Milyen eredményeket értünk el a romák integrációjával, és mennyi pénzt öltünk bele?
Kamumail
Tehát, tegyenek lépéseket, miközben te egy kalap alá veszed az összeset, és az a kiindulási alapod, hogy ártani/átverni akarnak?
Akárhogy véditek,ezerből EGY(!)aki teljesen magyarul viselkedik,a többi max magyarnak tartja magát,de ugyan olyan,mint a többi,aki nem tatja magát magyarnak!
Aki szerint nem az Elte-ről írok,szerintem ő nem járt még Borsod,Szabolcs,vagy Hajdú-Bihar erősen"szennyezett"részein,és nem látott még nagyobb roma csapatot"ünnepelni".Gondolom,téged nem támadtak még meg cigányok,mert nem voltál hajlandó átadni a telefonodat,és nem adtál nekik cigit,amikor én nem cigizek,így nem is tudtam volna.
Gondolom,te az Elte-n nem látsz olyan cigányt,aki megélhetési bűnözésből él,aki 12(!)évesen már szül,stb!
"Tehát, tegyenek lépéseket, miközben te egy kalap alá veszed az összeset, és az a kiindulási alapod, hogy ártani/átverni akarnak?"
bementem annó a boltba hosszú műbőr kabátban, hosszú hajjal. A biztonsági őr minden lépésemet követte. Nem bízott bennem. Pár hónap múlva már amikor bementem is köszönt előre mosolyogva. Bebizonyítottam, hogy nincs rossz szándékom.
Végeztem már melót olyan embernek aki a sok szar szakember miatt előítéletes volt felém. Ma már minden melóval hozzám szalad, mert bebizonyítottam neki, hogy értek a szakmámhoz és megbízható vagyok.
Tesóm Svájcba költözött, a svájci barátnőjével.
Aki ismeri az országot, az tudja, hogy mennyire kinézik ott a külföldieket a bevándorlókat, főleg akinek nincs pénze.
Ő mégis bebizonyította, hogy dolgozik keményen és befogadta a család és az ottani köre.
lehetne sorolni ezer felé. Az élet tele van előítéletekkel, a kérdés, hogy ki akar megküzdeni vele. Én mint mondtam, nem fogok többet ártani magamnak azzal, hogy olyan népcsoportban bízok akivel TÖBBSÉGÉBEN, 20-ból 18x rossz tapasztalatom volt.
Ennyi erővel az ősember is ezerszer belenyúlt volna a lángba anélkül, hogy megtanulná, az éget.
Abszolút semmi eredmény, iszonyatosan sok kidobott pénz. Akkor lenne eredménye, ha ők is integrálódni, beilleszkedni, kulturáltan viselkedni akarnának, és nem csak mi akarnánk ezt velük kapcsolatban.
De ez nekik eszük ágába sincs, pozitív változás eddig soha még csak nyomokban sem volt. Amúgy ha a szándék meglenne/meglett volna bennük, az integrálódás már évszázadokkal ezelőtt megtörtént volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!