Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem némely magyar...

Szerintetek nem némely magyar szakemberekben van hiba?

Figyelt kérdés
A mai napon egyik csatornán élveztem az az egyik kamarai tag "érdekfeszítő" okostojás válaszát arra a kérdésre, hogy hol fognak elhelyezkedni a 8 általánost be nem fejezett és szakmával nem rendelkezők. Tényleg ennyire elrugaszkodtak a valóságtól vagy pedig a pillanatnyi ép aktuális könyvből bemagolt feladatot mondja fel a kérdezőnek. Elmondja, hogy a potenciális befektetőre hogy hat a munkaerő kereslet kinálat törvénye, de ugy összességében és a valóságában mi a kialakult helyzet és ,hogy mi várható ? Megütköztem és lehet hogy a közgazdaságtant kiválóra végezte, de hogy nem rendelkezik gyakorlattal az biztos. Ha el gondolom, hogy ilyen emberek kezében van az ország sorsa akkor elszomorodom. De hol szerezhetett volna ez a szerencsétlen gyakorlatot, mert itthon biztos nem, mivel nincs is lehetőség. Nem kellene határokon kívül pályáztatni elméletei szakembereket, hogy tanuljanak is valamit ahol igazi változó élet is van, mert itthon nincs miből is kitől !
2011. márc. 8. 09:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
11.09 A kenyerem javát már megettem. A vállaltunknál is szereztek gyerekek gyakorlatot, hiszen a képzés két hét elmélet egy hét gyakorlat volt. Az elméleti /általános + szakmai ismeretek/ tudást mindenhol az szakiskolában szerzik . A régi átkosban is a szakma csinját-binját a munkahelyen szerezték meg a szakik mellett. Ezt most nincs.Papir van gyakorlati szakismeret nuku. De a kérdésem célja most nem a szakközép vagy szakmunkás képzés volt, hanem a diplomások gyakorlati szakmai munkájának hiányára éleződött ki. Pl egy orvosi egyetemet elvégzett medicina mikor váli orvossá ? Egy valamilyen pl kohómérnök mikor válik önálló munkaerővé, ha önálló feladatot kap élő környezetben.Anélkül a tudása holt tudás.Egy közgazdász mikor válik pl főkönyvelővé egy iprnál, ha az ipari területen ismeri ától- cettig az összes pénzügyi, könyviteli, számviteli, ügyviteltechnikai munkákat és ott a helyi sajátosságokat.Anélkül csak egy diplomával rendelkező valamilyen értelmiségi. Nem tudom érthető-e ,hogy mire szerettem volna a kérdésemmel rávilágítani.Vagy én nem látom jól ?
2011. márc. 8. 13:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Pont erről szól a kérdésem 12.58, ahogy te is megnyilatkozol, hogy jön az elmélethez a gyakorlat is . Hogyan ? Iskolák mellé épitenek pl fémforgácsoló tanmühelyeket?Mondjatok már egy épkézláb programot, mert igy csak a sötétségben tapogatózunk. Vagy a bútorasztalos szakmunkásoknak asztalosműhelyt rendeznek be célgépekkel, vagy munkaHELYEK sora fog épülni éveken belül. Mert ez csak habracs, könyv, maszlag és demagógia, domatizmus.
2011. márc. 8. 13:14
 13/19 anonim ***** válasza:

Értem mármit akartál mondani.

Mivelezt a konkrét beszlélgetést nem láttam, nem tudom megítélni. De általánosságban azzal egyetértek, hogy az egyetem nem ad gyakorlatot, azzal nem értek egyet, hogy olyanok irányítanak, akiknek nincs szakmai ismeretük.

Ha végigveszed a valós döntéshelyzetben és döntéselőkészítésben lévőket, akkor magad is látod, hogy ez nem igaz.

Sokkal inkább érezhető a két teljesen ellentétes gazdaságpolitikai felfogás ütközése, ahol mindkét oldal csakmondja a magáét, de meggyőzni egymást úgysem fogják, hiszen ez meggyőződés kérdése. A fejlődést preferáló és a fiskális felfogás főleg a bankválság után a világ minden fejlett országában nagyon élesen ütközik egymással, és ha megnézed a környező országokat és amerikát akkor egyre inkább a fiskális felfogás kerül hátrányba. Egyszerűen nincsenek már eszközei a helyzet stabilizáslásra.

(nagyon egyszerű példa: nézd meg hány országban van már pl. extra bankadó Európában. pedig az elején minden ország, szinte minden szakembere tiltakozott ellene. Dekiderült, hogy a bankokat nem lehet teljesen ellenőrzés nélkül tartani, mert nem önszabályozó a rendszer. az ellenőrzést és a garanciákat viszont meg kell fizetni)

2011. márc. 8. 13:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Tehát ne egy-két esetleges nyilatkozóból itélj. Itt nagyon kemény gazdasági szemléletváltás zajlik, a maga hullámaival, nem csak itthoin hanemkülföldön is. És nem vagyunk ebben csak követő pozicióban köszönhetően azoknak akik a gyakorlat alapján keresik az utat.
2011. márc. 8. 13:19
 15/19 anonim ***** válasza:
de
2011. márc. 8. 14:30
 16/19 A kérdező kommentje:
A szemléletváltással, ütköztetéssel nincs semmi bajom , hiszen akkor vannak alternatívák. De az élettől ennyire elrugaszkodni ez már nem semmi.Egyébként azt sem tudom, hogy ez a kamarai tag melyik színhez tartozott, de meglepett amilyen sületlenségeket habracsolt össze. Köszönöm, hogy mégis sikerült megértetni magamat veletek mivel legalább annyira zavaros voltam mint ez a " "Pallagi" László.
2011. márc. 8. 16:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Könyörgöm gyerekek itt nem arról van szó, hogy visszahozzák a gyakorlati oktatást, hanem teljesen képzetlen embereket küldenek az utcára, munkahely híján. Ahhoz, hogy a munkáltató képezze a szakmában a munkavállalót, ki kéne építeni előtte a rendszert, konzultálni kellene a munkáltatókkal stb.... Ez nem történt meg, a fidesz azon akar spórolni, hogy a kezelhetetlen , nehezen integrálódó gyerekeket kiküldi az utcára, csak abba nem gondol bele, hogy ez iszonyatos járulékos költségekkel tudja csak megtenni.
2011. márc. 8. 17:53
 18/19 A kérdező kommentje:
Hát nem erről beszélek ember !
2011. márc. 8. 17:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Igazad van. Az utcára kerülő gyerekekkel a kormány nem törődik. Nem lesz munkahelyük,semmilyen képzettségük. Nem marad más számukra,minthogy bandákba verődjenek és randalírozzanak,egymással háborúzzanak. Így is a béka feneke alatt van a közbiztonság,ezután még ott is rossz lesz,ahol eddig nem volt az.

Ez a "Két hét alatt" rendet teszünk?

2011. márc. 8. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!