89-ben hogy fogadták az emberek Kádár János halálát? Megdöbbentek vagy örültek, hogy sallangmentesen fog menni a rendszerváltás?
17:51
Én is hallottam hasonlót.
"Ettől függetlenül az akkori pártbizottsági alkalmazottak márt tudták a helyezkedés irányát"
Mit értesz azalatt,hogy tudták a helyezkedés irányát?
Köszönöm neked a 2 hasznos választ.
Lenne még egy kérdés.
Ugye azt írtad,hogy:
"Az utolsó taggyűlésen megkértek minket ,hogy ne akadályozzuk az átmenetet, mert le van zsírozva"
Ebből nekem az következik,hogy meg lehetett volna akadályozni a módszerváltást,ha mondjuk a SZU is akarta volna?
Nem csípem Kádárt, meg a kommunizmust.
Csupán egy eszköz volt a háttérhatalom számára, hogy eltávolítsák a kelet európai történelmi osztályokat.
A kommunizmus csupán kiugrási lehetőséget jelentett a szerencsétlen sorban élők számára. Semmi többet.
Az olyanok számára mint Rákosi,Sztálin csupán egy jó biznisz volt.
Viszont voltak olyanok akik reménytelenül naivak voltak, a szocializmust illetően. Kádár ilyen volt, jól ment minden az elején a nyugati kölcsönökből. Aztán meg vakarta a fejét, hogy miért nem működik a buli.
Ismétlem: nem szeretem őt.
De hálát adok az égnek, hogy nem egy olyan istenátka kényúr volt a vezetőnk mint Ceausescu. Vagy egy olyan rohadt tömeggyilkos mint Mao.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!