Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » . Nem lenni itt az ideje a...

. Nem lenni itt az ideje a dolgozói réteg fizetéseinek megemelése, hogy keresetük fedezze a kiadásaikat?

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 09:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem enélkül is tudod a választ,IGEN itt lenne az ideje,de ez sajnos odafent senkit sem érdekel,ők jól keresnek,nincsenek mindennapi gondjaik.Nem azon törik a fejüket,hogy vajon miből fizetik ki a számláikat,meg miből vegyenek főznivalót,hanem h hova menjenek süttetni a hasukat 1-2 hónapra vagy milyen autót vegyenek...gusztustalan...
2011. márc. 21. 09:59
 2/14 anonim ***** válasza:
A bérek emelése az inflációval függ össze,minél kevesebb a pénz annál többet ér állítólag.....:)
2011. márc. 21. 10:08
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem is azt szokták mondani közgazdászok, arra a kérdésemre, hogy miért nem lehetne mindenkinek sok pénzt adni az országban, hogy jajj, az inflációt eredményezne. Pedig én egyszerű pénzpapír gyártásra és bevezetésre gondoltam.
2011. márc. 21. 10:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Én ezt a kérdést felvetettem egy Fideszes gyűlésen, a válasz az volt hogy a szakszervezetek feladatai ezek ellenőrzései, a Kormányt viszont úgy tájékoztatják hogy a bérek összhangban vannak az emelésekkel stb. A Kormány ezért is nem, avatkozhat ebbe be. Mondták a válaszaikban.

Még annyit elmondtak hogy három év elteltével ez a nagy béraránytalanság meg lesz szüntetve s a Német példát hozták fel hogy a munkás s felső vezetők bérei közt 15-20% eltérés fog lenni

2011. márc. 21. 10:22
 5/14 anonim ***** válasza:

De, és akkor mit csináljunk?

Egyébként a dolgozói réteget sem értem, miért nem vált munkát az, akit nem fizetnek meg?

2011. márc. 21. 10:25
 6/14 anonim ***** válasza:

10.25. Te hol élsz? Hol vállaljon több pénzért munkát az,akinek keveset fizetnek? Ha eszébe jutna valakinek magasabb bért kérni a vállalkozótól,rögtön az utcán találná magát.

A Fidesz gyűlésen pedig az álmaikat mondták el. A tetteik alapján még nagyobb lesz a bérkülönbség,mint eddig.

20 év múlva sem érjük el a német színvonalat.

2011. márc. 21. 10:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az vajon miért nem jut senkinek eszébe, hogy talán a dolgozókat nem minimálbérrel kellene bejelenteni, meg kellene fizetni utánuk a járulékokat, adókat és mindjárt nem itt tartanánk.

Persze van egy réteg, aki valóban minimálbért kap. Ez megint csak sajnálatos.

2011. márc. 21. 10:41
 8/14 anonim ***** válasza:

De, tök jó lenne a fizetésemelés. Viszont...

Milyen többlet keletkezne a (drasztikus) fizetésemeléssel? Jelenleg Európában mi az olcsó munkaerő vagyunk. Ugyanabban a termékkörben nem nálunk készülnek a legjobb minőségű termékek (tisztelet a kivételnek, mert azt itt hozzá kell tenni). Ha kétszerannyi lenne a fizetés, akkor jobban állnának az emberek a munkához? Mert most eléggé seggel állnak hozzá az emberek. Kb a "bemegyek, valamit csinálok amiért fizetnek, de amúgy szarok rá" hozzáállás uralkodik, a legtöbb esetben. Az odafigyelés az olyan, hogy "ha sikerül", akkor jó a minőség, ha nem akkor olyan is... Ott van ugyebár a német precizitás. Oké, többszörösét keresik ugyanazzal mint mi. Nem is úgy állnak hozzá a munkához és a minőséghez mint a magyar munkaerő jó része. Namost ha nem tudunk (nem akarunk) minőséget termelni, akkor mit akarunk? Sokat termelni? Na az azért megy, persze erős hajtással. A magyar ember mentalitása kb arra jó, hogy minimálisan a kínai minőség fölött álljon, a kínaitól lényegesen magasabb bérért (egy tál rizs!), lényegesen közelebbről->gyorsabban.

Emeljük a béreket azonnal a német szintre, mondjuk ötszörözzük meg. Mi lesz? Messze elmaradunk a német minőségtől, ugyanazért a pénzért még messzebbről is kell hozatni a terméket. Fognak termeltetni Magyarországon?

Ha mondjuk egy dél-amerikai vagy dél-afrikai ország lennénk, rég kihaltunk volna, mert akkor még a távolsági előnyünk se lenne meg. Tőlünk keletebbre és délebbre is csak a "vörösök" meg a "balkáni barbárok" (nyugat-európai felfogás) vannak, hozzájuk képest most még ez az előnyünk. MOST MÉG. De ez az előny egyre inkább eltűnik, és akkor mi marad? Egy magyarnak prolinak akármennyit fizetsz, az neki nem lesz elég: kisujjamat nyújtom, a karomat is akarja.

Ez a büdösnagy helyzet. Sokan érintve érzik magukat, nézzenek magukba. De amíg az emberek munkűhoz való hozzáállása nem változik meg, addig jobb nem lesz (kinek nem inge...). A "de ennyi pénzért?" kifogás indok lehet, de ok nem...

2011. márc. 21. 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen a bejelentések,mostani munkahelyem az első,ahol teljes munkaidőben be vagyok jelentve,nincs sumákolás...ritka ez manapság...
2011. márc. 21. 10:45
 10/14 anonim ***** válasza:

Ki kell menni minél több embernek külföldre.

Nekem például nem mindegy, hogy valami kuli munkát ezért a minimálbérért kellene végeznem, vagy AZÉRT a minimálbérért.

Ha már keményen kell dolgozni, akkor azért a pénzért szívesebben dolgozok, mint ezért a pár feketén kinyögött forintért.

2011. márc. 21. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!