Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vállalkozók miért tehetnek...

A vállalkozók miért tehetnek meg bármit a munkavállalókkal? Miért nincs hatékony védekezés a mindennapos sérelmek ellen? (Ki akar hosszadalmas pereskedésekbe kezdeni. )

Figyelt kérdés

Mire gondolok? Pl. arra, hogy akárhova megyek dolgozni, minimálbérrel jelentenek be. Ha olyan a munkáltató, esetleg meg lehet vele beszélni, hogy jelentsen be rendesen, de természetesen annak minden pluszköltségét áthárítja rám. Milyen alapon?

Mindezt úgy, hogy nekik legtöbb esetben semmi szükségük arra a pénzre. Annyi, hogy "hozzászokott" ahhoz, hogy havi 400-500-600 ezret kivesz a cégből és nem szeretné ha ez az összeg csökkenne akár 30 ezer forinttal is.

Így inkább ellopja tőlem, a nyugdíjamból. Megteheti, mert szinte mindegyik ezt csinálja (főleg vendéglátás, kereskedelem). Kevesebbel jelentenek be, kevesebb munkaidőre. Rengetegen 12-9 órát dolgoznak, miközben bejelentik őket 8-6 órákra. Sok vállalkozó a szabadságot is lenyúlja amúgy. Hiába járna 21 nap, nem adnak többet 12-nél, a maradékot pedig nem fizetik ki, sőt, olyat is hallok ismerősöktől, hogy egyáltalán nincs fizetett szabadság(!). Ez rablás. Méghozzá nagyon aljas, mert "ha nem tetszik mehetsz máshova" - na persze, mikor majd' mindegyik ezt csinálja, ráadásul alig van munka. Ezt használják ki. Undorító.

Kellene csinálni egy weboldalt, ahol anonim módon be lehetne jelenteni a jogsértő, kizsákmányoló vállalkozókat, nem? Vagy nem nagyon lenne értelme?

Ez is növelhetné a fogyasztást, mármint ha több pénz maradna a munkavállalóknál (értsd: egyszerűen megkapnák, azt, ami jár) - mivel egy kisebb keresetű nyilván elköltené azt a havi, vagy évi egyszeri plusz X forintot is (pl. a ki nem adott szabadságokért "járó" pénzt), míg egy vállalkozó rendszerint csak ül rajta, esetleg vesz egy nagyobb autót, azt is külföldön, mert ugye ahol lehet, ott trükköznek...

2011. febr. 13. 22:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem azért, de kérdező - a [link] szinte ilyen, bár ott, nem csak a főnökökre érkezik panasz, hanem olykor a hülye alkalmazottakra is (mert azok is vannak).

De speciel ilyen weboldalnak nem igazán van értelme, bár ki tudja. Olykor csodákra képes, egy nagy média visszhangot szülő weboldal, pl. mint a BKV figyelő (igaz, ő is valahogyan elkezdte és valahogyan nőtt a látogatók száma). Itt, a cikkek, érdekes történetek miatt lett olyan, amilyen (hűha, ez megtörtént, pedig ilyen nem igazán lehetséges), illetve olykor a gyorsasága miatt (nem egyszer lett első, aztán 'tőle koppintották' - persze idézőjelbe, mert nem mindent ő ír, hanem a 'civil beküldő' hamarabb ott van, mint egy újságíró).

Igazából a szakszervezetek, kamarák tehetnének valamit, de nálunk, a kamara tagság csak azzal jár, hogy fizesd be a pénzt, minden évben és kész. Max. annyi van, hogy a kártya, amin a matrica van, EDC-es, vagyis egyes helyeken olcsóbban vásárolhatsz (ennek aztán ám sok köze van a melóhelyhez, ráadásul a boltok java részében alig járok), illetve vannak bizonyos programok és kész.

