Jól értem, a vörösiszap katasztrófás adományokból
cigányközpont meg múzeum lesz?
Figyelt kérdés
Tulajdonképpen úgy önmagában sem a múzeummal, sem a roma kulturális központtal semmi bajom, de
a kármentésre adott önkéntes adományokat ilyenekre fordítani akkora
pofátlanság, amekkorát még a Fideszből sem néztem ki.
Itt adományt adtak emberek embereknek, állam bácsi pedig vállalta hogy összegyűjti. Nem adóról vagy egyéb kötelező járulékról van szó. Hogy lesz ebből cigányközpont? Vagy akkor most mondhatom, hogy akkor kérem vissza, cigánycenterre nem adakozom?
El kell takarítani az országból a fideszt és nem lesznek rúgdosva.
2011. febr. 11. 06:17
12/21 anonim válasza:
Aki adott pénzt,az a lakosság megsegítése céljából adta,nem múzeum stb. építésére!
Ha a Fidesz erre költené,senki nem rúgna bele!
2011. febr. 11. 06:28
13/21 anonim válasza:
Szerintem ez simán kimeriti a csalás fogalmát a BTK-ban. Arra kérték TV-ben, mindenhol, hogy a katasztrófa áldozatainak megsegitésére. Ezt egy körmönfont ügyvéd se tudja róhúzni, hogy ezzel segitik az áldozatokat... Akkor pedig ez sima csalás, megtévesztés.
2011. febr. 11. 07:49
14/21 anonim válasza:
Pontosan. Én azért adakoztam, hogy a károsultaknak háza legyen, ruhája, berendezése, ennivaló stb. Meg anyagi segítségnek, hogy talpra álljanak a családok.
Nem pedig roma (!) kulturális és oktató központra, meg lóf.szt sem érő múzeumra. Ha már kulturális és oktató központ, akkor miért roma? Miért nem csak sima? Magyarországon magyarnak sem helye, sem becsülete nincs már.
2011. febr. 11. 08:18
15/21 anonim válasza:
Melyik idiótának jutott eszébe múzeumot épiteni,amikor ilyen állapotok uralkodnak?Ez igy egy legális lehúzás akkor.Nem lehet számonkérni azt a szervezetet akinek utaltátok a pénzt?Valaki csak kezelte nem?Egy nyilt levelet kéne irni nekik,a nyilvánosságon keresztül.
2011. febr. 11. 08:26
16/21 anonim válasza:
Én mint magánember 20 milliót adtam a károsultak megsegítésére. Ha ez tényleg igaz, akkor a kedvenc pártomra igencsak dühös leszek. Nem egyértelmű azért ez még számomra, ezen link mellett máshol még nem találkoztam utalásokkal. De ha ez igaznak bizonyul, akkor ezentúl is csak gyerek kórházak és leinformálható intézményeknek adakozok. Nehogy már a cigányok profitáljanak ebből is, nem elég amit kapnak az államtól meg az adóinkból?
2011. febr. 11. 10:43
17/21 anonim válasza:
10:43 szép dolog tőled hogy segíteni akartál:én mondjuk ezzel a pénzzel azt csináltam volna inkább,hogy megvásároltam volna saját magam a dolgokat,és szétosztottam volna,nem mernék ennyi pénzt odaadni semmilyen szervezetnek-A kórház mondjuk más eset talán.
2011. febr. 11. 14:29
18/21 anonim válasza:
Igazad van, de nem gondoltam volna hogy ilyesmi megtörténhet. Mondjuk más az amikor egy adott kórháznak, állatmenhelynek utalok át nagyobb összeget, az biztos odamegy. De az szerepel a linkben hogy minden adomány útja nyomon követhető lesz. Majd figyelni fogom. Nem hiszem hogy megtennének ilyet, ez nem lenne etikus. Ha mégis, akkor soha többet nem adok pénzt csak olyan számlaszámokra, amiről biztosan tudom hogy odamegy ahová én szeretném.
2011. febr. 11. 14:47
19/21 A kérdező kommentje:
Én is ezen döbbentem le. Az adományokat kifejezetten az újjáépítésre adták össze az emberek, azok számára, akiknek megsemmisült a házuk, a vagyonul, gyakorlatilag az egész életük. Azért adakoztunk, hogy ezeknek az embereknek legyen lehetőségük ismét normális életet élni, hogy újra legyen hol lakniuk.
Én tudom, hogy egy múzeum, vagy egy (akármilyen) kultúrközpont is nagyon fontos dolog, de EZ A PÉNZ NEM ERRE LETT ÖSSZEDOBVA!
2011. febr. 11. 17:36
20/21 anonim válasza:
"Az elnök közölte azt is, hogy a lakosság ingóságaiban keletkezett károk megtérítését - amely az összesítések szerint csaknem egymilliárd forintot tesz ki - a kormány magára vállalta. " ---> Magára vállalta??? Miből? az ADÓNKBÓL ??????????
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!