Ezzel a Fideszre szavazók egyet értenek?
Mulattató a cikk, már csak azért is, mert nem egy ellenzéki írta, és könnyed a stílusa.
De lenne még pár kérdésem hozzátok:
Egyáltalán értitek, mit jelent ez? Tényleg ezt akartátok? Ez titeket nem rémít meg, nem fog el a rossz érzés? Szerintetek ez erkölcsileg kifogástalan?
Ezt a kis videót ajánlanám válaszként, jót fogtok szórakozni rajta!
19:00
Én ezt tudom, és értem is. De nem gondolod, hogy a fülkeforradalom után ugyanúgy eltűrni azokat a dolgokat, mint az elmúlt 8 évben, csak azért, mert az új pannonmessiás fidesz kormányoz, enyhén szólva nevetséges?
Mellesleg nem tudom, hogy 2002 és 2010 között volt-e ilyenre példa. De azt tudom, hogy amikor a szociknak volt 2/3-uk, nem kezdtek alkotmányozn, nem éltek vissza a hatalmukkal.
Tudod, most egyenként rá lehet mutatni a FIDESZ összes hibájára. Igen, van nekik. Nem is kevés, hajaj...
Viszont, van rengeteg dolog, amik viszont jók. Kezdjük azzal, hogy nem engem akarnak még jobban megtaposni, mint az MSZP tette. Ez nálam kapásból jó pont. Igen, lehet később nem lesz az, mert változtatnak, de tudod, reménykedik az ember.
Most, nézzük, a választási lehetőségeket: az MSZP-re a büdös életben nem szavaznék. Láttuk már az ámokfutásukat, a hataloméhségüket, és azt, hogy számukra a "reform" szó abból áll, hogy belőlünk taposnak ki még több pénzt.
Van a Jobbik. Vannak dolgok, amikkel egyetértek. A legtöbb, amit akarnak, azzal viszont nem. Nem szeretem a radikális megoldásokat, és ők csak és kizárólag azt kívánnak. Ha a jobbik elszigetelődés programját csinálnák, akkor két év múlva észak-koreai életszínvonal lenne. Abból nem kérek. (Lehet, hogy tévedek, de most politikáról van szó, és kérdezted a véleményemet. Az enyém ez.)
Az LMP sok szempontból szimpatikus, de erőtlen, névtelen, és teljes mértékben elveszett. Kétlem, hogy tudnának országot vezetni, egy pillanat alatt elvesznének. Fölöslegesnek éreztem rájuk szavazni.
No, ki maradt? A FIDESZ. A programjuk nagyrészével egyet értettem. Még azután is, hogy elosztottam ezerrel (mint az összes többi programot) a túl jól hangzóakat, és a lehetetleneket kidobáltam belőle. A maradék számomra pozitív volt. Tehát rájuk szavaztam.
Egyelőre én elégedett vagyok. A hülyeségeken túl azért sikerült olyanokat is hozni, amiknek értelme is van. Én személy szerint egyetértek a bankadóval, a büntetési korhatár csökkentésével és szigorításával, egyetértek az ÁFA és adócsökkentéssel (igen, a gazdagok többet kaptak. Nem érdekel. ÉN IS. Pedig nem vagyok gazdag...)
Ilyen a politika. Vannak pártok, akik csinálnak jót és rosszat, nekünk választani kell, hogy adott dolog mit ér meg.
19:11
Megértem az álláspontodat. A legsz.rabb közül a legjobbra szavaztál. Oké. De azt eltűrni, hogy napról napra (kezdve az alkotmánybíróság hatáskörét szűkítő határozatról) pusztítják a demokrácia rendszerét, és ezt védeni (sőt, flegma módon le hülyeség-ezni), az előző kormány hozzá nem értésével érvelni mellette szerintem nagyon rossz hozzállás. Te nem érzed így?
Mellesleg:
"számukra a "reform" szó abból áll, hogy belőlünk taposnak ki még több pénzt. " Ember, olvastad te a Széll Kálmán tervet? És a többi, reformtervezetet? Egy az egyben megszorítások sorozata.
Igen, az. De a választási lehetőség: a 300 milliárdot, amit a bankokon, egyebeken hajtanak be, és egy újabb megszorítás rajtam, vagy 300 milliárd és még egy másik megszorítás mind-mind rajtam, közben a bank meg betegre röhögi magát?
Kösz, én az utóbbira szavazok. Persze, tudom, úgyis rajtam hajtják be. De akkor is behajtanak rajtam valamit, ha az állam méteres nyelvcsapásokkal nyal nekik... A válság alatt sírtak, emeltek, és kérték a pénzt. Aztán a válság végén sírtak, és emeltek, mert pénzt nem volt miből adni. Aztán megadóztatják őket, ők meg sírnak és emelnek tovább. Mint ahogy eddig tették.
De nekem tetszik, hogy csökkent az ÁFA. Pl ez nem fáj :) Most lehet pampogni, de sajnos, tényleg szarul áll az ország. (Na, ezért nem szavazok MSZP-re. Persze, én tudom, hogy arról is a FIDESZ tehet, de hogy az MSZP nem javított, az is biztos :) ) Valamiből élni kell nekik is, de legalább annyi öröm marad, hogy nem én voltam az első, akit megtaposnak. Még akkor is, ha csak populista intézkedés volt: de legalább hatékony.
Sir Butcher válasza:
"No, ki maradt? A FIDESZ. A programjuk nagyrészével egyet értettem."
volt programjuk?
"Én személy szerint egyetértek a bankadóval"
amit hosszútávon az emberekre terhelnek?
"adócsökkentéssel (igen, a gazdagok többet kaptak. Nem érdekel. ÉN IS. Pedig nem vagyok gazdag...) "
tehát többet kapsz, ergó le vagy fizetve. ennyi. kb itt a pont akkor.
"Most lehet pampogni, de sajnos, tényleg szarul áll az ország."
a legidiótább fideszes érv. A legeslegidiótább. Pampogtok, hogy mennyire szarul áll az ország, de azért a jómódúaknak adott adócsökkentéssel egyetértetek.
Ez olyan mint az Állatfarm, tudod ahol a disznók apró kajaadagokat adnak az állatoknak, mert mennyire rosszul állnak, de ők azért dőzsölnek. Nah erről ennyit.
Jó. Én egy idióta ostoba vagyok, oké.
Adj alternatívát! Adj egy pártot, aki a 20.000 milliárdos adósságunkat visszafizeti mint a pinty, rendbe rakja (=kifizeti) a kórházak szintén sok-sok milliárdos adósságát, és minden egyebet.
Becsület szavamat adom, hogy rájuk fogok szavazni!
Olyan jó, hogy itt mindenki csak azt tudja, hogy mit NEM akar. És senkinek sincs tippje sem arról, hogy ő voltaképpen mit is akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!