Mi a véleményetek a dohányzásellenes törvényjavaslatokról?
Ha jól értelmezem,lesznek olyan helyek,ahol gyakrolatilag 100%ig tilos lesz bagózni,és még kijelölt dohányzóterületek sem lehetnek. Ez nem negatív diszkrimináció? Én nagyon úgy érzem!
(szvsz. ezt inkább úgy kellett volna megoldani,hogy KÖTELEZŐ legyen a kijelölt dohányzóterület és csak ott lehessen rágyújtani,a többi helyen büntessék! PL. rgy iskolában,ahova sok sok 18 feletti is jár,és tanárok is dohányoznak legyen már meg a szabad választási joguk,hogy elrontják e a tüdejüket! de lehet szó itt az irodákról,TMK műhelyről,bármelyikről))
Aki nem bírja a füstöt, ne menjen kocsmába! Nem kötelező program. Járjon templomba.
Azt meg, hogy én mit kezdek az egészségemmel, hová rakom a farkam, semmiféle tetves kormány ne döntse el helyettem.
Nagy fiú vagyok, majd én döntök a sorsomról.
Én speciel gyűlölöm a cigarettásokat!!! És ezért ők "küzdöttek" meg!
Tavaly voltam terhes és még jobban megnőtt a gyűlöletem irántuk!!! Ott állok a nagy hasammal a megállóban és rágyújt mellettem és még arébb sem megy?!?!!?
És hangsúlyozom, hogy ez nagyon általános 10 cigisből 1-2 dohányzik inteligensen, azaz kérdezi meg, hogy rágyújthat-e. Rosszul vagyok attól is, hogy tolja a babakocsiba a gyerekét és ott füstöl fölötte, mint a gyárkémény, vagy ami még rosszabb, hogy az autóban cigizik a gyereket nem figyelve! És ha már itt tartunk és annyi dohányos lázong itt, akkor meg tudjátok mondani, hogy a csikket mi a fenének dobáljátok szanaszét, főleg az autóból kifelé????
És mi az, hogy elfújja a szél?!?!?!
Aki ezt írta, az nem emlékszik arra, amikor nem dohányzott? Valahogy mindig az ember pofájába fújja a szél! Még szellőztetni sem tudunk, mert a kedves alsó szomszéd állandóan kint dohányzik az erkélyén. Onnan bejön a füst!!! Tényleg ennyire nem értik a dohányosok, hogy mennyire zavaró?!?!?
És kedves kérdező. Tényleg összehasonlítod a gusztustalan dohányzást a kultúrával??
A törvénytervezettel biztos vannak gondok, de legalább felmerül, mint témakör.
És szerintem azért akarják kollektívan betiltani a vendéglátóhelyeken, mert ha valahol lehet cigizni, valahol meg nem, akkor sajnos lehet, hogy anyagilag károsodna az a hely, ahol nem lehet cigizni.
9:28-as vagyok. Kár, hogy nagyon kevesen vannak, akik úgy kondolkoznak, mint Te (13:21).
Egyet értek, hogy lehessenek elkülönített dohányzásra kijelölt helyek, bár úgy sem tartaná be mindenki, így az ezzel kapcsolatos törvények is viccesnek hatnak.
Jó lenne az is, hogy a dohányosok nem azzal lennének elfoglalva, hogy miért nem rongálhatják az egészségüket, hanem inkább a gyermekeik egészségére gondolnának.
És igen, rengeteg dolog van, amivel emberek egészégtelenül tudnak élni, így valóban az sem jó, hogy az erre való pénzköltésre hivatkoznak.
Kedves Styloo! Hát dobtam egy hátast a válaszodtól. Igen, írtad, hogy kocsmát üzemeltetsz, de nem gondoltam volna, hogy valóban létezik 40 forintos kisfröccs. Jó, gondolom, ebbe az is belejátszik, hogy saját termésű szőlőből van. Viszont döbbenetesen jók az áraitok. Igaz, így tuti, hogy nagy a forgalom, mert sok kicsi sokra megy, ez működik nálatok. Egyébként vidéken lakom, de nem kis faluban, hanem kisvárosban. Ne tudd meg, hogy itt milyen árak vannak. Mégis megélnek a kocsmák, amiből nagyon sok van. A színvonalastól a legocsmányabbig megtalálható minden. Eddig egyetlen presszónak csúfolt kocsma zárt be, az is azért, mert ott rúgtak be rendszeresen a kis ill. fiatalkorúak, aztán csak sikerült bezáratni. Ez sem tönkrement, hanem hatósági bezárás volt. Viszont sokat jártam kis falukban, rokonság, barátok miatt, de évekkel ezelőtt a te áraid fölött voltak.
Kicsit offoltam, de muszáj volt válaszolnom.
Kedves utolsó!
Örülök, hogy fordítottál rám időt. :) Sajnos az a helyzet, hogy mi nem stratégiából választottuk ezeket az árakat, hanem a szükség miatt. 3400 lakosú faluban lakunk és van 7 kocsma. Az emberek pedig olyanok, hogyha 60 Ft-ért adnánk egy deci bort akkor már máshova menne. Leszarja, hogy mit iszik, igazi termelői bort vagy valami pillepalackos szart. Az a lényeg, hogy olcsó legyen.
Üdvözlettel:
Styloo
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!