Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Segítsen az állam közpénzből...

Segítsen az állam közpénzből a devizahiteleseknek?

Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 13:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

"Ők onnantól nem tulajdonosok,csak sima bérlők,akiket ugyancsak kilehet lakoltatni ha nem fizet."

Egészen addig, amíg egy nagyszívű idealista el nem kiáltja magát, és x időre moratóriumot vezet be. Az egyszerű ember pedig annyira talán nem az, hogy ne jöjjön rá: minek fizessek, ha úgyse történik semmi?

2011. márc. 3. 21:55
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Én max. 4 millió forint hitelösszegig adnák segítséget, de csak akkor, ha hitel maximum a vételár 50 %-a volt és az ingatlan 80 m2-nél kisebb.

Aki nem rendelkezett 50 % önerővel túl sokat kockáztatott.

Már a 80 m2-nél nagyobb ingatlan bőven túl van a minimális lakhatási feltételeken. Miért segítsen az állam egy 200 m2-es csilli-villi ház tulajdonosának aki túlvállalta magát.

2011. márc. 3. 22:23
 13/19 anonim ***** válasza:

tegnap 21.53nak 64% válaszadó

"Nehogy ezért a többitől kelljen elvenni"

-már ne haragudj,de elég értelmetlen a kommented,mégis milyen többitől kéne elvenni,és mit?

"Az állam nem egy jóságos apuka,hanem egy szervezet ami rendezetté teszi az életünket"

-kinek az életét tette idáig rendezetté? Mert én ilyet nem tapasztalok,gondolom más sem.Felteszem a közpénzekről beszélsz,ami nem a mi életünket rendezi,hanem a politikusokét fogja mig világ, a világ.

2011. márc. 4. 09:54
 14/19 anonim ***** válasza:

*Nagyon helyes.Segitsen is az állam.Megengedte a felelőtlen hitel felvételeket,se törvény,se szabályzat,semmi nem akadályozta meg,hogy egyszerű emberek minimál bérekre milliókat vegyenek fel.

Lesz*rom. Felnőtt emberek mérjék fel, mit tudnak vállalni, mit nem. És vállalják a felelősséget. Az államnak sok feladata van, de az nem tartozik közé, hogy az állampolgárok helyett kell gondolkoznia.

*A gyerekes családok lakásokat nem kaptak,

Ezt meg nem is értem. Miért járni lakás csak úgy. Mondjuk a gyerekvállalási kedvet biztosan növelné, ha kihírdetnék, hogy szülsz egy gyereket, kapsz egy lakást.

2011. márc. 4. 11:28
 15/19 A kérdező kommentje:
Ja, mindenki csak gyereket csinálna, ki építené a lakásokat?
2011. márc. 4. 11:49
 16/19 anonim ***** válasza:

"Lesz*rom. Felnőtt emberek mérjék fel, mit tudnak vállalni, mit nem. És vállalják a felelősséget. Az államnak sok feladata van, de az nem tartozik közé, hogy az állampolgárok helyett kell gondolkoznia."

Jól vagy te?

Te azt gondolod mindenkinek sötét volt, amikor ment a devizát intézni?

Vedd tudomásul, először gondolkozott, számolt, mert volt munkahelye 2008 ban, annyit számoltak törlesztőnek mint a havi lakbér, akkor mit csinált rosszul?

A politikusok nem véletlen közpénzből élnek?

Ha nekik jár, miért ne segíthetné a népét is, csak annyit kérnének az akkori áron adják most is azt kitudnák fizetni. Különben a politikusok voltak akik a devizásokat el lehetetlenítették a cselekedeteikkel, akkor milyen feladatról is beszélünk? (nem csak a bankok hibásak)

2011. jún. 16. 12:49
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 12:49

Azért valljuk be őszintén,hogy egyikük homlokára sem szegeztek fegyvert,hogy márpedig a deviza hitelt vedd fel.

Anno annak idején sokan azért ezt a hitelt választották,mert a banki ügyintéző szépen elhúzta a mazdagot az ember orra előtt avval,hogy sokkal jobban jár a devizahitellel mint a forintalapúval.Hogy miért? mert jóval kevesebbet kell fizetni havonta.Én is vettem fel hitelt.Nekem is elmondták a devizahitel előnyeit.Talán én voltam a maradi,de jobban tudtam osztani-szorozni a forinttal,mint a devizával..Nem is igazán értettem,hogy miért fizetnék kevesebbet ha ugyanannyit veszek fel.Nem igazán tudták megmagyarázni,csak azt,hogy most milyen jó devizában gondolkodni..Nem érdekelt,így forint alapú hitelt vettem fel,még akkor ha ha havonta 20-30 ezerrel többet is fizettem..Úgy látszik én vagyok a szerencsésebb,mert érdekes nekem nem emelkedett a duplájára a törlesztőrészletem.Most is annyit fizetek mint az eddig fizettem.Én bele tudtam kalkulálni hogy ennyi pénz a hitelre megy el..Nekem is tök jó lett volna ha az elején nem 60.000 forintot hanem csak 25.000 forintot kellett volna fizetni...De én nem a deviza hitelt választottam..Akik meg igen...azok most szívják..Nekik is volt választásuk..

2011. jún. 16. 13:15
 18/19 anonim ***** válasza:

12.49-es

Tényleg nem gondolod végig mit írsz?

Éppen, hogy megírtad a felelőtlen hozzáállásotokat. A havi lakbérrel számoltatok, de nem érted, hogy a devizakockázat azt jelenti, hogy nincs rá garancia, hogy mindig annyit kell majd törlesztened, mint akkor? Te a havi lakbérrel számoltál, nem azzal kellett volna, most fizeted a dupláját.

Én tényleg sajnálok mindenkit, aki ennyire rossz helyzetbe került, de a mai napig tartom a véleményem, hogy a deviza hitel felvevők is hibásak az ügyben, persze a hiteltanácsadók és értékesítők, a banki vezetők és az állam is, hogy homokba dugta a fejét.

2011. jún. 16. 15:28
 19/19 anonim ***** válasza:

[link]

Devizások ébresztő, elolvasni!

Az állam segítséget ígért, az adós pénzén!

Riadó! Ha nem akartok bele dögleni!

2011. júl. 25. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!