Mit gondoltok, ki fogja a Fideszt váltani, ha váltani fogja valamelyik párt?
Ez egy jó kis filozofikus kérdés,szeretem az ilyeneket.
Kezdjük el felsorolni szerintem a volt parlamenti pártokat és a mostani parlamenti pártokat és még a nagyobb kis pártoknak.
Kezdjük az MDF-el:1989-94 között olyat esett a népszerűségi küszöbük,hogy tulajdonképpen már az 5%-os küszöböt se verték lsd 2010 legalább is ezzel a névvel(ezért alakultak újjá).
SZDSZ:Hát lássuk be,hogy nekik végük.Már rendes pártelnökük sincs nemhogy egyáltalán induljanak.Amióta koalíciót kötöttek az MSZP-vel azóta a népszerűségük 90 fokos lejtőn zuhant.
MIÉP:Esélytelen helyette ott van a Jobbik lsd:később
FkGp:Torgyán Jóska szó-szó nagyon vicces volt,de jól tönkre tette a mezőgazdaságunkat ráadásul 2002-től ment a süllyesztőbe.
Jobbik:Elgondolkodtató.Lényegében attól fog függni a sorsuk,hogy javul-e a nemzetközi gazdasági helyzetek összessége vagy romlik.Ha romlik a gazdasági helyzet akkor egyre több ember lesz létminimum alatt ekkor automatikusan nő a szavazó táboruk.Viszont ha nem akkor lásd,hogy ingadozik a szavazótábor.
LMP:Kb olyan 15%-ot fognak elérni.A szavazó bázisuk hasonló az SZDSZ-hez.
MSZP:Talán ez az egyik legérdekesebb mind közül emlékezzünk vissza mi történt a két jobboldali kormány után és előtt.1989-ben kiátkozták őket.5 év múlva 2/3?
1998 újra elzavarták őket 2002:ismételt győzelem egész 2010-ig?Ha objektívan nézzük a témát pártállástól függetlenül akkor el kell ismernünk azt,hogy nem szabad elásni az MSZP-t.
Kis pártok:
Civil mozgalom:Olyan emberek összessége ,akik nem akarják,hogy a Fidesz és az MSZP ingázzon.
Centrum párt:Komolytalan(választási szempontból)
Munkáspárt 2006:Nevetségesek.
Magyar Kommunista Munkáspárt:Ez megint elég érdekes.A választásokon kevés hely megjelölésével 0,11%-os értek el ok.Talán a szonda-ipsoson olvastam,hogy 2010 óta nő a népszerűségük.Talán bekerülnek 2014-be?De váltani nem fogják a Fideszt.
Összegezve én azt mondom,hogy semelyik pártot ne ássuk el előre,mert érhetnek minket meglepetések.
"A fidesz előtt is kellett dolgozni, a fidesz után is muszáj lesz, hogy megéljen."
Csak sajnálni tudom, aki nem lát tovább az életben a dógozáson!
21.40. Nem tudom,te hol élsz,ha neked Orbán az egyetlen reménységed? Hamar tönkre fogja tenni az ország lakosságát,de lehet,hogy az országot is.
A választási törvényeket úgy alakítják majd,hogy más pártnak ne legyen sok esélye.
De 4 év alatt nem is lesz másik párt,aki válthatja őket. Legfeljebb az fordulhat elő,hogy ha nyernek is,nem tudnak egyedül kormányt alakítani. Kérdéses,hogy akkor kivel lépnek (vagy velük ki lép) koalícióra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!