Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért törli el a FIDESZ a...

Miért törli el a FIDESZ a köztársaságot?

Figyelt kérdés

Szíjjártó Péter szerint azért, mert Magyarországot mindig is Magyarországnak hívták. Tényleg csak ennyiről van szó? És ha nem köztársaság leszünk, akkor micsoda? És akkor miért nem törlik el a köztársaság megnevezést máshol is, ha ez ennyire logikus? Mert azt is mondhatjuk akkor például, hogy Csehországot mindig is Csehországnak hívták, tehát ettől kezdve ne legyen Cseh Köztársaság sem. De máshol valahogy mégse akarnak változtatni.

[link]

2011. márc. 8. 21:31
1 2 3
 21/29 doboszoli ***** válasza:
43%

Ezek noooormálisak??

Érdekelne, hogy egy ilyen "reformon", ami biztos kiút az alagútból, hány "szakember" meddig törpölt.

Illetve, már nem is érdekel.

Mrrrrrr!!

2011. márc. 9. 05:22
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

Sok az ország pénze,amit lehet feleslegesen elkölteni!

Nemcsak a nevet,de a címert is megakarják változtatni. Ez az országnak tízmilliárdokba kerülne. Az állampolgároknak pedig az okmányok kicserélése 10-20.000.- Ft-ba.

Most olvastam a Start-lapon.

2011. márc. 9. 06:22
 23/29 anonim ***** válasza:
38%
Mert amit csinál az nem fér bele ebbe a jogállamiságba és megteremti a keretet.
2011. márc. 9. 07:38
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

És az senkinek nem tűnik fel hogy az egész csak arra megy hogy tereljék azt a témát , hogy fingjuk nincs , hogy mit kéne csinálni illetve hogy hogyan ...

Inkább dolgozzanak az állam megmentésén minthogy azon vitatkozzanak , hogy most Magyarország vagy a Magyar Köztársaság menjen csődbe ...

2011. márc. 9. 08:04
 25/29 anonim ***** válasza:
51%

Kedves 00:55-ös!

"Oroszország hivatalosan Oroszországi föderáció, azaz szerepel ott is az államforma!"

- A "FÖDERÁCIÓ" szó "SZÖVETSÉG"-et jelent. Nem köztársaságot, nem királyságot, nem monarchiát, CSAK szövetséget. Tehát NINCS benne az államforma.

A Koszovói Köztársaság esetében én a magyar wikit vettem alapul:

[link]

Itt azt írják: "Hívják még „Kosovói Köztársaságnak” az 1990-es függetlenségi nyilatkozat és az 1999-es koszovói háború között működő koszovói albán árnyékkormánynak köszönhetően."

- A "hívják még" számomra nem meríti ki a hivatalos megnevezést, ezért elnézést kérek...

"Svájci Konföderáció"

- A "Konföderáció" szó jelentéséről lásd első bekezdés...

A "Stato della Città del Vaticano" azt jelenti, hogy "Vatikán Városállam" - se többet, se kevesebbet. Tehát ITT SINCS államforma... Vatikán államformája mellesleg teokratikus monarchia, abszolút uralkodója a pápa.

Szóval minek is néztem utána rosszul???

Pedro

2011. márc. 9. 08:17
 26/29 anonim ***** válasza:
36%
Finom jelzés, hogy mit gondolnak a köztársaságról, és hogy azt hiszik, hogy új korszak jön.
2011. márc. 9. 09:44
 27/29 anonim ***** válasza:
Én leginkább a Magyar Királyságnak örülnék de jelenleg nincs megfelelő személy rá.
2011. márc. 9. 15:13
 28/29 doboszoli ***** válasza:
52%

Utolsó! Ez provokatív hozzászólás. Ezen kívül komcsinyuggerlibsi is.

Hogyne volna alkalmas király!!DD)

2011. márc. 9. 18:19
 29/29 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem azért törlik el, mert nem lesz tovább köztársaság.
2011. márc. 11. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!