Miért védik ennyire a kisebbségeket és állítják be úgy őket, mint ártatlan kis bárányokat?
Nem provokatív kérdésnek szánom, de komolyan felötlött bennem ez a kérdés.
Nem látom át annyira az egész politikai rendszert a korom miatt, de amit olvasgatok politikai hírportálokon vagy épp itt, ebben a témakörben, sok olyan dolgot látok, hogy a cigányokat pl. az EU-ban úgy állítják be, mintha a magyarok teljesen kirekesztenék és gyűlölnék őket, de maguk sem tudják, miért. Gondolom aki kicsit problémásabb környéken lakik, annak erről is meg van a véleménye, szerintem nem szükséges ebbe komolyabban belemenni, mindenki tudja miről van szó.
Aztán a másik: a segélyek. Nem tudom mennyi megy el rájuk 1 évben, de szerintem azt a rájuk költött X millió (vagy milliárd?) forintot más, az ország és a lakosság érdekeit szolgáló (rassztól függetlenül) egyéb dolgokra is be lehetne fektetni.
Azt viszont nem értem, miért mondják, hogy a rendőrök félnek a cigányoktól. Tényleg így lenne?
Összefoglalva: nem értem, miért védik állandóan őket. Miért? Ők a kisebbség, nekik kéne alkalmazkodniuk, nem? Kinek és mi haszna van abból, hogy védik azokat (és itt most nem a tisztességes személyekre gondolok közülük), akik idős embereket fosztanak ki, fát lopnak és ok nélkül emberekre támadnak az utcán?
Még egyszer hangsúlyozom: nem provokatív kérdésnek szánom, szóval nem szeretném ha törölné valamelyik moderátor. Nem vagyok idős egyén, de ez 1 olyan dolog, ami felett szerintem nem kéne szemet hunyni. Mert ez egy létező probléma, még ha valaki ezt képtelen is beismerni.
És a helyzet az, hogy én is magamon tapasztalom az egész kisebbségi életmódnak a jellegzetességeit, mikor a 7-8 éves gyereke egy cigányasszonynak odajön hozzám és rugdalni majd köpködni kezd. Amikor pedig nagyon is nyugodt hangnemben figyelmeztetem, hogy jobban teszi, ha leállítja magát, még az anyja áll fel fenyegetőleg azt ordítva, hogy mert mit csinálsz ha nem te ******?!
Szóval ezek után valahogy elgondolkodom az egészről...
Köszönöm előre is a válaszokat, és bocs ha hosszú lett, csak igyekeztem mindent érthetően kifejteni ezzel kapcsolatban!
A miniszterelnökünk és a belügyminiszterünk a kisebbségi etnikumhoz tartozik....
A többit számold ki!
"Z"
"Igen ám, de azóta nekünk lett kevesebb jogunk hozzájuk képest. Jöjjetek már le a rózsadombról és költözzetek ki borsodba, kérlek!" Hol van kevesebb jogod b+? Hol??? Ez a leghülyébb érv amit hallottam! Írd le, hogy hol?
Az állandó rózsadombozás szintén nem túl nagy érv...
Egyszerűen nem értjük meg egymást és kész! Te így látod, én meg úgy! Akar a f*szom győzködni téged! Ha ennyire utálod a lakóhelyed, akkor költözz el!
Igen igazad van, lehet, hogy ez a jog szó kicsit durva szó.
Tudom, hogy a kérdést te írtad ki, de tessék: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__163..
Úgy gondolom, hogy a második és a harmadik válaszoló a legkorrektebb. Ígí gondoltam, sajnálom, hogy nagyon hülyének tünt.
Ja és a rózsadombosat azért hoztam fel, mert egy olyan helyről, ahol nincs cigány, olyan médiumokat nézni, amikben nem beszélnek cigánybűnözésről könnyen úgy tünhet, mintha tényleg rasszizmusról lenne szó. És köszönöm, de nem költözöm el, nehogy már nekünk kelljen hozzájuk alkalmazkodnunk!!
"Hol van kevesebb jogod b+? Hol???"
Hallottál már a cigány pozitív diszkriminációjáról?
-Ingyen lakást kap a cigány a származása miatt.
-Soron kívül adnak a cigánynak össztöndíjat, a különböző felvételiknél plusszpontot kap, ingyen etetik a menzán a származása miatt.
-Leszázalékolja az orvos a cigányt, csakhogy ne nevezzék rasszistának.
-Enyhébb ítéletet kap a cigány a fehér embernél, ha bűnöz.
Ez az igazi magyarellenes rasszizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!