Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan kellene szerinted...

Hogyan kellene szerinted megállitani a népességfogyást? Hogy orvosolnád a demográfiai katasztrófát?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 22:06
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Nos hát én német vagyok és van 4 tesóm és eléggé gyakori errefele a 3 gyerekes család (bajorország) de azt is leszögezném hogy nem kell egy gyereknek zeneiskola vagy valami drága sport és drága ruha.

Mi gazdagok vagyunk mint az állat és mégis másodkezű ruhát hordtunk gyerek korunkban mert a gyerek ugyis tombolni akar a sárban és tönkreteszi. Az hogy a szomszéd hülye elkényeztett kis egyke porontya beszól a nadrágáról nem fogja tönkretenni a gyereket.

2011. márc. 10. 10:37
 22/43 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem sem kéne megállítani a népességfogyást, most is túl sok magyar van ahoz, hogy normális életet éljen. Nincs munkahely, nincs jövőkép és sorolhatnám...
2011. márc. 10. 11:31
 23/43 anonim ***** válasza:
91%

22:11

"ezdetnek élhető országot kéne teremteni,normális fizetésekkel és körülményekkel"

Ez a kedvencem. Az átgondolt, okos válasz.

Egy nőre jutó gyerekszám, 2010:

Szegény országok, ahol nem lehet gyereket vállalni:

Németország 1,4

Japán 1,2

Ausztria 1,4

Élhető országok normális fizetéssel:

Uganda 6,7

Zambia 6,1

Jemen 4,8

2011. márc. 10. 11:32
 24/43 Salx Narval ***** válasza:
65%
Nézd , természetesen nem az a gond, ha elhordják egymás még ép ruháit a testvérek, hanem az amikor egy új ruha sem jut, éveken át.Nyilván felnőne a gyerek zeneiskola és sport nélkül is , sőt a nyaralás sem létfontosságú.Csak én nem tudnék a gyermekem szemébe nézni, ha az osztálytársai kirándulni mennek, ő pedig nem mehet.Nem zseni a kislány, de van tehetsége a zenéhez, ha még egy gyermekünk lenne, sajnos nem bírnám fizetni.Ez nekem nagyon fájna, mármint , hogy nem tudom megteremteni rá a pénzt.Mint írtam, nem luxus dolgok azok, amiről le kellene mondaniuk, ha ketten lennének,többek között a majdani továbbtanulásról is.
2011. márc. 10. 11:43
 25/43 Salx Narval ***** válasza:
87%
Ne keverjük össze a felelős gyermekvállalást, a gyerekgyártással. Megcsináljuk és tartsa el, nevelje aki akarja, mert mi tojunk rá.Persze, hogy az elmaradott népcsoportoknál nem ritka a 6-8 gyermek, de ez lenne a követendő példa.Nem hiszem, hogy kizárólag neveletlen, lelkileg sérült,iskolázatlan gyerekekre van szüksége az országnak, akiket ugyan megszültek, de ezzel be is fejeződött a szülők felelőssége.Tiszta sor , hogy az így felnövő nemzedékre, nem építhet egy ország, őket felnőttként is el kell majd tartani, mert nincs előttük normális családkép és felelősségtudat.Lehet, hogy darabra megleszünk, de sokra nem megyünk vele.
2011. márc. 10. 12:22
 26/43 anonim ***** válasza:
81%
A 60 % - os válaszolóval teljesen egyetértek. A baj akkor kezdődik amikor a gyereknek a normál ruhája is ugyanaz a silány kínai mint amiben a sárban szaladgál. Én is attól hogy nagyon gazdag vagyok nem Nike vagy Adidas melegítőben engedem bele a pocsolyába. Szerintem ez magától értetődőnek kell hogy legyen.
2011. márc. 10. 13:30
 27/43 Salx Narval ***** válasza:
55%
Gyerekek én sem állítottam, hogy drága ruhában kell játszani, sőt azt sem, hogy csak a márkás cucc a jó.De azért néha ilyen is kell,mármint új ruha, legalább is szerintem.
2011. márc. 10. 13:51
 28/43 anonim ***** válasza:
22%

12:22

"Ne keverjük össze a felelős gyermekvállalást, a gyerekgyártással."

Pontosan így gondolkodik a magyar (és a német, a japán) társadalom. Eredmény: gyerekszám 1,2-1,4.

Most akkor lehet erre azt mondani, hogy nem ér, meg nem fair, de ez a valóság, ez a tény.

2011. márc. 10. 13:57
 29/43 anonim ***** válasza:
12%
Már hogyne kellene új ruha, én a 4 gyerekemnek havonta legalább kétszer veszek olyan ruhákat ami a legjobb minőség, mellesleg nagyon drága is, sokszor 100 ezer forintot is rájuk költök havonta. Én csak azt mondtam hogy pocsolyába nincs értelme drága ruhába engedni a gyereket, még ha meg is teheti az ember. Nekem van olyan üzlettársam aki még ehhez is ragaszkodik, el is neveztem "sznobtársamnak", haha!
2011. márc. 10. 14:58
 30/43 anonim ***** válasza:
73%

Nem abból lesz demográfiai katasztrófa, ha 1-2 gyerek születik egy családban. Jön a katasztrófa magától is nem sokára:

15-20 év és áramlani fognak Európába a klímamenekültek.

Az energiával olyan pazarlóan bánunk, hogy az okozza a globális felmelegedést, a Közel-keletről és Afrikából óriási tömegek fognak érkezni. Háború, nyomorúság, éhezés lesz a következmény. Ezt kellene először is megakadályozni, talán még nem túl késő.

Pár száz évvel ezelőtt mennyi volt hazánk népessége?

Mindig hullámzik ez a szám, ha jobbra fordulnak a körülmények, az emberek előtt perspektíva nyílik, akkor újra megközelítjük az egészséges 2-3 gyerekszámot.

(Csak ússzuk meg a fent leírt katasztrófát.)

2011. márc. 10. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!