Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az államadósságot miért nem...

Az államadósságot miért nem oldják meg úgy, hogy nyomtatnak egy csomó pénzt és azt odaadják?

Figyelt kérdés
Nyomtatnak egy csomó 20ezrest azt átváltják euróba és kész, vagy eleve eurót nyomtatni, van pénzverdénk!
2011. febr. 28. 23:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Milyen jó kérdés:)

Emlékszem óvodás koromban én is úgy gondoltam (kb 20 éve), hogy mivel kevés az emberek pénze és sok a munkanélküli, küldjék el a munkanélkülieket pénzgyárba dolgozni és meg van oldva minden.

Azt nem értettem h a szüleim miért mondják: kislányom, az nem úgy van :D

Vajon a kérdező hány éves?

2011. ápr. 6. 21:14
 22/24 anonim válasza:

Előbb lenne egy bazinagy infláció, egy idő után pedig tényleg nem érne semmit a pénz.

Aztán cserekereskedelem, vagy átállnánk egy nem-elcseszett valutára:D

2011. ápr. 6. 21:26
 23/24 anonim ***** válasza:
A pénz önmagában csak egy biztonsági papíros, értékét a gazdaság teljesítménye és a nemzeti vagyon adja. Minél több pénz van forgalomban, annál kevesebbet ér az adott címlet. Sokkal életképesebbnek tűnik az államadósság újratárgyalása vagy a visszafizetés megtagadása.
2011. ápr. 7. 11:27
 24/24 anonim ***** válasza:

11:27

végre valaki gondolt arra is hogy ne fizessük vissza az államadósságot. okos dolog lenne

2011. ápr. 7. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!