Miért nem értik itt a GYK-n, hogy ha felemelem a szavam a cigányság kollektív megkülönböztetése ellen, attól még nem védem a bűnöző cigányokat?
62%-os "versenyző" érveire szívesen válaszoltam volna, de sajnos neki nincsenek érvei.
Ezenkívül bizonyos "szint" alá SOHA nem sűlyedhet az ember még akkor sem, ha biztosan tudja, hogy a vitapartnere másból nem értene.
Ezért érdemben nem is válaszolok.
62%-os bejegyzése viszont jó alkalom arra, hogy választ lehessen adni az eredeti kérdésre.
Ez a hozzászólás egy kirekesztő, előítélekkel teli, primitív, zsigeri agresszivitésról tanúskodó, névtelen hozzászólás, "állatorvosi lova" a magyar többségi társadalom véleményalkotásának.
Ebből adódik a válasz is:
Azt,hogy azzal még nem véded a bűnöző cigányokat, ha felemeled a szavad a kollektív megkülönböztetés ellen, azt azért nem értik meg sokan itt, és másutt, mert itt és másutt is sok az olyan felfogású, gondolkodású ember, mint a 62%-os hozzászóló, akinek legalább annyit kell még fejlődnie a beilleszkedéshez, mint azoknak a cigányoknak akiket elítél.
"Ha azt nézzük, az üzlet vezetői előítéletesek minden vásárlóval szemben pár tolvaj miatt."
Ez ebben a formában szerintem nem igaz. Az üzlet vezetői csak óvatosak. Előítéletesek akkor lennének, ha csak a cigányok, csak a magyarok, vagy csak a szőke nők stb. kosarát vizsgálnák meg. Amíg mindenkit vizsgálnak, addig nincsen előítélet.
"Ha egy zsák krumpli között akad néhány rohadt, az kiszedegetik az emberek.Ha viszont fordított az arány, válogassa aki akarja, én biztos nem fogom.Hát ez az arány ad alapot az általánosításra."
Ez igaz, ez egy nagyon jó hasonlat.
A probléma viszont egyrészt az, hogy egyre nő a krumpliszsák, másrészt, hogy az ember nem krumpli. Ezért nem lehet kidobni a problémát a zsákkal együtt, sajnos együtt vagyunk kénytelenek élni ezzel.
Azt is leírtam már, hogy van a hátrányos helyzetűek halmaza, a szociálisan elmaradottak halmaza, és van a cigányok halmaza.
Abból, hogy sok esetben ez a két csoport szinte egészen átfedi egymást, abból még nem helyes arra következtetni, hogy minden cigány hátrányos helyzetű, szociálisan elmaradott. Erre következtetni persze egyszerű, és kényelmes, de nem igaz, mert valamilyen számú kivétel mindíg van.
Érdekes módon ez a tudat engem nem akadályoz meg abban, hogy óvatosan járjak ha kell a villamoson, vagy a Blaha Lujza tér környékén. A kettő összeegyeztethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!