Szerintetek nem némely magyar szakemberekben van hiba?
Értem mármit akartál mondani.
Mivelezt a konkrét beszlélgetést nem láttam, nem tudom megítélni. De általánosságban azzal egyetértek, hogy az egyetem nem ad gyakorlatot, azzal nem értek egyet, hogy olyanok irányítanak, akiknek nincs szakmai ismeretük.
Ha végigveszed a valós döntéshelyzetben és döntéselőkészítésben lévőket, akkor magad is látod, hogy ez nem igaz.
Sokkal inkább érezhető a két teljesen ellentétes gazdaságpolitikai felfogás ütközése, ahol mindkét oldal csakmondja a magáét, de meggyőzni egymást úgysem fogják, hiszen ez meggyőződés kérdése. A fejlődést preferáló és a fiskális felfogás főleg a bankválság után a világ minden fejlett országában nagyon élesen ütközik egymással, és ha megnézed a környező országokat és amerikát akkor egyre inkább a fiskális felfogás kerül hátrányba. Egyszerűen nincsenek már eszközei a helyzet stabilizáslásra.
(nagyon egyszerű példa: nézd meg hány országban van már pl. extra bankadó Európában. pedig az elején minden ország, szinte minden szakembere tiltakozott ellene. Dekiderült, hogy a bankokat nem lehet teljesen ellenőrzés nélkül tartani, mert nem önszabályozó a rendszer. az ellenőrzést és a garanciákat viszont meg kell fizetni)
Igazad van. Az utcára kerülő gyerekekkel a kormány nem törődik. Nem lesz munkahelyük,semmilyen képzettségük. Nem marad más számukra,minthogy bandákba verődjenek és randalírozzanak,egymással háborúzzanak. Így is a béka feneke alatt van a közbiztonság,ezután még ott is rossz lesz,ahol eddig nem volt az.
Ez a "Két hét alatt" rendet teszünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!