Van itt olyan kettős állampolgár, aki szeretne majd élni az esetleges magyarországi szavazójogával?
Színtisztán az hozott ide, hogy szerb állampolgár vagyok, aki Magyarországon tanul. Nem vagyok kettős állampolgár, és nem is tervezek ezen változtatni. A politikához sem értek.
Kiegészíteném, pontosítanám az információkat, amik elhangoztak.
Szavazójog nem jár a kettős állampolgársággal direkt módon. Akkor szavazhat, ha van bejegyzett letelepedési címe Magyarországon. Aki kettős állampolgár, de anyaországában él (ez itt most speciel nem Magyarországot jelöli), nem szavazhat.
17:30 vagyok.
igen, nem is szavaz amott..
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:59
Amit most leírtál a jelenlegi helyzetre igaz.Viszont azt találták ki,hogy azok akiknek külföldön van bejelentett lakcímük azok is szavazhassanak a választásokon,népszavazásokon.Na ez háborít fel.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:07
Jól látod.A játék erre megy ki.
Miért érdekel a magyarországi politika?
Hát, mert magyar vagyok te nagyon okos. De azt egy szóval sem mondtam, hogy élnék is a szavazati jogommal.
"Hát, mert magyar vagyok te nagyon okos."
És?Több barátom külföldön él,ott telepedett le.Ők is magyarok még se foglalkoznak azzal,hogy ki kormányoz éppen.
Attól még magyar vagy hogy nem szólsz bele az itteni politikába és ha bele is szólnál akkor is valószínű,hogy arra szavaznál aki meg adta neked erre a jogot,közben lehet,hogy segítesz tönkretenni másik 4 évet a tájékozatlanság miatt.
Tehát nem itt adózol?Akkor nem kell beleszólni!Bele akarsz szólni?Adj el ott mindent és költözz ide,szívesen várunk minden magyart!
"És?Több barátom külföldön él,ott telepedett le.Ők is magyarok még se foglalkoznak azzal,hogy ki kormányoz éppen."
Tudod, azért van különbség a "jaj, de utálom MO.-t, akkor külföldre költözök" típusú ember és egy hatron túli magyar között, mert az eleve nem tehet róla, hogy "rossz helyre" született.
"Attól még magyar vagy hogy nem szólsz bele az itteni politikába és ha bele is szólnál akkor is valószínű,hogy arra szavaznál aki meg adta neked erre a jogot,"
Honnan veszed te, hogy én a Fidesszel szimpatizálok? Eszembe se jutna rájuk szavazni.
"közben lehet,hogy segítesz tönkretenni másik 4 évet a tájékozatlanság miatt."
Tájékozatlan?
"Tehát nem itt adózol?Akkor nem kell beleszólni!Bele akarsz szólni?Adj el ott mindent és költözz ide,szívesen várunk minden magyart!"
Szövegértés egyes? Fentebb leírtam, hogy nem élnék a szavazati jogommal.
"Szövegértés egyes? Fentebb leírtam, hogy nem élnék a szavazati jogommal."
Amit írtam azt általánosságba írtam ezzel kapcsolatban.
"Tudod, azért van különbség a "jaj, de utálom MO.-t, akkor külföldre költözök" típusú ember és egy hatron túli magyar között, mert az eleve nem tehet róla, hogy "rossz helyre" született. "
Attól még lehet tenni azért,hogy megpróbálsz beköltözni.
Az én dédszüleim is Erdélyiek voltak,de Trianon után azt mondták,hogy ez nem az ő hazájuk,ők magyarok és megfogták magukat és ide költöztek.Csak akarni kell a dolgokat.
"Honnan veszed te, hogy én a Fidesszel szimpatizálok? Eszembe se jutna rájuk szavazni."
Egy szóval nem állítottam,hogy Fideszre szavaznál.Akkor a te szövegértésed is egyes?Azt írtam,hogy valószínű,hogy arra szavaznál aki megadta neked erre a jogot.Nem biztos,hogy a Fidesz fogja bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!