Talán még a legfőbb hibájának tartanám a dogmatizmuson kivül azt hogy a politikai csatározások , ki kivel van és ellene hitehagyottá tette azokat az embereket, aki istentelenül sokat tettek a háború után az újáépités hitében.44-65 ig embertelenül sokat követeltek az emberektől meglovagolva azt, hogy maguknak dolgoznak, maguknak tanulnak és egymásért élnek.Ebben közrejátszott még a háborús hisztéria, hogy ki kinek az ellensége és ki kit támad meg. Erre is eszméletlenül sok pénz és energia ráment. Ebben az agyonhajszolt világban szinte gondolkodni sem hagyták az embereket és néha felvillant egy kis remény ,aminek ára volt.Ez volt a gulyás kommunizmus.Sokat kapott érte pártunk és kormányunk odaátról, mivel nálunk jobban kitárulkozott a lehetőség.A pénz lett a mozgatóaerő erre ugrottak az emberek, ugyanis nyugatról behozott egy-két "luxus" cikk hajtotta az embereket a a nagyobb kereset reményében.Ez volt nálunk a kánaán, mig keletre visszafogták a látens igényeket.A jövedelmek kb akkorák voltak de a tartós fogyasztási cikkek terén nálunk már nyugat volt.Ezt az időszakot nevezték a fent emlitett módon.Bocs a szanaszét csapongást, de az emlékek nagyon előjöttek.Az idő mindent megszépit, pedig de nehéz volt.
2011. febr. 7. 13:29
12/18 anonim válasza:
"Na igen, az ország megszállása, amihez még jó pofát is kellett vágni."Most nincs katonai szervezet aki hőbörög hogy keveset fizetünk.
A probléma? az hogy mint minden jó véget ért.A fene nagy demokráciában nézd meg hogy hányan éheznek,fagynak meg stb .Cserébe: négy évente másik szélhámos banda ül a husos fazék mellé ami demokratikus.
2011. febr. 7. 17:30
13/18 anonim válasza:
"Mi volt a legfőbb problémája a gulyáskommunizmusnak?"
Leginkább az, hogy semmilyen szinten nem működött.
Ugyanis az egyetlen ígérete az volt a rendszernek, hogy nőni fog az életszínvonal, és ezzel kárpótolja a lakosságot a hiányzó szabadságért. Az életszínvonal nőtt ugyan és az ország fejlődött, de következetesen lassabban, mint a nyugati országok. Miközben Kádár ünnepeltette magát az udvari bolondjaival (Ipper Páltól Hofi Gézáig), aközben szép lassan elhúzott mellettünk Spanyolország, Portugália, Görögország, Olaszország, Írország stb.
2011. febr. 7. 17:33
14/18 anonim válasza:
És most mi van ? Az átkosban mikor hőbörögtél ,hogy kicsi a zsemle és a kifli, akkor azt felelték, hogy a pofád nagy és nem a zsemle és kifli kicsi. Most ebben a nagy demokárban a zsemle is kicsi és a kifli hanem a pofánk is azzá kell hogy váljon. Nem tudom kedves előttem szóló, sorolj fel egy pár dolgot,amire annyira büszkének kellene lennem. Szabad lettem politikailag és jogilag a seggünk meg kilóg.Erre legyek büszke.Meg még arra, hogy egyesek azt se tudják egyik kocsiról a másikba hogyan üljenek be, hány ingatlan kire és hogyan írassanak át és hogy kerüljék ki a bankokat, hogy külföldre menekítsék a nem létező milliárdjaikat.
2011. febr. 7. 18:19
15/18 anonim válasza:
ma 18:19
Menj Észak-Koreába, ott még mindig a kedvenceid kormányoznak.
2011. febr. 7. 19:50
16/18 anonim válasza:
Bocsika ,hogy az elevenbe vágtam. Az igazság néha fáj, de akkor is az marad.
2011. febr. 8. 08:03
17/18 anonim válasza:
2011-02-07 09:16
"Esőben is fel kellett vonulni április 4-én."
Nem értem ebben mi olyan különleges. Ez napjainkban is így van: [link]
2015. nov. 7. 12:13
18/18 A kérdező kommentje:
'"Esőben is fel kellett vonulni április 4-én."
Nem értem ebben mi olyan különleges. Ez napjainkban is így van'
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!