a Fideszt váltani, ha váltani fogja valamelyik párt?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 21:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen mindegy, ki váltja őket. A fidesz előtt is kellett dolgozni, a fidesz után is muszáj lesz, hogy megéljen. A többi dolog az életben csak részletkérdés.
2011. márc. 29. 21:34
 2/25 anonim ***** válasza:
24%
senki. nem fogják váltani most jó néhány választásig (8-12 év). de nincs is rá szükség, mert lássuk be, hogy a Fidesz és Orbán Viktor Magyarország utolsó reménye
2011. márc. 29. 21:40
 3/25 anonim ***** válasza:
78%
Esélytelen, hogy ne legyenek kormányon a következő ciklusban, akár koalícióban. Ekkora fölényt nem lehet 4 év alatt lemorzsolni, ahhoz nagyon ostobának kell lenni. Most le leszek pontozva, tudom, mert nem a Jobbik négyötödös győzelmét vizionálom, de aki kicsit is racionálisan gondolkodik, az tudja ezt.
2011. márc. 29. 21:43
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó kis filozofikus kérdés,szeretem az ilyeneket.

Kezdjük el felsorolni szerintem a volt parlamenti pártokat és a mostani parlamenti pártokat és még a nagyobb kis pártoknak.

Kezdjük az MDF-el:1989-94 között olyat esett a népszerűségi küszöbük,hogy tulajdonképpen már az 5%-os küszöböt se verték lsd 2010 legalább is ezzel a névvel(ezért alakultak újjá).

SZDSZ:Hát lássuk be,hogy nekik végük.Már rendes pártelnökük sincs nemhogy egyáltalán induljanak.Amióta koalíciót kötöttek az MSZP-vel azóta a népszerűségük 90 fokos lejtőn zuhant.

MIÉP:Esélytelen helyette ott van a Jobbik lsd:később

FkGp:Torgyán Jóska szó-szó nagyon vicces volt,de jól tönkre tette a mezőgazdaságunkat ráadásul 2002-től ment a süllyesztőbe.

Jobbik:Elgondolkodtató.Lényegében attól fog függni a sorsuk,hogy javul-e a nemzetközi gazdasági helyzetek összessége vagy romlik.Ha romlik a gazdasági helyzet akkor egyre több ember lesz létminimum alatt ekkor automatikusan nő a szavazó táboruk.Viszont ha nem akkor lásd,hogy ingadozik a szavazótábor.

LMP:Kb olyan 15%-ot fognak elérni.A szavazó bázisuk hasonló az SZDSZ-hez.

MSZP:Talán ez az egyik legérdekesebb mind közül emlékezzünk vissza mi történt a két jobboldali kormány után és előtt.1989-ben kiátkozták őket.5 év múlva 2/3?

1998 újra elzavarták őket 2002:ismételt győzelem egész 2010-ig?Ha objektívan nézzük a témát pártállástól függetlenül akkor el kell ismernünk azt,hogy nem szabad elásni az MSZP-t.

Kis pártok:

Civil mozgalom:Olyan emberek összessége ,akik nem akarják,hogy a Fidesz és az MSZP ingázzon.

Centrum párt:Komolytalan(választási szempontból)

Munkáspárt 2006:Nevetségesek.

Magyar Kommunista Munkáspárt:Ez megint elég érdekes.A választásokon kevés hely megjelölésével 0,11%-os értek el ok.Talán a szonda-ipsoson olvastam,hogy 2010 óta nő a népszerűségük.Talán bekerülnek 2014-be?De váltani nem fogják a Fideszt.

Összegezve én azt mondom,hogy semelyik pártot ne ássuk el előre,mert érhetnek minket meglepetések.

2011. márc. 29. 21:52
 5/25 anonim ***** válasza:
36%
Le fogják tudni ők azt morzsolni. És a Jobbik fogja követni őket.
2011. márc. 29. 21:57
 6/25 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a Kétfarkú Kutyapárt.
2011. márc. 29. 22:05
 7/25 anonim ***** válasza:
75%
Én pillanatnyilag egy fekete-afrikai modellt látok: Van a Nagy Párt, aki mindenféle jogi és egyéb trükkökkel, erőszakkal és néha némi ajándékosztással meg tudja őrizni a fölényét beláthatatlan ideig. Közben meg az ország hanyatlik, tönkremegy, és aztán a végén többnyire jön egy nagy bumm. És vannak a Nagy Párttal szemben a kis pártocskák, akik képtelenek összefogni, egymást jobban utálják, mint a Nagy Pártot, így esélyük sincs arra, hogy bármikor labdába rúgjanak. Díszletként ott vannak a parlamentben, de ha nincsenek ott (mint mostanában), azt se veszi észre senki. Ilyen sanyarú lesz a jövő szerintem.
2011. márc. 29. 22:10
 8/25 anonim ***** válasza:
54%

"A fidesz előtt is kellett dolgozni, a fidesz után is muszáj lesz, hogy megéljen."

Csak sajnálni tudom, aki nem lát tovább az életben a dógozáson!

2011. márc. 29. 22:10
 9/25 anonim ***** válasza:
73%
Én meg azt sajnálom, ha hiányzik az ember gondolkodásából a realitás. Ha csak nem milliomos az ember vagy celeb, aki a hülyeségéből él, igenis dolgozni kell, azért, hogy megélj.. Ez tény.
2011. márc. 29. 22:13
 10/25 anonim ***** válasza:
84%

21.40. Nem tudom,te hol élsz,ha neked Orbán az egyetlen reménységed? Hamar tönkre fogja tenni az ország lakosságát,de lehet,hogy az országot is.

A választási törvényeket úgy alakítják majd,hogy más pártnak ne legyen sok esélye.

De 4 év alatt nem is lesz másik párt,aki válthatja őket. Legfeljebb az fordulhat elő,hogy ha nyernek is,nem tudnak egyedül kormányt alakítani. Kérdéses,hogy akkor kivel lépnek (vagy velük ki lép) koalícióra?

2011. márc. 29. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!