Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most lenne a választás...

Ha most lenne a választás kire szavaznál? Kire szavaztál?

Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 14:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
76%

Sverdans

Szerinted a 200 fős, határon túli magyarokkal teli, egyéni képviselőkre épülő parlament mégis kiknek kedvez majd?

2011. márc. 4. 18:52
 22/29 anonim ***** válasza:
Azoknak,akik elég embert tudnak manipulálni. Ha a hozzád hasonló világnézetű emberek csinálnak egy pártot, mely valami demagóg szöveggel beeteti a népet, akkor nekik kedvez majd! és most már le lehet állni a diktatúrázással...
2011. márc. 4. 21:29
 23/29 anonim ***** válasza:
51%
Hát Sven, én sose diktatúráztam, nem is tervezem, hogy elkezdem, mert azért attól még messze vagyunk, de azért egy ilyen választási rendszer nem elsősorban azért készül, hogy sokszínű, vitákon és alkukon keresztül épülő rendszer jöjjön létre.
2011. márc. 4. 21:33
 24/29 anonim ***** válasza:
96%
Jobbik tavaly is és most is!!!
2011. márc. 4. 22:57
 25/29 anonim ***** válasza:
89%
Vagy a Jobbik vagy a Munkáspárt.
2011. márc. 5. 12:28
 26/29 anonim ***** válasza:
A mostani parlamenti pártok közül egyikre sem.
2011. márc. 5. 16:56
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Jobbikra szavazok a következőn(amikor betöltöm a 18-at), de egyszer a kutyapártra fogok, nagyon komoly a programjuk :D
2011. márc. 5. 22:55
 28/29 anonim ***** válasza:

Megtaláltam a parlament honlapján a FIDESZ országgyűlési választási törvényjavaslatát, amit még májusban nyújtottak be, de elfektették. E szerint maradna a listás választás is, bár arányában csökkenne az egyéni kerületi választáshoz képest, viszont csak egy fordulós lenne a választás, azaz, ahogy írtam korábban, azé lenne a mandátum, aki a legtöbb szavazatot szerezte, akár csak 1-gyel is többet mint a mögötte levő. Ez abszolút a FIDESZ-nek kedvez, mert ők kétségtelenül a legnagyobb párt, és így megakadályozzák, hogy több kisebb párt az első fordulós eredmény ismeretében kölcsönös visszaléptetésekkel összefogjon, és legyőzhesse az egymagában a legnagyobbat, azaz a fideszes jelöltet.

Gondolom, most már várnak ezzel a törvénnyel az új alkotmány elfogadásáig, meg még változhat is, de azt azért jól jelzi, hogy mire készülnek. Itt van a javaslat:

[link]

2011. márc. 6. 09:36
 29/29 anonim ***** válasza:
Természetesen a következő választáson is a Jobbikra szavazok.
2011. márc. 6. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!