Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják a közalkalmazo...

Miért gondolják a közalkalmazottak, köztisztviselők, kormánytisztviselők, hogy az ő adójuktól több pénze lesz az államnak?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért hiszi sok köztisztviselő magáról, hogy ő százezreket adózik, és olyan jól jár vele az állam, mikor a fizetését is a versenyszférában dolgozó adófizetők pénzéből kapja, amit levonnak tőle, azt is a valódi adófizetők pénzéből kapja.

Az hogy ilyen magasak az adók, nagy részben azért is van, hogy a rengeteg állami alkalmazottat fizetni lehessen valamiből. A vállalkozókat meg olyan adóterhek nyomják, hogy a túlélésért adócsalásra kényszerülnek.

Átrendezés kellene a közszférában, pl. az orvosok, nővérek, pedagógusok, tűzoltók több fizetést érdemelnének, míg nagyon sok haszontalan köztisztviselő maximum minimálbért, de inkább még azt sem.

2011. febr. 24. 18:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
47%

"Ha ugyanannyi állami alkalmazott többet "adózik", akkor több a fizetése is"

Nem feltétlen...

2011. febr. 24. 22:45
 12/30 anonim válasza:
42%

ha annyira jó a köztisztviselőknek, akkor te miért nem vagy az?

csak megsúgom, hogy a köztisztviselők többsége kevesebbet keres, mint egy átlagos közalkalmazott.

2011. febr. 24. 23:42
 13/30 anonim válasza:
77%
Köztisztviselő vagyok 36 éve, főelőadó. Nincs diplomám, viszont minden képzésen résztvettem amit előirtak, vagy szükségesnek tartottam. 8-tól általában 6-ig dolgozom. Napi átlag 90 ügyféllel foglalkozom. Sokszor a bevitt ételemet sem tudom megenni, mert az ebéd időt nem tartják be, mert dél előtt l perccel is húznak sorszámot a lakosok. Az ügyfelek általában segélyekért jönnek.Naponta többször küldenek el... A fizetésem, amit a kezembe kapok: l06.000 Ft.
2011. febr. 25. 09:39
 14/30 anonim ***** válasza:
68%

Közalkalmazott vagyok,az igazságügyben dolgozom.

8-tól 4-ig tart a munkaidő.Annyi melóm van,hogy sokszor ebédelni sincs időm.Átlagban 15-200 ember aktájával foglalkozom egy nap,telefonok és a bejáró ügyfelek számát pedig nem tudom megszámolni.Nagyon stresszes is egy nap. Ezerszer küldenek el melegebb éghajlatra,mindezt 74 000 forintért.

Akik idejönnek dolgozni,10 emberből 4 marad mert nem bírják.Mellesleg én is eléggé kivagyok.De örülök,hogy van melóm...

2011. febr. 25. 15:00
 15/30 anonim válasza:
67%

Én kormánytisztviselő vagyok,ezt megelözően köztisztviselő voltam. Már 9 éve dolgozom ezen a területen, közel ezer ember tb és bérszámfejtését végzem nettó 83000 ft-ért.

a tb, adó és munkajogi törvényekből naprakész vagyok.

Sokszor itthon képzem magam mert a munkahelyen nincs időm.

Nincs egyetemi végzettségem de felsőfokú okj igen.

A napi 9-10 óra alatt alig állok fel az íróasztal mellöl,az egészségi állapotom is e miatt romlott meg.

A versenyszférában ezért a munkáért nettó 200-300 ezer forintot fizetnek.Hamarosan én is kénytelen vagyok váltani.

Sajnos aki nem ismeri igazán a közszférát az nem lát a kulisszák mögé. Vannak olyan helyek ahol igaz lehet a fenti állítás de az esetek többségében az én helyzetemhez hasonló a helyzet. És én minden fillérből adózom!

Voltam valamikor vállalkozó is tudom, hogy sok a költség de lehetetlen, hogy egy vállalkozó mindig csak a minimálbért keresi. És nagyon sokan csak ennyit keresnek.

Szomorú csak az, hogy én csak kicsivel kapok többet mind a minimálbér és nekem nincs semmi más "mellékesem".

Tehát én vagyok az irigyelt kormánytisztviselő.

2011. márc. 13. 18:41
 16/30 A kérdező kommentje:

Sok szerencsét a versenyszférában!

Ha olyan jól értesz a könyveléshez, tudnod kéne, hogy a te bruttó fizetésed (nettó + adó) a versenyszféra által befizetett adókból van. Te az "adóddal" csak azt a pénzt teszed vissza az államkasszába, amit ugyan onnan vettél ki.

De ha még ezt is nehéz megérteni, nem nagyon hinném, hogy sikereket érnél el a versenyszférában.

És azt is vedd figyelembe, hogy milyen cafetéria juttatásokat kapsz jelenleg a "szűkös" fizetésed mellé, szintén a versenyszféra által megtermelt adóból.

2011. márc. 14. 11:39
 17/30 bumbi02 ***** válasza:
59%
Kérdező! Ha szerinted ennyire jó dolog , akkor menj te is közalkalmazottnak.. Ott nem úgy müködik hogy nem fejeztük be ma ezt a festést, majd hnap befejezzük mer már 4 óra van.. Sokszor több órát kell túlórázni mert komoly határidők vannak, és nem egyszer otthon is dolgoznod kell. Ha ennyire irigy vagy a másikra, menj te is közalkalmazottnak ki tart vissza?
2011. márc. 14. 13:56
 18/30 anonim ***** válasza:

Bocs,nekem már évek óta semmi cafetériám nincsen.Ja,de igen 10 ezer forint kajajegy a 70 ezer forint fizetésem mellé...

Gyere hozzánk melózni.Szerintem max.2 hónap és kidőlsz...mint sokan mások...

2011. márc. 14. 18:32
 19/30 A kérdező kommentje:

Mennék én nagyon szívesen, de oda csak rokonokat vesznek fel.

Nektek kellene kipróbálni, a versenyszférát!

Ha normális törvények lennének Magyarországon, egy embernek az élete során max. 5 évig szabadna köztisztviselőként dolgozni, hogy ne csak kivegyen az állam pénzéből, hanem valamit be is tegyen.

Rohadt élősködő mind.

2011. márc. 15. 09:07
 20/30 bumbi02 ***** válasza:
52%

ez a legjobb duma.. hogy mennél de csak rokonokat vesznek fel.. biztos sokat próbálkoztál bekerülni nem?

fogadd el hogy a köztisztviselők is dolgoznak legalább annyit mint amennyit sokan a versenyszférában.. sőt sokszor többet.. legalábbis a környezetemben én ezt látom. hogy anyám miközben egyedül nevel hármunkat, este fél6-6ig dolgozik sokszor, fél7re mondjuk hazaér,és igy is van hogy hétvégéken dolgoznia kell itthon, plusz nem egyszer volt hogy 1,5 héttel előtte szóltak neki hogy egyetemen kéne előadást tartania az új adótörvényekből..persze ingyen.

2011. márc. 15. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!