2011. febr. 14. 09:02
 12/23 anonim ***** válasza:
ma 07:16 -nak: Jó látni hogy van aki korrektül tud írni vállalkozókról. Én 15 éve indítottam be a céget, és az első 7 év nem a nagy pénzekről szólt. Az a hitel visszafizetés és a fejlesztések évei voltak. Ebből a hitel már a múlté, azóta van lehetőség a normális keresetre. Most ott tartunk, amit már le is írtam az előzőekben, hogy közel 200 ezres havi fizetés, év végén 1-2 milliós prémium. Magamnak sem veszek ki többet havonta 6-700 ezernél, és prémiumként is csak 5-6 millió körül. Elbírnánk többet is, de inkább a fejlesztésekre fordítom a többit, mert egy sikeres működéshez ez a legfontosabb. Most gondolom sokan csak azt látják hogy persze megint a vezető jár a legjobban, de szívesen cserélnék valakivel egy hétre. Ami azonnal alapkövetelmény volna az a 4 idegen nyelv perfekt beszélése(angol, német, olasz, francia), mivel sok szállítás ezen nyelvterületű országokba zajlik a magyart leszámítva, kommunikációs készség, egyedi ötletek és azok megvalósítása, egy cég hatékony irányítása, fejlesztése. De szerintem ha valaki ezt mindet birtokolja, akkor annak van már saját jól menő vállalkozása. Egyetértek veled nagyon az egyik mondatoddal: Te magad meg azt sem tudod mi az a vállalkozó. Ahogy sokan nem.
2011. febr. 14. 12:37
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Sziasztok. Én vállalom ennek a honlapnak az elkészítését, ha összeszeditek a vállalkozók listáját.
2011. febr. 14. 14:46
 14/23 zoli79 ***** válasza:
14:46h én tudok névvel címmel telefonszámmal vállalkozót 1-2 őt!És mindenkinek üzenem aki tud ilyenről adja meg neked tenni kell ezek ellen nem pedig hagyni!!!Ezért tart itt ez az ország ahol tat!
2011. febr. 14. 15:09
 15/23 anonim ***** válasza:
30%
Ha ettől jobban fogjátok magatokat érezni csináljátok. Nem lesztek sokkal előrébb megélhetés szempontjából. De lehetőleg ne vegyétek egy kalap alá a "bűnözőnek" vélt vállalkozókat a sikeres vállalkozókkal pusztán irigységből. Mert az nem lenne etikus. Főleg az olyanokat mint az előttem szóló vállalkozó, akikből ha több lenne senkinek nem jutna ilyen az eszébe.
2011. febr. 14. 15:50
 16/23 zoli79 ***** válasza:
15:50h nem irigységből írtam megvolnék elégedve ha tisztességes munkám után megkapnám a fizetést!Úgy látom másnak is ég a háza,csak annak kell tartania szerintem akinek van mitől tartania.Nem olvastad az esetem szerinted tisztességes volt?
2011. febr. 14. 16:00
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha rám céloztál nekem nem ég a házam, nem azért írtam, csak nehogy átessetek a ló túloldalára. Meg nem biztos hogy szó nélkül hagynak majd egy ilyen honlapot. Amúgy a volt főnököd valóban egy nagy szemét.
2011. febr. 14. 16:47
 18/23 anonim ***** válasza:

A vállalkozók 99%-ának egy istene van: MINIMÁLBÉR!

Persze nem egyszerű maszeknál dolgozni, el kell az alkalmazottnak tartani saját magát, a vállalkozót, a vállalkozó nagyseggű, tehén feleségét, a vállalkozó k.... lányát stb...

2011. febr. 14. 16:50
 19/23 anonim ***** válasza:

"A vállalkozók 99%-ának egy istene van: MINIMÁLBÉR! "

Két dolog lehet:

1. Magadból indulsz ki és így bánsz a dolgozóiddal.

2. Soha nem voltál vállalkozó, valamint lásd: "nem tudod mi az, hogy vállalkozás".

2011. febr. 14. 16:52
 20/23 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:50" Szerintem máris indulj külföldre, rád biztos nem volna szüksége még a normális vállalkozóknak sem. Nálad alapból gondok vannak.

2011. febr. 14. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!