Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg megszűnik a TESCO?

Tényleg megszűnik a TESCO?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 18:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
19:54 - És az alkalmazott vajon mennyit kapna, ha fillérekért vásárolják fel a megtermelt dolgokat?
2011. febr. 5. 19:56
 42/61 anonim ***** válasza:
72%

"És az alkalmazott vajon mennyit kapna, ha fillérekért vásárolják fel a megtermelt dolgokat?"

Arra sosem gondoltál, hogy a fogyasztónak add el, ne a teszkónak? Jahogy nem veszik mert nincs csillogó áruházad 100ftos kocsikkal. Na látod ezért jó ha kitakarodik a teszkó!

2011. febr. 5. 19:58
 43/61 anonim ***** válasza:

19:58 - Az a baj tudod, hogy ez nem így működik, ahogy te elképzeled. Nagyapáméktól se a TESCO vásárolta fel a gyümölcsöt, de ott Szabolcsban, falun, nincs végfogyasztó, mert mindenkinek van egy földje, amin termel, ők öregek, nincs kocsijuk, nem gazdagok. Felvásárolták mindenkitől a gyümölcsöt, és elvitték különböző cégekhez, ahol ivólé, joghurt, konzerv, szörp, alkohol, mirelit, vagy más lesz belőle, egy töredéke kel csak el konkrétan gyümölcsként. A szállító is rárak egy kis profitot, miután továbbadja a gyárnak, majd a gyár is rárak egy profitot egy következő szállítónak átadáskor, és az is rárak egy profitot, mikor eladja a boltba, ami ugyancsak rárak egy kis profitot, amikor eladja a végfogyasztónak...

Minden megtermelt gyümölcs-zöldség nem kelhet el gyümölcs-zöldségként, mert egy idő után romlani, rothadni kezd, és 1-1 kertből több mázsányi terem meg. Én is voltam szüretelni sokszor, szerettem is, viszont a másik probléma, hogy akinek nincs saját termelési lehetősége, bajban lenne, mert a termelés idénymunka, van évente 3-4 keményebb időszak, de az év nagy részében nem lenne elegendő munka mindenkinek.

2011. febr. 5. 20:08
 44/61 anonim ***** válasza:
az gondolom senkinek nem jutott ezsébe hogy ha nincs tesco és egyéb nagy áruházak oriási bevételei amiből leadozik az államnak akor amradnak az utszélén fusizo árusok akik persze semmi adot ne fizetnek. utána meg csodálkozik mindeki h jajmár milyen magasak az adok de gondolkodjatok egy kicsit ha itt a nagy multi aki adozik akkor nemdebér jobb az államnak ezáltal az embereknek is? sok zseni közgazdász kicsit kéne csak gondolkodni nempedig rögtön pampogni h igy rossz meg ugy rossz de azért állambácsi adjon már több segélyt mert az meg ugye jár..amugymeg kizártnak tartom h bezárjon
2011. febr. 5. 20:11
 45/61 anonim ***** válasza:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik azt szorgalmazzák, hogy zárjon be a Tesco, azok hol vásárolnak. Csak, mert attól, hogy a többi áruházláncot nem Tesco-nak hívják, attól még ugyanúgy bánnak az alkalmazottaikkal és a beszállítóikkal. Vagy itt mindenki maga termel meg mindent, amit meg nem tud, azt a sarki magyar tulajdonú boltban veszi meg, aminek a tulaja szintén a multiknál vásárol olcsón, majd továbbadja drágán? Jól megy itt egyeseknek, hogy nem kell nézniük, hogy mit hol és mennyiért vesznek meg...
2011. febr. 5. 20:14
 46/61 anonim ***** válasza:
72%
Nincs ezen mit gondolkodni. Teszkó takarodjon kifelé!
2011. febr. 5. 20:15
 47/61 anonim ***** válasza:
A Tesco ki fog takarodni abban a pillanatban, amikor senki vagy nagyon kevesen veszik igénybe. Ez a piacgazdaság lényege.
2011. febr. 5. 20:33
 48/61 anonim ***** válasza:
"Jól megy itt egyeseknek, hogy nem kell nézniük, hogy mit hol és mennyiért vesznek meg..." És ha így is van, akkor mi baj van vele? Én ha vásárolok, legyen is az bármi, csak a minőséget nézem, nem az árát. Mondjuk veszel egy cipőt 5000 -ért. Két hónap. 20 000 -ért. 2 év. Melyik éri meg jobban? De ez csak egy példa volt, lehetne fokozni. A Tescóba egyetlen dologért szoktam bemenni, az pedig a sajt. A környékünkön ez van a legközelebb és minőségi a választék. Úgyhogy inkább ne szűnjön meg, mert imádom a jó sajtokat(nem az akciósat, az ritkán sajt).
2011. febr. 5. 20:41
 49/61 anonim ***** válasza:
IGAZAD VAN :D:P Én is imádom a sajtot :D,és tényleg csak a minőség a lényeg.100% osan igazad van :D
2011. febr. 5. 20:44
 50/61 anonim ***** válasza:
Tudom.
2011. febr. 5. 20:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!