Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a dohányzáse...

Mi a véleményetek a dohányzásellenes törvényjavaslatokról?

Figyelt kérdés

Ha jól értelmezem,lesznek olyan helyek,ahol gyakrolatilag 100%ig tilos lesz bagózni,és még kijelölt dohányzóterületek sem lehetnek. Ez nem negatív diszkrimináció? Én nagyon úgy érzem!

(szvsz. ezt inkább úgy kellett volna megoldani,hogy KÖTELEZŐ legyen a kijelölt dohányzóterület és csak ott lehessen rágyújtani,a többi helyen büntessék! PL. rgy iskolában,ahova sok sok 18 feletti is jár,és tanárok is dohányoznak legyen már meg a szabad választási joguk,hogy elrontják e a tüdejüket! de lehet szó itt az irodákról,TMK műhelyről,bármelyikről))

2011. márc. 7. 15:35
1 2 3 4
 1/39 Salx Narval ***** válasza:
58%
Amikor majd tele lesznek az újságok,tiltott helyen dohányzó honatyákkal,szépen visszavonják, vagy ellaposodik az egész.
2011. márc. 7. 15:48
 2/39 anonim ***** válasza:
67%

Dohányzóként bizonyos tiltásokat indokoltnak érzek, másokat viszont feleslegesnek, és erőltetettnek.

(Zárt térben értem a tiltást. Ami az autóban dohányzást illeti, ha gyerek is van benne, 100%-ban támogatom, bár odahaza attól még bárki büntetlenül a gyereke orra alá füstölhet. A nyitott tereken való tiltásokat viszont egyáltalán nem érzem indokoltnak - kivéve a játszóteret, ahol se szétdobált csikkekre, sem rossz példára nincs szüksége a gyerekeknek -, mert mint már írtam máshol, az autók füstje sokkal károsabb, mint az én cigarettám, amit elvisz a szél...

2011. márc. 7. 15:57
 3/39 anonim ***** válasza:
47%

Havas Henrik mondta ki a véleményemet a tévében: ez már boszorkányüldözés. És diszkrimináció.

Sok-sok évvel ezelőtt született már egy törvény a nemdohányzók védelmében. Lettek kijelölt dohányzóhelyek, az éttermek, szórakozóhelyek átalakítottak, és lettek dohányzó és nemdohányzó termek. Ez miért nem elég? Egy EU-s pasi (nem magyar) nyilatkozta, hogy ez a legnagyobb szigorítás, ilyen sehol nincs az EU-ban. Még a kerthelyiségekben, teraszokon is, de még az étterem, szórakozóhely bejáratától számított 5 méteren belül is. Tehát, nem tudsz kimenni az ajtó elé rágyújtani, ha dohányos vagy. Nem állok egyik pártjára sem, de nem is üldözöm a dohányosokat.

Ezek után jön Trvtko az autóban való dohányzással. Még a vezetés közbeni, kézben tartott mobil használatát sem tudják betartatni, pedig azt is évek óta tiltja a KRESZ. Ezt hogy akarják érvényesíteni? Akkor már betilthatják egyszerűen az egész dohányzást. Mert vannak, akik otthon dohányoznak, a lakásukban. Hány éves korig minősül gyereknek a gyerek? Menyi idős korig nem lehetne rágyújtani egy légtérben? 10-12 évesek dohányoznak!!! És kiszolgálják őket a boltokban, trafikokban. Tisztelet a kevés kivételnek. Ennyi erővel állítsák le a dohánytermékek forgalmazását, nem? Azt biztos nem teszik meg, hiszen hatalmas bevétele van az államnak belőle. Ha olyan összefogás lenne nálunk, mint több más országban, és például 1 hónapig senki nem venne semmilyen dohányterméket, mekkora bukás lenne az államkasszának. Sok tisztességes cigány panaszkodik, hogy a származása miatt hátrányos megkülönböztetésben részesül, nehezebben talál munkát, mert ha van egy magyar és egy cigány ugyanarra a munkakörre, hiába alkalmasabb a cigány, esetleg magasabb az iskolai végzettsége, a magyart veszik fel. Ismerek több ilyen rendes, de kétségbeesett cigány fiatalt. Most majd a dohányosok és nemdohányzók között lesz ez a mély szakadék. Ennél már csak az egészségügyi tervezett szigorítások tetszenek jobban. Fogyjál le stb...

Mintha olyan könnyű lenne. Én szívesen leadnék 8-10 kilót, de visszajön, a lányom meg képtelen 4-5 kilót hízni, hiába szeretne. Őt nem fogják gyógykezelni, mert sovány, engem meg azért, mert túlsúlyos vagyok?

Szóval az egész egy hirtelen, kapkodva összeállított terv. A dohányzásról és az egészségügyi ellátásról is.

Mindezt eldöntik a képviselők a Parlamentben, akik még arra sem vették a fáradtságot, hogy a kijelölt helyen dohányozzanak, egyszerűbb volt kitiltani a médiát az épületből. Vicc, csak nagyon rossz vicc az egész.

2011. márc. 7. 16:01
 4/39 Salx Narval ***** válasza:
47%
Végül is amíg erősebb vagy az ellenőrnél, nem számít hol cigizel.:D Vicc az egész.
2011. márc. 7. 16:09
 5/39 anonim ***** válasza:
50%
Ilyen romkocsmákban,mint pl.: a Szimpla ,mért ne lehessen dohányozni? Semmi értelme! Mi baja velem a kormánynak? Se művész,se filozófus,se liberális,se kommunista,se anarhista, nem lehetek jó. De mégcsak rá se gyújthatok??
2011. márc. 7. 16:25
 6/39 anonim ***** válasza:
100%
Én túlzásnak tartom, bár abban van ráció, hogy csökkenteni kell a dohányzást minden eszközzel.
2011. márc. 7. 16:30
 7/39 anonim válasza:
73%

én azt is tiltanám,h a buszmegállókban cigizni lehessen!mindennap busszal utazok a fősuli miatt,és gyűlölöm,h az idióták a tömegben szívják:@ ha vki szól nekik,fel vannak háborodva,mi meg legyünk rosszul tőle a tömegben csendben:@:@:@

a kocsijában,otthon,ha másokat nem zavar felőlem a munkahelyén is szívja nyugodtan,de kávézókban,kocsmákban jó lenne,ha csak elzárt helyen lehetne füstölni!

(egyébként szerintem se lesz betartva a hűdenagyszigor)

2011. márc. 7. 16:41
 8/39 anonim ***** válasza:
46%
Én teljesen betiltanám,mint a drogokat.
2011. márc. 7. 16:50
 9/39 anonim ***** válasza:
71%
vitázzatok csak, ez megint egy olyan dolog, hogy 15 évvel le vagyunk maradva tőlünk nyugatra lévő országoktól... 15 évvel! és ez csak egy tollvonás!
2011. márc. 7. 17:07
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek a válaszok értékelései. A 16:41-es kivételével mindenki, akár egyetért, akár ellenzi, le van pontozva.

Szórakozik valaki, vagy el sem olvassa a választ?

Nem értem.

2011. márc. 7. 17:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!