A magyarok jól érezték magukat a 80as évekeben?
Szerintem jobban, mint mondjuk Nicaraguában a 80-as években vagy Észak-Koreában!
De ettől függetlenül, akkor már rég el kellett volna kezdeni a gengszterváltást, talán akkor nem kerülhettek volna megint pozícióba, az ügynökmúltakkal is leszámolhattunk volna! Mondjuk az akkori szovjet politikai klíma ezt még nem tette lehetővé
Halljátok feleim, az öreg komcsinyugger nosztalgiázását!
(aki sose volt még KISZ-tag sem)
Ebben az időben voltam mezőgazdasági diplomával címzetes gyakornok, majd szép lassan lépegettem a szamárlétrán.
Ha nem nézünk a dolgok mögé, nekem, az átlagembernek jó volt. Diplomázhattam, dolgozhattam, megéltünk. Tudtam házat építeni(3%-os hitelből), megnősültem, gyerekeim születtek, akiket igyekeztünk becsülettel ellátni.
Nem voltunk gazdagok, néha kicsit jobban ment a szekér, néha beült a kátyúba, de túléltük.
Nem kellet a hasunkon megspórolni az évi nyaralást, aki nagyon akart, tudott venni egy használt Skodát, Zsigulit,
uram bocsá' Trabantot. Ha egy kicsit többet vállalt, (háztáji, hétvégi ügyelet, stb)akkor újat is.
Valahogy nyugalom volt, az emberi kapcsolatok is jobbak, őszintébbek voltak, több időnk volt egymásra. Rengeteg ház épült fel "kalákában", aki tudja miről van szó.
A munkahelyen segítettük egymást, nem fúrtuk, vidáman mentünk dolgozni, nem gyomorgörccsel.
Summa summárum, szerettem abban a korban élni.(talán az is benne van, hogy huszonévesek voltunk, nem ötven)
A magyar népnek sajnos kellett az hogy megmondják nekik , hogy mit csináljanak , mikor és mennyit , mert birka nép vagyunk és nem tudunk gondolkozni magunktól . Most "sajno"s nem mondják meg hogy mikor , mit és mennyit kell dolgoznid így szenvedünk is rendesen :)
(Az mondjuk más kérdés hogy a 80-as években azért tudott mindenki betölteni egy állást , mert az emberek 2/3 -a fölöslegesen dolgozott vagy épp olyat gyártott amit teljesen fölösleges volt és eladhatatlan és csak mesterségesen generálták a fölösleges munkahelyeket .)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!