Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb lenne ha kevesebb emberne...

Jobb lenne ha kevesebb embernek lenne joga szavazni?

Figyelt kérdés

A legtöbb ember nem ért a politikához, megszokás v agymosás hatására szavaznak. Ezt a réteget kéne csökkenteni, szerintetek?

(pl érettségi nélkül ne lehessen szavazni(akinek az nincs meg az nem sokat konyíthat a politikához).

- 30 éves kor alatt nem tapasztalat hiánya miatt a szavazatuknak nem kéne teljes értékűnek lennie.

- Aki nem dolgozik tehát nem adózik, nem ad be semmit a "közösbe" milyen jogon szól bele a közügyekbe?(kivétel ha tanul).)

2011. febr. 28. 21:27
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nyilván nincs rá tökéletes algoritmus, de egy kis közelítéssel javítani lehetne a helyzeten.
2011. febr. 28. 22:17
 12/26 anonim ***** válasza:
A gondolkodásmódodból ítélve,te a másodrendűek közé tartozol,kérdező.Így azt gondolom,a magad fajták valóban jobb,ha nem szólnak hozzá a politikához .
2011. febr. 28. 22:18
 13/26 anonim ***** válasza:

nem érted az a baj. az "egyenlőség" érvedben látszik.

példa:

van egy 2méteres kigyúrt cigány aki lop csal bántalmaz.

és van egy vékony kis szemüveges geek.

a kis szemüveges geek orvosi műszereket tervez.

jön a cigány, megveri, megöli a geek-et. az ő akarata érvényesült, ő volt a farkas. igazságos volt a szitu, az egyenlőtlenség?

az okosság megint nem jelenti, hogy valaki ért a politikához, és nem jelenti, hogy érdekli a többség sorsa. sőt.

2011. febr. 28. 22:21
 14/26 anonim ***** válasza:

Ismerek olyan embereket akiknek nincs érettségijük,de kenik-vágják a politikát,és hihetetlenül okos emberek..Ismerek olyanokat akiknek diplomájuk van,de olyan sötét agyú,hogy már szinte fáj a hülyeség ami belőlük árad..

Akkor most ki szavazzon??

2011. febr. 28. 22:22
 15/26 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Habár a teokráciában (mert az gyak. az lenne) nagyobb eséllyel működnének eredményesebben a dolgok, de akkor sem lennének egyenlőek az emberek - előbb v. utóbb egy nagyon szűk réteg kezdené el gyakorolni a hatalmat. Mert miért a társadalom legokosabb 50%-a döntsön, miért ne csak a legokosabb 5%? Hozzájuk képest a maradék 45% is hülye...

Szóval nem, maradjon a demokrácia, nem a legtökéletesebb rendszer, de még mindig a legjobb.

(Mondom ezt úgy, hogy naponta kívánom, hogy csak egy rohadt szórzást raknának oda szűrés gyanánt a szavazólapra...)

2011. febr. 28. 22:22
 16/26 A kérdező kommentje:
A szidást abba lehet hagyni, felvetettem, nem értem h a többségnek annyi iq-ja sincs h normálisan a másik sértése nélkül válaszoljon, normálisan megvitatva a tárgyat, ehhez csak gratulálni tudok! 2-3 normális válasz elég gáz arány.
2011. febr. 28. 22:28
 17/26 A kérdező kommentje:
Igen teokrácia lenne, de talán nem lenne baj. Ha mondjuk olyan elit alakulna ki mint 1848 ban volt, akik felismerve a helyzetet önként mondtak le a nemesi jogaikról. (európában egyedül vér nélkül ment végbe a polgárosodás, ráadásul a nemesek kezdeményezésésvel)
2011. febr. 28. 22:32
 18/26 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb lenne, csak nem tudod megvalósítani.

Egyébként én úgy szűrnék, hogy mennyire vannak tisztában az adott párt programjával. Kapnának egy tesztet (pl. mit javasol x párt a munkanélküliség megszüntetésére?, a) b) c) d) e) f) ), és aki nem tudja a jó válaszokat, az nem szavazhat, mert nyilván nincs tisztában a programmal.

De ahhoz, hogy ennek a módszernek értelme legyen, először is az induló pártoknak tisztában kell lenni az ország mindenkori helyzetével (ne lehessen azzal takarózni, hogy "nem tudtuk, hogy ilyen rossz a helyzet"), valamint fel kell állítani egy független bizottságot, aki ellenőrzi, hogy tartják-e a programot. Valamint akiknek a jóváhagyása kell a program közzétételéhez és a választáson való induláshoz. Ezzel megelőzhető lenne, hogy bullshit programmal indulhasson egy párt.

Az egész valahonnan abból a gondolatból ered, hogy "ha mindenki arra szavaz, ami neki a legjobb, akkor a végeredmény olyan lesz, ami a legtöbbeknek a legjobb". Mindenki szavazzon arra, ami neki a legjobb, de feltétel, hogy ismerje a terveket, hiszen anélkül nem tud objektíven dönteni, csak félinformációk, vagy érzelmi okok alapján.

2011. febr. 28. 22:32
 19/26 anonim ***** válasza:
Olvastam itt okos dolgokat a válaszolóktól. Viszont ha nem is érettségihez, de a 8 általánoshoz hozzá kötném a szavazati jogot. Persze vannak, akik vágják, de a nagy többség viszont sík hülye. Így csökkenne a 300 Forintos fülkeforradalmárok száma is. Szerintem.
2011. febr. 28. 22:34
 20/26 A kérdező kommentje:
Igen vannak akik értenek hozzá, ők lennének a haszonáldozat, vagy ha kitöltenek egy megfelelő tesztet amiben bizonyítják h értik miről van szó, nem lenne akadálya h szavazzanak. De így vagy úgy több síkhülye ember esne el a szavazástól mint okos.
2011. febr. 28. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!