Hajlaandó vagy elfogadni az Eu 2 utas politikáját, aminek értelmében csak 2. osztályú tagok lehetünk?
01:19
Az EU egy káros és vesztes szövetség? Talán ezt az angolok, vagy a franciák mondták neked? Nem, tudom már, biztosan a lengyelek voltak. Vagy a szlovákok.
Ja értem, hogy NEKÜNK káros és vesztes, nekik meg kifejezetten jó? Hát persze, tudod AZÉRT ALAKULT az egész EU, hogy majd, mikor a magyarok sok év múlva belépnek, akkor nekik ROSSZ LEGYEN. Ez volt az egésznek a célja, nem tudtad?
Egyébként meg nem siránkozni kell, meg sajnálni magunkat, hanem olyan árut termelni, olyan minőségben, amit el lehet adni. Nem védővámokra van szükség, hanem versenyképes gazdaságra.
Szerinted könnyebb helyzetünk lenne, ha NEM EU tagként kereskednénk velük? Még drágább lenne nálunk minden, amit onnan veszünk, és még nehezebben tudnánk eladni a saját termékeinket nekik. A többi (tehát EU-n kívüli) országgal pedig ugyanolyan (sz@r) lenne a kereskedelmünk, mint most...
"A vak is látja, hogy kelet felé kellene nyitni"
- Igen. De ez tökéletesen független az EU-tól. Senki nem gátol minket, hogy kelet felé kereskedjünk. Nosza, kezdjél bele!
Pedro
Nem értem, aki annyira védi az Eu-t.
A saját érdekeiket nézik a vezető (!) országok nem a miénket.
Az Eu ugyanúgy működik, mint bármely multi cég pl. Ott sem az egyén érdekeit nézik. Ha a gazdasági érdek úgy kívánja simán kizsákmányolnak. Addig persze próbálnak juttatásokkal megtartani, de önálló döntési lehetőséged nincsen.
Én meg nem értem, aki annyira támadja az EU-t.
"A saját érdekeiket nézik a vezető (!) országok nem a miénket."
- Igen. Ők nézik a saját érdekeiket, mi meg a mienket.
"Ha a gazdasági érdek úgy kívánja simán kizsákmányolnak."
- Ez így ebben a formában HÜLYESÉG. Az EU-ban MINDEGYIK tagállamnak egyforma szavazati joga van, területtől, lakosságtól, államháztartási hiánytól, akármitől FÜGGETLENÜL. Azaz a 10 millió magyarnak UGYANANNYI a szavazati joga, mint pl. a 80 millió németnek. Mit is akarsz te a kizsákmányolással?
"Addig persze próbálnak juttatásokkal megtartani,..."
- Egész jó juttatások vannak... Például ezek a pályázatok vagy mik.
"...de önálló döntési lehetőséged nincsen."
- Nekik sem.
Budapestnek sincs önálló döntési lehetősége az országon belül.
A 3. kerületnek sincs önálló döntési lehetősége Budapesten belül.
A Kossuth utca 4-nek sincs önálló döntési lehetősége a kerületen belül.
És Kovács Kálmánnénak sincs önálló döntési lehetősége a Kossuth utca 4-en belül.
Mi a bajod ezzel?
Az EU egy GAZDASÁGI ÉRDEKKÖZÖSSÉG, mi is azért léptünk be, hogy a saját gazdasági érdekeinket könnyebben érvényesítsük. Nosza, CSINÁLNI kell, nem jajgatni, hogy hűűűű, itt konkurrencia van... Igen, van. Csinálni kell, jót, és jól - akkor el lehet adni, és meg lehet élni belőle. Vagy talán NEM ERRE SZÁMÍTOTTUNK, mikor beléptünk az EU-ba?
Tudod, te is abban a boltban vásárolsz, ahol azt kapod a pénzedért, amire számítottál. A másik boltos meg tönkre megy. Ez a kapitalizmus. És MI DÖNTÖTTÜNK úgy, hogy itt kapitalizmus legyen.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!