Mi a véleményed a tegnapi Orbán Viktor beszédről?
Orbán beszédei dakota mondások helyett általában szóvirágokkal, költői túlzásokkal, nagyívű hasonlatokkal, és jelképekkel vannak tele.
Egy nemzeti ünnepen ezek az ünnepélyes frázisok szerintem ideillőek. (Más kérdés, hogy sokszor a konkrétumok helyett is ezt kapjuk)
Szerintem ezekkel együtt is jobban sikerült, mint Mesterházy Atilla "nem-hagy-juk, nem-hagy-juk" című, és tartalmú ünnepi beszéde.
Gy.Ferenc elkövető beszédét viszont nem hallottam.
"Én se csípem túlzottan az EU-t, nehéz is lenne egy ilyen bürokratikus monstrum mellett kiállni, bár nekik köszönhetjük az útlevél-ellenőrzés nélküli utazást, meg több mindent."
Schengent ne keverd ide, Shengen =/= EU, sőt...
Csak tippelni tudok:
Az egyik, hogy Orbán többet ivott a kelleténél és ilyenkor nem tudja mit beszél, nem érzékeli mondatainak súlyát. (Egyébként ő volt az, aki a csatlakozásunkkor azt mondta, hogy vannak még az Eu-n kívül más országok is. Nem tudom melyikre gondolt, Albániára vagy Svájcra, mert bővebben nem fejtette ki.)
A másik: már annyira fejébe szállt a fülke forradalomba megszerzett hatalom, hogy szabadon sértegetheti az európai közösségben a neki nem tetsző testületeket. Csak nehogy megint kikössön a ceglédi intézetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!