Ma azt mondta nekem egy idős hölgy, hogy Horn Gyula visszafizette a 40 év alatt felhalmozott adósság nagy részét, a többit meg elengedték. Igaz ez?
ma 18:24
Az eladósodás 2002-ben kezdett növekedni, és abban már benne volt a jó Megyó "jóléti rendszerváltása". Ne hazudozz, gyurcsányista.
lényegében igaz, hogy a rendszerváltás után irdatlanul elszabadult az államadósság (jobban, mint 2006ban, 89% GDP arányosan volt a legdurvább ponton, ha jól emlékszem), és így vették át Hornék, amit aztán a híres Bokros-csomaggal le is dolgoztak egy emberi szintre, ennek a felfelé menő hatásaiból profitált aztán az utánuk jövő Orbán-kormány.
És igen, az az óriási államadósság, ami van, az az utóbbi 20 év termése
" az viszont döbbenetes, hogy ez az adósság a rendszerváltás után keletkezett."
Ha döbbenetes ha nem, pedig így van. A politikusok viszont előszeretettel mutogatnak a régi rendszerre, mert azt azért mégsem mondhatják, hogy elloptuk.
"Majd jött a csoda polgári kormányzás felszámolták a bokros csomag elemeit, leállították a reformokat,..."
Bokrost a Horn-kormány tette lapátra, a reformjai nagy részéből meg semmi sem lett, mert az Alkotmánybíróság elmeszelte a legtöbb elemét. Bokrost 1996-ban Medgyessy Péter váltotta a pénzügyminiszteri székben.
A komment megírásának időpontja: ma 18:02
Én vagyok az első válaszoló - ha nem érezted volna az iróniát.
3 adóforintból 2 adósságtörlesztésre megy? Na ne viccelj.
Akkor számoljunk egy kicsit, ha nem túl megterhelő.
Adókból olyan 10 eMrd Ft ktgv-i bevétel származik egy évben. Díjakból, illetékekből, bírságokból, egyéb jellegű bevételekből (pl. kapott osztalék) további 2-2,5-3 eMrd Ft.
Te azt állítod - és akkor maradjunk csak a döntő többségű adóbevételeknél -, hogy ennek 66-67%-át az állam adósságtörlesztésre fordítja.
A 2010-es ktgvetésből 14-1500 Mrd Ft-ot fordítottak erre a célra. Ki ne találd, hogy nem így van, mert így van.
Ezek után te azt mondod, hogy most majd olyan 6700 Mrd Ft-ot fognak külföldi bankoknak utalni?
Tudod, mi vagy te? Hülye.
p.s.: egyetlen forint hitelt sem engedtek még el, főleg nem Horn Gyula harcolta ki, aki már csak Gorbacsov vodkáért meg kannásborért tud könyörögni szerbül...
Gyerekek, senki sem tudja már, hogy mennyi az államadósságunk.
És ha azzal csökkentik, hogy eladják, eladták a fél országot...
Akkor inkább BRRR...
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:44
Olyan 20 eMrd Ft körül kóvályog. Bakker, most senki vagyok.
Hogy Ti milyen naivak vagytok!
Ha a világ gömbölyű, és rajta mindenki kereskedik mindenkivel, akkor csak úgy fejlődhet valaki, ha másvalaki meg rosszul jár.
Pont, mint a Monopolyban.
Csak idő kérdése, hogy mikor "játszuk" el teljesen az országot.
Vagy Ti talán tudtok olyan húzó ágazatot, ami kiránt minket a katyvaszból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!